. Сега

Училишна работа и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Причина и последица есеј

Помеѓу години 1939 и 1945 година огромна сума на цивили беа убиени од страна на војниците на различна националност и потекло, ова е исто така познат како WW2. Она што јас ќе одам да се фокусираат на во овој есеј е она што се кандидира нас обичните луѓе да го убие eachother, како во гигантска војни како WW2 * и во мали familymatters што се случува секој ден низ целиот свет.
Како може обичните граѓани во certainement ситуациона моли подготвени да го убијат? Досега никој не открил точната причина што вози обични луѓе како мене и тебе за да стане убиства. Ако сакате да изберете некој на улица и прашајте го дали тој ќе се разгледа при што загинаа некој тој, најверојатно, ќе каже не или само одиме подалеку. Сепак тоа е многу веројатно дека истото лице, всушност, ќе го убие некого во certainement ситуации. Подолу ќе најдете наслови за некои од теории за тоа зошто овој човек е веројатно да убие друг човек во certainement ситуации.

• обезличување на жртвата
• инстинкт на самоодржување (страв)
• Забелешка се има контрола за самиот себе, лекови

Обезличување на жртвата

Како војник во војната вие сте речиси принудени да убие некого порано или подоцна. Овие ситуации мора да биде многу стресно и најдобар начин за командант на војници во preventDefault непослушност мора да се моли на обезличавам на непријателот, да ги направи да изгледаат како животни или само нека не се на војници ги исполнуваат непријател лице во лице. Еден пример за тоа е нуклеарно бомбардирање на Хирошима и Нагасаки. Тоа мора да е доста лесно да се само притиснете го копчето, пад на бомба и да си одат дома споредба за да се исполнат и да ги убијат сите лице в лице.

Понекогаш тоа е никој освен себе си дека обезличавам некој, на пример ако се многу љубоморни можеби обезличавам оној кој ви се љубоморни на само да се чувствувате подобро за себе. Повеќето луѓе не ќе го убие само затоа што тие се љубоморни, туку и за поединци кои страдаат од ментална нестабилност случај може не само да бидат исти.

Инстинкт на самоодржување

Ако некој се обидува да му наштети или те убие, може да убие некого во обид за бегство или во обид за одмазда. Дури и ако ова не беше вашата намера имате уште убиени некого.

Забелешка се има контрола на себе си, лекови

Со користење на некои лекови ќе изгубат може да контрола врз себе и таму претстави се прават работите што другите мудро не би. На пример можете да станат агресивни и убие некого во бес без добра причина. И покрај тоа што на дрога некои луѓе би можеле да бидат поагресивни дека другите но сепак се погледна по како нормални во целина.

Контра аргумент: инстинкт на самоодржување

Иако ќе се обиде да се брани ако некој се обидува да ви наштети тоа е многу веројатно дека всушност ќе го убие никого. Затоа, овој аргумент е доста глупав и треба да се замени.

Заклучок

Човечките суштества секогаш се убиваат eachother, тоа е само на методи со кои GeneaNet. Во текот на 20'Th век на човечкиот род се најде нови начини да се убие, дури и во гигант гасните комори во текот на WW2 *. Се чини дека лежи во нашата природа да убие; корисни во времето кога луѓето не беа единствените доминантен вид на Земјата, но страшна во денешното општество.

Стапка причина и последица есеј


Поврзани училишен
Следниве е училишна работа е за сите Причина и последица есеј или на било кој начин поврзани со причина и последица есеј.

Коментар причина и последица есеј

« | »