. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Биолошка разновидност

Биолошката разновидност значи дека постојат различни видови и различни броеви на секој вид. Заедно, сите видови на биолошката разновидност. Важно е за нас да ги задржи сите растенија и животни да ги отстрани едниот крај природата не знаеме што се случува. Туку целиот синџир на исхрана ќе бидат погодени од ова, и други видови ќе исчезнат. Други причини за заштеда на биодиверзитетот е дека некои растенија во иднина може да биде корисно како лекови и природата за да изгледа како да има секогаш направено. Во минатото, тие не се толку сакаат да се зачува биодиверзитетот. Тоа беше само во 1992 година дека ОН одлучи дека сите земји треба да се заштити биодиверзитетот. Во сиромашните делови на светот, како што се Африка и Јужна Америка се најлошо за зачувување на биодиверзитетот. За луѓето намали прашума само за да заработат пари на неа, бидејќи таа исчезнува неколку видови секој ден. Шведска, исто така, се намали на шумата, и има голем хартиената индустрија, но шведскиот парламент одлучи дека заштитата на биолошката разновидност. Еден пример за ова е кога ќе се изгради патишта, вие сте обврзани да се дознае дека ниеден вид на ризик на долг рок, ако се изгради патот право таму. Дали постои ризик дека ве става начин на друго место малку подалеку.

based on 2 ratings Биолошката разновидност, 3,3 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Стапка биолошка разновидност


Поврзани училишен
Следниве се училишни проекти кои се занимаваат биолошката разновидност, или на било кој начин поврзани со биолошката разновидност.

Коментар за биолошка разновидност

« | »