. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Преглед на книга

Сум ја прочитате оваа книга, во раката на божица.
Тоа е втора книга во квартет нарекува Песна на лавица.
Авторот е Tamora Пирс, кој има напишано бројни фантазија серија за тинејџери.
Го одбрав овој книга, бидејќи "Јас сум голем фан на Tamora книги, а јас не прочитав ниту една од нив на англиски јазик.
Оваа книга е моја Всушност, јас се обидував да го најдете во Шведска, но не можеше.
Бев решена да се има целосна серија, па јас го купив.

Приказната се случува во средновековен царството наречено Tortall.
Главната личност е Allana на Trebond преправено како момчето вика Ален.
Таа живееше брзина на суд Од таа беше студент, сега таа е шеснаесет години.
Овој меч коса девојката со виолетова очи е многу ретка Од нејзиниот сон е да стане еден женски коњ и херој.
Таа е само Стани племеник со неа многу добар пријател принцот Џонатан.
Нејзината должност е да ги штити небото.
Нивната врска, но добра волја Развитие на нешто повеќе во текот на книгата.
Џонатан Законот штотуку дознав тајната Allana е во засрамувачки начин-кога оваа книга започнува страници.

Како и во everythin фантазија книга тоа е борба меѓу доброто и злото.
Во оваа една Го братучед на принцот, искусен, згоден, сакана волшебникот име Роџер Војводата на Конте.
Од Allana прв пат го виде небото таа знаеше дека таа не му се допадна небото.
И по неколку инциденти повеќе сокови Оние кој се случи е прва книга ја сомнежот за предавство против Краун се силни.
Allana е сигурно од сето тоа-кога Роџер дури и се обидува да ја убие.
Но, нејзиниот проблем е како да се здобијат со доказ за Роџерс беше трет Чери.
Никој не би ја Верувај, ако таа им кажа и таа ќе побара во голема опасност ако нешто не беше во ред, бидејќи "Роџер е силен маж.
И никој никогаш не се размислува скочниот зглоб Дека ако сите авторски права починала ќе побара Роџер, кој ќе биде наследник на најблиските.
Водени од мистериозната мачка и блескав барем до крајот на божицата самата таа ќе се води во моментот кога го предизвици Роџер.

Други луѓе кои се вклучени се Крадецот Џорџ кој, како секогаш поддржани Allana, нејзиниот учител Myles кој е како татко за неа и нејзината другарка витези на курсот.
Оваа книга има малку од сето она, пријателство, романтика, хумор, битки и акција и еден комплициран парцела.
Ти си Скоро гледајќи сè, од точка Allana на гледање.
Тоа е многу дијалог во неа, и има многу различни видови на нив.
Амбиент во оваа приказна е дека кампот во пустината или во судот.
Постојат, не многу описи на животната средина што мислам дека е добро.

Жените канабис и да ги следат своите соништа, се пораките во книгите. Тоа е она што ли Allana.

Насловот на оваа книга е вид на чудно, бидејќи "Божица само еднаш посети Allana И тогаш тоа не е многу за тоа.

Како фантазија книгата се работи за било која возраст.
Се разбира дека може да се види-Разлики помеѓу возрасни и деца фантазија е фантазија-посебно на заговор и на многу повеќе описи и луѓето кои се вклучени во фантазијата на возрасен.
Во некаде случаи кои само го прави возрасни фантазија многу досадно и outdrawn.
Во првата книга Allana е само 11 години и во товарот таа е 20-ти
Па таа Промени многу само како и секој Дали кога ќе пораснат.
Кога Allana расте позрел чувства и мисли доаѓа до него, и кога тоа се случи, тоа не е навистина многу детска книга повеќе.

Пет Серија Вклучувајќи "Песна на лавиците" се 'се одвива во Tortall, пред и по време Allana е.
На Бесмртници на пример Стане прилично голема брзина, имаме нив во библиотеката на училиштето.
Понекогаш можам да мислам дека овие книги треба да сте биле подолго и посложена.
Една добра книга за мене е-кога ти се толку емотивно вклучени во него, верувам дека вие сте личност во книгата и-кога-ќе-да можат да се однесуваат на нив и да се чувствува со нив.
Оваа книга доби тоа и сметам дека е многу смешен.

Изабела Selin Norén

based on 5 ratings Книга, 1,2 од 5 базира на 5 рејтингот
Оцени Преглед на книга


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа што е околу Преглед на книга или на кој било начин поврзани со Преглед на книга.

Коментар Преглед на книга

« | »