.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Автомобилот сега и тогаш

Она што беше како во минатото? Како што е денес? Што ќе се случи во иднина?

Јас избрав да напишам анализа за автомобил. Како што беше порано да биде, како што е сега и како тоа може да биде и во иднина.

Минатото

Од почетокот тие немаа автомобили, но се користи за коњ и превоз. Тие патувале често не се толку далеку како што требаше долго време и патишта беа лоши. Во 1709 измислил првата парна машина на Томас Newcomen. Задача парната машина тогаш беше да се испумпува водата од рудниците. Во 1765 тој развиен од страна на Џејмс Ват на се врти тркалото, така што гостите ќе можат да го користат за напојување на машини и транспортни луѓе. Тоа беше еден вид на превоз со парна машина која се стркала на железничката пруга. Ова беше многу добар пронајдок кој добивме голема употреба на и развиени. Имаше неколку други пронаоѓачи кои направија слична верзија на вагон пареа. Готлиб Дајмлер и Карл Бенц го направи за истото време кога првиот бензински мотори кои работеле добро, но тие беа многу скапи, па американскиот Хенри Форд издаден во 1908 година, на бензин-придвижуван автомобил "Модел Т" дека дури и обичните луѓе можат да си дозволат да ги купат.

Сегашноста

Како тогаш тие изгледаат денес? Па, ако се споредат нови автомобили имаме денес со првата имаше парната машина е голема разлика. Оваа технологија е многу напред и постојано се луѓе кои се обидуваат да дојдат до нови големи идеи. Појавата исто така се промени, денес тоа не е никаква коли со мотори, но постојат многу други различни модели. Автомобилите ние ги користиме денес има првенствено бензин како гориво, но и дизел е прилично честа. Дизел е главно се користи во камиони од дизел мотор е се подобро прилагодени за тешки возила. Секоја година изгореа околу 6 милијарди галони бензин и 4 милијарди литри дизел гориво во Шведска сам. Ние навистина треба да се намалат овие бројки, ако сакаме да го задржиме нашата природа и зачувате на животната средина. За тоа е најголемиот недостаток на автомобили денес.
Во 1989 година го подобри условите за прочистување на издувните гасови на автомобилите. Се чисти ослободување на пример Азотни оксиди и јаглеводороди, но не и јаглерод диоксид кој потоа се зголемува ефектот на стаклена градина. Кога има премногу јаглерод диоксид и други гасови во атмосферата, температурата на земјата. Ова значи дека климатските промени на Земјата со големи последици. Ние намалување на емисиите, ние може да се добие подобра клима, помалку природни катастрофи и да се спречи животни и растенија од изумирање. Затоа, ние мора да се обиде да најде подобри горива и да се направи еколошки автомобили. Исто така, знаеме дека нафтата нема да трае вечно. Како тоа ќе биде ако ние не можел ниту да се вози, лета или одат со брод? Тоа не би сакал да работиш во денешното општество.
Според Здружението производители на автомобили "Автомобил Шведска", продажбата на зелени автомобили се зголеми и се верува да се зголеми уште повеќе во наредните години. Во 2007 година, продадени околу 300 000 зелени автомобили тука во Шведска. На зелени автомобили се продаваат повеќето имаат етанол или CNG како гориво. Исто така постојат и други опции, како што се електричен автомобил.
• Возило состои од биогас или природен гас, или мешавина од двете. Постои многу подобро гориво од бензински и дизел.
Природниот гас е мешавина од јаглеводороди предоминантно метан и спреј кога масло е добиено или се преземени од под земја. Тоа не е само користи како гориво за производство на автобуси и автомобили, но исто така и во власта и топлани и во индустријата. Природниот гас е досега само во деловите од Шведска, кои ги покриваат само околу 2% од целиот синџир на енергија, која е долга бројка ако се погледне на меѓународно ниво, каде што природниот гас покрива околу 25%. Користењето на природниот гас посебно значи намалување на емисиите на јаглероден диоксид. Тоа е поевтин од бензинот и не е потребно или еднакво количество на употреба.
Биогас, исто така, се состои главно од метан и може да се екстрахира од распаднат материјал од депонии и третман на отпадни води растенија. Биогас се користи како гориво во возилата, електрична енергија и производство на топлинска енергија и во индустријата. Тоа се вели дека е од најчистите гориво што го имаме денес и го намалува пр Јаглерод диоксид и емисии јаглеводороди многу исто време како што е поевтин од бензинот.
• Етанол (E85) се добива со ферментација на различни јаглени хидрати како што се пченица и шеќерна трска. Етанолот гориво или т.н. E85 состои од 85% етанол и 15% бензин и други гориво доплата.
Потребно е повеќе етанол од бензинот да се кандидира на одредено растојание (околу 30-35% повеќе), но на емисија на отровни се значително помали. Етанолот е поевтин од бензинот и бројот на станици со етанол се зголемува цело време.
• Електричниот автомобил е придвижуван од електричен мотор и има батерија на полнење. Тоа не е толку брзо како обичен автомобил, но сепак тоа се развива. На продадени автомобили во Шведска имаат батерии кои се одржуваат за да одат 5-8 милиони по ред. Електричен хибрид е еден вид електрично возило има и електричен мотор и мотор со внатрешно согорување. Тоа ја намалува емисијата, но не толку колку што редовно електричен автомобил, но е поефикасен за сопственик, бидејќи можете да се обратите на поголеми растојанија.

Идните

Оваа технологија е многу напред и ќе продолжи да го стори тоа. Ќе има построги услови за автомобили и сообраќај секако ќе продолжи да се зголемува. Истражувачите ќе продолжи да излезе со нови горива и подобрување на нив.
Иако етанол е повеќе еколошки од бензинот, исто така, има последици за нас луѓето, можеби не во земји како Шведска, каде што имаат добро време, но во посиромашните земји, каде што сите пченица, сите од шеќерна трска, пченка и соја расте и опустошена
Во Бразил расте шеќерна трска добро, бидејќи тоа е добра клима и тоа ќе биде евтин за земјоделец. Но, потребно е 560 кг трска само за да се наполни резервоарот со автомобил, па оние кои работат на големите фарми работат напорно за малку пари. Но, колку сме ние да се прави со горива? Ние се потпираат на автомобили, па дури и доста мрзливи. Често, можеби автомобил, дури и ако не сакате да одите многу долго само затоа што е полесно. Се надеваме дека ќе почнете да патуваат повеќе автобуси, трамваи и возови. Ние мора да го направи тоа во сите земји, а не само Шведска ако треба да работат. Ние веќе имаме и други опции. Еден од нив е вистинскиот пат автомобил. Во градот Сиднеј го прави користењето на нив, па дури и во САД, каде што работи како такси за. Ние тука во Шведска за да се обиде оваа идеја да се види дали може да нема алтернатива тука во иднина.
Во Упсала се изгради сега тест патеката и ако се работи добро, научниците се надеваат дека ќе бидат во можност да го користат во текот на следните 30 години. Песна автомобил дела малку како лифт што оди странично на патот на неколку метри во воздух. На приколката е на електричен погон, автоматска контрола и може да оди прилично брзо. Тоа е побезбеден од автомобил и приколка можат да се сместат 1-5 лица. Пред да влезе во автомобилот ќе се постави таму каде што сакате да одите на компјутер, каде што постојат голем број на гости локации за да изберете од.
Мислам дека тоа е добра идеја, но јас не мислам дека тоа ќе го замени автомобил. Станува неуредна и чудни со многу "шини", наместо на улиците. Мислам дека, сепак, тоа би можело да биде како трамвај или автобус, кој може да се користи во големите градови.
Лиза Mölne

based on 16 ratings Автомобилот сега и тогаш, 3.1 од 5 врз основа на 16 рејтингот
Стапката на автомобил сега и тогаш


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со автомобил сега и тогаш или на било кој начин поврзани со автомобилот сега и тогаш.

Коментар на автомобил сега и тогаш

« | »