.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Чарлс Дикенс: Оливер Твист

Приказната е за едно момче. Неговата мајка починала само откако тој беше роден. Момчето го добива името Оливер Твист.
Единственото нешто што го поседува е капа во чисто злато, со слика на неговата баба. Дамата кој е сопственик на работилница каде, Оливер работи, вели дека тој ќе добиете капак на неговото дванаесеттиот роденден. Но, само ако тој е добро момче.
Еден ден сите деца што живеат во изправителен дом јадат заедно во трпезаријата. Кога Оливер заврши својот ручек, тој бара повеќе. Дамата задолжен добива лути и го фрла него. Сега Оливер е сам во големиот свет, без родители, без дом, без храна, тој не ја доби насловната страница или. Оливер сака да има капакот назад по секоја цена. Во текот на ноќта тој се навраќа во куќата и оди тивко во собата на дама. Тој смета капакот и како тој е гладен тој зема некои храната исто така. Сега тој ја започнува својата Патување во градот на Лондон.
Во Лондон, Оливер ги исполнува палачинка кој е сирак премногу. Палачинка му го покажува патот до дома Fagin е. Оливер мисли Fagin е убав стар човек кој се грижи за малите момчиња. Но, постои somethingthat не е како што треба да биде. Fagin е себичен, но сите момчиња се достави храна и кревет. Оливер останува со Fagin, палачинка и сите други момчиња, за некаде. Тој учи како да се украде, и тој станува pickpocket.
Еден ден, кога Оливер мраз во книжарница, палачинка му вели да се земе нешто во џебот на човекот. Внука на сопругот вреска кога таа се гледа дека Оливер изведува часовникот од својот вујко. Во конфузијата што следува, палачинка се часовникот и бега. Оливер добива фатени и однесени во судницата. Мис Роуз, внука на човекот, е сведок и му кажува на судијата дека Оливер е невин. Оливер е слободен да оди.
Мис Роуз и нејзиниот чичко носи Оливер да theirhome, голема куќа во богатиот дел на Лондон. Во голема куќа Оливер е добро згрижени. На вечера Оливер гледа во сликата на ѕидот и тој смета дека дама изгледа како неговата баба. Тој прашува Мис Роуз кој е и таа му кажува. Потоа тој го објаснува сè за капакот и тој вели дека Fagin тоа го зема од него. Мис Роуз мисли дека Оливер би можел да биде старецот само гран-дете и неговиот наследник.
Во меѓувреме, Оливер мраз во голема куќа Fagin дознава како да го добие назад. Еден ден, Оливер е надвор на улица, на својот пат до книжарница. Некои од пријатели Fagin е, Бил Sikes и неговата сопруга го однесе назад во куќата Fagin е. Оливер навистина сака да се вратат на своите роднини и да им каже што се случило со него. Но Fagin и Sikes не му оди така лесно. Сопруга Sike тече на голема куќа и кажува сè да се пропушти Роуз и нејзиниот чичко. Таа закажува состанок со Мис Роуз. Тие ќе се состанат во Лондон бриџ на полноќ и таа ќе предавање Оливер за нив.
Сè што не оди според планираното. Sikes дознава авион на неговата сопруга и убива. Во unknowingness на убиството, палачинка вели Оливер да прашам во Лондон бриџ на полноќ. Таму тој ќе се сретне со роднините. Прво, Оливер сака да добие капата назад да се докаже вистината за неговото семејство. Затоа тој го води назад кон куќата Fagin е. Ја зема кутија со сите скапи работи внатре, thats Fagin е скриена. На својот пат надвор, тој се состана Sikes кој зема кутија. По некое време Fagin чекори во неговиот дом и тој гледа дека Sikes има кутија.
Сега полицијата се стои надвор од вратата. Бил зема Оливер на покривот и се обидува да избега. Тој паѓа и ја добива јаже околу вратот. Се работи надвор парична казна за Оливер и тој добива неговата капа назад. Тој е прескапата соединат со своето семејство. Палачинка оди во затвор, каде што тој сака да. Тој сака да научи повеќе нешта за крадење. Тој одлучи да побара крадец во иднина.

based on 4 ratings Чарлс Дикенс: Оливер Твист, 2.3 од 5 врз основа на рејтингот 4
Оцени Чарлс Дикенс: Оливер Твист


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Чарлс Дикенс: Оливер Твист, или на било кој начин поврзани со Чарлс Дикенс: Оливер Твист.

Коментар на Чарлс Дикенс: Оливер Твист

« | »