.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Парната машина

Технички опис

Со помош на парната машина, топлина енергија се претвора во кинетичка енергија. Водата се варат во котел, така што станува пареа под притисок. Во цилиндар влијае на клипот притисок на пареа, што пак ја пренесува механичката работа. Првиот парни машини биле користени за да се испумпува водата од рудниците, кои претходно се користат коњи подготвени пумпи. Затоа сметаат парна машина во сила во коњски сили, кога би знаел колку (уморни и досадно) коњи ќе го замени. Пумпите можат да се користат на транслаторно движење директно. Во спротивно, постои поврзува прачка којашто ја пренесува власта на ротирачкото вратило.

Клипот може да биде еден дејствување или со двојно дејство. A вентил механизам контролира притисокот на пареа наизменично на една или на другата страна на клипот од двојно дејство цилиндар пареа. Така се развива сила во двете насоки. Ако машината има два цилиндри, која работи со една четвртина пак смена, тоа може да се започне како и секогаш барем еден цилиндар е во работна фаза. На пример, на пареа воз, тоа нема да биде толку згоден, ако сте имале да им помогнам во времето таму! Две двојно дејство пареа цилиндри соодветствуваат во овој поглед двотактен мотор со внатрешно согорување со четири цилиндри, или осум цилиндри четири-тактен мотор.

Произведената пареа во котелот, кој во принцип може да биде отпуштен од работа со ништо. Традиционално јаглен, од кои имаше многу во Англија, а тоа вклучува многу енергија.

Во централа или поголеми бродови може да се користи со парни турбини, наместо на клипот парната машина, но принципот е ист. Ефикасноста на топлина во механичка енергија (и за на електрична енергија) не е многу висок, околу 30-40%. Извор на топлина може да биде нафта, јаглен, биогорива или нуклеарна енергија.

Анализа

Употребата на парни машини беше еден од темелите на индустриската револуција. Тоа веќе не беше толку зависни од хидроенергија за рударство пумпи и машини. Тоа и овозможи на ефикасен превоз со брод и железничкиот сообраќај. Во комбинација со новите машини, главно на англиски јазик текстилната индустрија стана производствени индустрии кои би можеле да се работи во голем обем.

Најголемата употреба на парни машини беа во текот на 1800-тите, пред согорување и електрична енергија доби поголемо значење. Но, на некој начин ќе пареа-револуцијата уште. Употребата на фосилни горива е драстично зголемена, и се заканува на климата на Земјата. Во Кина, отворање на нови наоѓалишта на јаглен централа секој месец.

Заклучок

Пареа технологија сè уште ни дава добри можности, тоа може да се користи правилно. Може да се, како во Вестерос, со користење на био-гориво, и моќ-топлина Utilise ова да и електрична енергија и топлина во исто време. Во овој случај вкупната ефикасност на повеќе од двојно. Но, за жал, тоа не е доволно. Човекот пожари, исто така, тука со јаглен, и лади топлината суфицит во езеро Mälaren да се произведуваат повеќе струја. Побарувачката за електрична енергија е толку голема што започнува на нови електрани, понекогаш врз база на природен гас и јаглен.
парната машина, клипот машина со една или повеќе клипови движи реципрочно и ги претвора енергијата на пареа на повеќе или помалку под висок притисок во механичка работа. Дури и т.н. ротирачки парни машини со klafförsedda ротори се случиле (Џејмс Ват во 1781 година, браќата Alrik и Оскар Hult 1895). Потеклото е Вотс подобрување на Newcomens атмосферски парната машина преку воведување на посебни кондензаторот (1769). Вотс една актерска машина (кои само еден клип страна е изложена на притисок на пареа) развиен во 1782 година на двојно дејство машина во која вентили (подоцна слајд изградени од страна на Вилијам Мурдок, 1799) снабдува со пареа на клипот наизменично една или друга страна. Во проширување машина (вати 1782) го зема снабдување со пареа само околу половина од битката (т.е. клипот движење меѓу пресвртни точки). Во текот на остатокот од битката проширува пареа под продолжи енергија конверзија.

Раст на власт би била еден цилиндар машини доведоа до гротескна големината на цилиндарот. За оваа и неколку други причини развиена мулти-цилиндричен машини на кои пареа или поделена во две еднакви цилиндри (близнак мотор) или во две серии, ги вовлече цилиндри, каде експанзија започнува во висок притисок цилиндар, а завршува во низок притисок цилиндар (kompoundmaskin, Џонатан Hornblower, 1781). Kompoundmaskinen разви во трокреветни и kvadrupelexpansionsmaskiner.

Исцедете пареа или е надвор на отворено (во т.н. friblåsare, па дури и насилно наречен висок притисок опрема) или со кондензатор каде пареата не се воспостави вода (без кондензација машини). Притисокот во кондензаторот одговара за ладење температурата на водата и станува околу 0,05 бари (5 kPa), што дава подобро користење на енергетска содржина на пареа, но околу 2/3 од влезна енергија се губи во секој случај со вода за ладење. Со низок притисок значи голем волуменски проток на пареа во штекер, што го ограничува моќта на мотори на околу 12.000 kW. Friblåsarna станала рано општа употреба во ånglokomotiven, додека кондензирање на машини доминира кај десктоп машини и sjöångmaskiner.

Две основни видови на парни машини може да се разликуваат: хоризонтални машини (со хоризонтална цилиндри) и вертикални машини. Други верзии се случи, на пример, машини со осцилирачки цилиндри кои постоеле во морската површина. Парната машина е целосно развиен околу 1910 година, пред дизел мотор и турбина на пареа заврши еволуирале. Најдобар мотор на пареа ефикасност е на ниско, кога на околу 25%. Со пареа податоци (притисок и температура) потоа ескалираше и парната машина дополнети со отпадна вода турбина ефикасност е зголемен за околу 30%. На ефектите од над 12 000 kW, претпоставува дека дизел моторот и на пареа турбина повеќе, бидејќи тие немаат kolvångmaskinens ограничувања. Во многу големи ефекти (во опсег од 40 мегавати - 1000 MW), турбина на пареа врховен.

Историја

Првиот индустриски корисни парната машина била изградена од страна на англискиот шампион фалсификување Томас Newcomen во 1712. Оваа т.н. атмосферски парната машина имаше вертикална, во неговиот горен крај отворени цилиндар. Клипот горната страна стоеше така под постојано влијание на воздушниот притисок амбиент (атмосферски притисок). На постоечките простор под клипот наизменично исполнет со пареа (при што цилиндарот преку греда е подигната од страна на тежината на пумпа прачки во вториот крај на лостот) и ладење со инјектирање на ладна вода, при што, на пареа се кондензира и вакуум се случи во цилиндарот. Атмосферскиот притисок се притисне кога клипот надолу повторно. Такви машини биле користени за транспорт од рудниците за јаглен на англиски јазик. Тие имаа ефикасност од околу 0,4%, а трошат големи количини на јаглерод. Првата парна машина во Шведска беше Newcomen машина која Мартен Triewald изградена во Dannemora рудникот 1728.

Луѓето Дејвид Стоун

based on 35 ratings Парната машина, 2.2 од 5 врз основа на 35 рејтингот
Оцени парната машина


Поврзани училишните
Следниве е училишен делува на парната машина или на било кој начин поврзани со парната машина.

Остави парната машина

« | »