.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Блуз

Блузот е црната музика. Тоа се случи во Америка, кога Американците потребни робови. Кога ропство била укината застана надвор од црно-бел општество. Тие ја развивал сопствената култура кој се базира на африкански музички традиции кои го преживеале за идните генерации.

Блуз историја

Африканските народи немаше пишан јазик. Тие се учи преку усно предание. Ова значи дека постарите учат помлади од раскажам сето она што нивните родители откако им реков. Се сеќаваш и да научат подобро, кога пее или танцување. Тоа се учи преку песни, игри и танцување. Овие музички свечености беа Африкански деца училиштето. Песната е изведена често колку што antiphonal: солист импровизирани (кои се пронајдени во) соодветен текст, други постојано. Кога Запад дојде и го зеде робови во Африка следи оваа култура. 1865 кога ропство заврши, тие беа црни слободни луѓе со целосна граѓанските права, но само на хартија. Реалноста дојдоа да изгледаат сосема различно. Тие беа спречени насекаде. Сте платиле помалку за нивните производи и да го постави правила, кои го направија невозможно за црнците да се создаде поволни услови за живот. Црната застана пред Белата општество, како и на сопствената култура кој се базира на африкански музички традиции кои го преживеале за идните генерации. Во 20 век дојде радио и потоа се проширил на блузот низ Америка. Тие патувале околу со микрофони и се евидентираат музичари во место. Некои луѓе се прават евиденција, кои беа продадени во голем број. Сина пејачи се впуштиле речиси бесплатно.

Инструменти / текст

Од главните инструменти на блузот е хармоника и гитара. На хармоника беше мала евтини инструмент кој може да си дозволи и блуз пејачот пееше дует со неговата хармоника. Прво, тој пееше линија, а потоа тој ја играл на својата хармоника. Конечно, можете дури може да се купи гитари за пошта со цел. Тоа беше колекции кои би можеле да го зафркнам заедно себе. Потоа можете да ја придружува песната.

Текстовите во блузот не е за големи предмети, но тоа е за тоа како пејачот се чувствува во различни ситуации, тоа е лична. Тоа е за она што беше и она што се случува околу нив и како тие се почувствуваа во тој момент. Но, сите блузот не беше тажна, блуз, често за љубовта и за да бидат среќни. Секој стих беше составена од три линии: на првата линија повторува, додека сфатиле третина, што исто така ќе се обиде да стигне до рима првиот.

based on 11 ratings Блуз 2.4 од 5 врз основа на 11 рејтингот
Оцени блуз


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на блузот или на било кој начин поврзани со Blues.

Коментар блуз

« | »