.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Уметноста на печатење

Првиот практичен печатарска преса бил измислен од страна на германската Јохан Gutennberg некаде во текот на 1440 е. Gutennberg не беше првиот да го користите готови шаблони за трансфер на хартија за пишување. Веќе околу 0 година, кинеската развил технологија за печатење книги. Притисок резултираше со не добивка во времето, некои поради нивните непрактично сценариото и шаблони можат да се користат само за еден страници, тогаш тие мора да се направи нов. Она што го направи Gutennberg прес посебни беше во тоа што имаше променлив фонт кој беше монтиран на рамка, која потоа се поднесени против весникот. Ова значеше дека печатот може да се "изградена" (внесете нови букви) за секоја страница.
Со Gutennbergs притисок печатени до 200 страници за еден час. Ова беше исклучително брзо, бидејќи претходните книги се напишани со рака, која траеше многу подолго и тие станаа повеќе скапо да се купат. Развојот паднал брзо и во 1500 е година имаше околу 80 преси за печатење во Германија. Подоцна ширењето на печатење на остатокот од Европа и världen.När населението се зголеми и стапката на писменост се зголеми побарувачката за книги со многу материјални. Gutennbergs на прес ја направи многу подобрувања до 1800 година, кога беше сосема нов модел. Ова беше наречен Волумен Притиснете и работел на принципот дека тоа ми звучеше цилиндар со плочите печатење помине во текот на хартија. Предноста со оваа прес беше зголемена брзина и, исто така, дека печатот може да биде извршена од страна на машина. На прес-, исто така, стана за време застарени и имало нови модели. Новиот наречен ротационен печатот е релативно слични на цилиндарот печат, единственото нешто беше дека плочата каде што беше ставен на хартија беше заменет со цилиндер кој притисок што го прави на хартија се лизга низ. На хартија сега беше со големина на дебел ролни и сега стана принтери многу ефикасна. Оваа прес сега може да се задоволат потребите на весникот печатење (до 12 000 страници / час). Ова беше искористена до 1950-тите кога тој беше заменет на offsettpressen. Ова исто така се користи денес и единствената разлика помеѓу него и ротациони печат е дека гумен цилиндер помеѓу хартија и värgvalsen. Ова ја намалува носат драматично.
Притиснете на печатење е еден од пронајдоци кои ни погодени најмногу. Ние се задоволат дневните весници и други периодични секој ден. Притиснете на печатење придонесе за вести агрегатори и му даде на луѓето многу книжевни дела. Во тоа време имаше телефонски и други комуникации беа весници само начин да се пренесе веста на. Претходно, што требаше да се напише се што со рака, која требаше долго време. Во тоа време, книги не се наменети за обичните граѓани, но само свештениците и повисок ранг во општеството кои ќе ги користите. Притиснете на печатење се промени оваа целосно. Сега секој може да се одржи на книги и списанија.
Стапката на писменост сега се зголеми драстично и луѓето станаа се повеќе свесни за состојбата на општеството и нивните права како граѓани. Ова беше важен чекор за народот (со пишување yttrycka слободно), но овој медиум мораше документ на ден изгледаше поинаку.

Денес, се користи хартија неверојатен договор, иако сега се повеќе и повеќе станува компјутеризиран. Хартија во многу големи количини, може да биде несмасна и чување на текстови во компјутер е поудобно, но тоа е веројатно невозможно да се создаде "без хартија канцеларија", кој беше нашата амбиција кога дојде компјутери.

based on 14 ratings Уметноста на печатење, 1.4 од 5 врз основа на 14 рејтингот
Стапка за печатење


Поврзани училишните
Следниве е училишен дека е во врска со уметноста на печатење, или на било кој начин поврзани со печатење.

Коментар на уметноста на печатење

« | »