. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Молња и гром

Предмет: Физика

Проблеми = a, одговор = b = c и решенија;
од projektstoryn1a. Боите помеша целосно чудно, тој верува дека може да се меша сина и жолта филтер во иста рефлектори, така што светлината се претвора зелена.

1б. Треба зелен филтер, не треба да се мешаат различни видови на филтри.
1c. Купи повеќе филтри на различни бои за фарови.
2а. "Ако тоа се покажува светло сина и жолта светла на истото место, тоа секако треба да биде зелена?"
2б. Треба да имате на зелени центарот на вниманието, не две.
2в. Купи повеќе рефлектори.

3а. "Тоа не се подобро со чад машина, или, кога се префрлив на светлината стана само како водени ..."

3б. Светлината се гледа надвор поради капки вода како чадот е составен.
3C. Во секој случај, отстранување на чад или да го купат во / повеќе светла на пример ласерска светлина.
4а. "Наместо транспорт бас линии и тешки удари, како и само пееја и преминаа во една тесто и диџеј се пожали дека тоа не е можно за да ги сними винил да се земе само bounced штом тој се повлече до јачината на звукот. Не дека јас се разбере она што тој би направиле со винил плочи кога има ЦД! Тоа беше добро гребнатини на дискови, реков. Не можев да верувам, рече тој. Не пред пикап bounced одредување нив.

4б. Тоа е затоа што тие немаат акустични панели на ѕидовите или на звучници е неоправдан во просториите.

4в. Купи неколку акустични панели се на ѕидовите и бидете сигурни дека вашите звучници се правилно поставени во место пред перформансите.

5а. Тапанарот играше во backbeat иако тој беше мафтајќи со рацете во недопрена.

5б. Тоа е затоа што звукот е побавно отколку светло.
5в. Бидете сигурни дека звукот доаѓа побрзо преку звучници со користење на електрични жици кои се прикачени на него. Кажете му на тапанарот која тој може да има малку повеќе трпение.

6а. Гитара звучеше како лута рој на пчели.
6б. Тоа беше премногу темни тонови на гитара.
6в. Подесување на вашиот гитара - заостри стрингови стрелките на часовникот.
7а. Бас звучеше чудно на сите како на подиумот - наместо матна вревата на громови звучеше толку скоро ништо.
7б. Тоа беше премногу светлина тонови во базата.
7в. Тужи Бас - олабавување на жици од стрелките на часовникот.
8а. Пејачката звучеше повеќе од базата, но не беше на песната што се слушна. Штом ја отвори својата уста, дојде едно продорно лелек што звучеше како илјада свирки.
8б. Тие се ставени на говорникот е премногу блиску до пејач и микрофон, така што тоа стана разбег, лелек што се случува кога имате микрофон е премногу блиску до говорникот или обратно.
8C. Поставете ги звучниците подалеку од микрофонот и бидете сигурни дека пејачката со микрофон не се премногу блиску до некој од говорниците за време на однесување.

Хенри Hauervig - Јоргенсен

based on 9 ratings Молња и гром, 2,7 од 5 врз основа на 9 рејтингот
Стапка Молња и гром


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Молња и гром или на било кој начин поврзани со Молња и гром.

Коментар на Молња и гром

« | »