. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Балсамирање

Предмет: Историја

Балсамирање веќе се користи п.н.е. да се зачува тело, обично од страна на крал или кралица. Најраните тело беше откриено е од 2700 пред нашата ера. Балзам прстен може да се направи со сушење или лекување со хемикалии, тоа беше обично големи варијации. Секнало тела, но натриум карбонат. Првиот отстранета мозокот, тие го влечат надвор од мојот нос. Тогаш тие го извадил срцето дека човекот беше балсамирано за себе и тогаш беше назад во телото. Тогаш тие извади inälverna и балсамирано тоа, и ги стави во мали саксии. Тогаш тие полни телото со Krydder и мирисна perfymernär човекот беше завиткан тело во корселе вратоврска. Појавата на кои можете да embalm мртви луѓе, исто така, се шири во Европа, па дури и во Шведска. Првиот човек балсамирано во Шведска беше во смрт Густав Васа е. Кога ќе истури течност сала молчи билни екстракти кои само доведе до пресушување на vävanaderna. Човек intruduserade agoVid 1800 сублимираат како нов балсамирање агенти. Постои жива (HgCl2), како на висока топлина се претвора во гас, а потоа заглавени повторно. 1893använde човек формалдехид (формалин), која стана копје и обично. Супстанцијата се обоени црвено и да се инјектира во avlides артерии. Во средниот век мораше да идејата дека балсамирано тело беше здравствена даваат својства. Тие почнаа да го продаде во Европа на пазарот и тие се користат на SMF медицина. Mumiavera (Moomin) беше голем прашам. Во 1700 произведени, но на затворениците од затворите во Александрија. Во 1882fann до 12 фараонот мумии Hadde се скриени во 2800år да се избегне ограбувачите на гробови. Тоа даде повод за името paleopatologi (археолошки Патологија)

Пирамиди

Во Египет, постојат повеќе од 70 добро сочувани пирамидите. Не е далеку од египетскиот главен град Каиро, конкретно на Gizeh е Велики пирамидите, Кеопсовата, Chephren и Mycerinus каде Големата пирамида е најголем.

Cheopspyramidern е висока 146,6 метри и волумен е 2,6 милиони м3. Да се ​​изгради целата пирамида беше потребно 2.000.000 камени блокови на двете 2500 кг. Таа зеде 23 години за робови да го изгради. Пирамида е гробницата на фараонот (крал). Гробот задача е да се зачува мртво тело на фараонот во вечни времиња. FARAON родот почина во 525 п.н.е.

Bygnader

Благородниците би можеле да имаат многу голема куќа, со свој капела и неколку службеници. Тука е exempell на домот благородник е.

Таа се крева на северната страна (1) скалите е симбол статус на vestbul (2) води потоа на север сала (3) Ова е врата кон службеници, во собата постојат три врати кои водат кон централниот соба (4) кој има четири столбови со осветлување. Еве трапер (5), кој води до покривот, таму е исто така чардак над Северна сала каде што можете да седат и се разладат од ветровите. На покривот, една, исто така се наоѓа на Indre соба водечки на на женски соби (7). Исто така постои и приватни (7) апартман куќа Господ, кој се состои од една спална соба (8) тоалет и (9) бањи. Куќата господар кревет е ставен на esrtad, во текот на ова е едно време во подрумот каде што сите богатства се. Целосно skilldt од куќата е на три соби (10), која може да се пристапи преку посветен сала (11).

Källförtäckning

NE Nationalencyklopedin балсамирање Формалин мама Sublimat

Стариот египетски градба од страна на: Хелен и Ричард Leacroft

Шведската речник издание 2 египетски мама балсамирање

Лексикон добри книги "

based on 2 ratings Балсамирање, 1.5 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Стапка балсамирање


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат балсамирање или на било кој начин поврзани со балсамирање.

2 Responses to "балсамирање"

  1. blballba на 15 април 2008 во 10:33 #

    Но не постојат факти за фараонот или неговото име!

  2. Alice на 30 април 2011 во 13:29 #

    Добри факти, ми помогна многу, кога го направив проектот врз Египет : D

Коментира балсамирање

« | »