. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Преглед на книга - Илјада Сплендид Феникс

Илјада Сплендид Феникс е роман кој е напишан од страна на Калед Хосеини Авганистан. Неговата прва книга, змејот ранер е огромен успех. Само добри критики за книгата.

Илјада Сплендид Феникс е приказна од животот на две жени во Авганистан, каде што жените се во вредност од иста како маса или стол. Жените треба да се избориме против непријателите како Талибанците кои пукаа ракети врз градот и го убива многу луѓе според исламскиот закон Shaira и против Талибанците непријатели на корумпираните противници кои се под советска контрола. Но нивните најопасниот непријател е нивниот сопруг. Книгата раскажува за жените, Маријам и Лаила, тоа е околу 15 години помеѓу нив. Mariam е принудена да се омажи Рашид, чевли одлуки во Кабул. Таа е harami, вонбрачно дете.

Родители на Laila се убиени од страна ракета која Талибанците оган. Таа е тогаш бремена со дете на Tariq, момчето таа играше со сите времето кога таа беше дете. Со цел да се обезбеди добра иднина за нероденото дете избира Лаила оженил со Рашид. Бидејќи тоа се вели дека многу од домаќинството, ако било какви проблеми, анксиозност и злоупотреба. Но исто така и за децата и за малку надеж дека Лаила остави. Книгата започнува во Kolba, мала куќа од кал. Тоа кажува за детството на Mariam, таа дознава дека таа е harami, ако нејзиниот татко Џалил и нејзината мајка, Нана, почина. До крајот на книгата е поставена сè што во авганистанскиот главен град Кабул. Книгата започнува околу 1970-тите години и до 2003 година. Илјада Сплендид Феникс е реална приказна. Во книгата исто така кажува за војната и политиката во Авганистан, каде што на странките и нивните различни држави. Тоа е книга за возрасни. Јазикот не е тешко, но тоа се користи зборови од арапски, персиски и Пашто. Тие често се дознае она што зборот значи. Но тоа се случи можеби еднаш или двапати дека јас не се разбере она што зборот значи. Книгата раскажува за тоа колку е тешко жени го имаат во Авганистан. Како тие пречи да го постави со бедата. Креирано од некои луѓе кои велат дека ова е законите на исламот и тие мора да се следи. Можете исто така учат колку е тешко животот е во бегалски камп. 8.000.000 Авганистанци живеел таков живот. Сепак, постојат два милиони авганистански бегалци во Пакистан. Но, најлошото е војна во Кабул. Кога ракета ја погоди куќата и парчиња од луѓето се насекаде, една нога нога. Да се ​​подигнат од страна на шокирани и расплакани мајки. Ние се речиси здраво за готово колку е добар го имаме во земјите без војна. Илјада Сплендид Феникс е веројатно една од најдобрите книги што сте ги прочитале. Единственото нешто што мислев дека помалку за тоа како детални сè е кажано, јас не мислам дека тоа е толку добро за тоа ќе биде помалку на имагинацијата тогаш.

based on 25 ratings Преглед на книга - Илјада Сплендид Феникс, 2,5 од 5 врз основа на 25 рејтингот
Стапка Преглед на книга - Илјада Сплендид Феникс


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Преглед на книга - Илјада Сплендид Феникс или на било кој начин поврзани со Преглед на книга - Илјада Сплендид Феникс.

Еден одговор на "Преглед на книга - Илјада Сплендид Феникс"

  1. Ребека на 30 мај 2010 во 16:25 #

    Тоа е всушност прилично добро кога ќе си кажа во детали - ќе го добиете подобра прегледност во акција тогаш.

Коментира Преглед на книга - Илјада Сплендид Феникс

« | »