.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Биолошката разновидност

Биолошката разновидност значи дека постојат различни видови и различни броеви на секој вид. Заедно, сите видови на биолошката разновидност. Тоа е важно за нас да ги зачува сите растенија и животни, да се отстранат право вид не се знае што се случува. Но, целиот синџир на исхрана, ќе бидат погодени со овој и друг вид ќе исчезне. Други причини за зачувување на биолошката разновидност е дека некои растенија во иднина може да биде корисно како лекови и природата за да изгледа како тоа секогаш го има направено. Во минатото, не сте толку заинтересирани за зачувување на биолошката разновидност. Тоа беше само во 1992 година дека ОН одлучи дека сите земји ќе ги заштити биодиверзитетот. Во сиромашните делови на светот како што се Африка и Јужна Америка се најлошите на зачувување на биодиверзитетот. Затоа што луѓето се намалување на дождовни шуми само за да заработат пари на тоа, бидејќи тоа исчезнува неколку видови секој ден. Шведска, исто така, се намали на шума, и има голема хартија индустрија, но шведскиот парламент одлучи дека заштитата на биолошката разновидност. Еден пример за ова е кога изградба на патишта, должни сте да дознаете што ниеден вид не им се заканува на долг рок, ако се изгради пат во право таму. Дали постои ризик дека ќе се стави на патот на друго место малку подалеку.

based on 16 ratings Биолошката разновидност, 2.4 од 5 врз основа на 16 рејтингот
Стапка на биолошката разновидност


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на биолошката разновидност или на било кој начин поврзани со биолошката разновидност.

Коментар биолошка разновидност

« | »