.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Крокодили

Предмет: англиски

Некои од членовите во крокодил семејство е largets живеат рептил денес. Најголемиот од сите крокодили е Морски крокодил wich може да достигне должина од околу 7 милиони и тежина за 1000kg. Но, постои непотврдени извештаи на некои поединци до 9 метри.

Каде се тие во живо?

Крокодили мраз anphibians ови значи дека тие живеат пречеше inwater и на копно. Но крокодили не можат да дишат под вода eventough Тие се водоземци. Тоа е причината зошто тие ги задржат своите носот во текот на вода кога ќе се плива. Повеќето од крокодили живее во свежо водни површини, како езера, реки и езерца. Но, некои Видови живее во солена вода. Повеќето од крокодили е удобно во бавно тече реки, туку неколку Видови сака тетка тече реки.

Како да го унапредат?

Крокодили можат да ги унапреди во три различни начини. Првиот начин е дека тие одат upstrait и withtheir опашка одржи во текот на терен. Друг начин тие можат да се движат мраз Кога тие работи. Крокодилите е многу несмасна на копно и кога тие трчаат спречат тие се сопнуваат и ја губат својата рамнотежа. Третиот начин тие можат да се движат е со индексирање. Тие го попречи лазат кога тие сакаат да изненади плен. Кога тие лазат Тие можат да планирам во водата без скоро секој звук на сите.

Што јадат?

Крокодил јаде инсекти, жаби, пајаци, shellfishs, полжави, птици, fishs други влекачи и цицачи. Но exatly она што тие јадат зависи од тоа каде живеат, колку години е и каков вид на видовите му припаѓа. Новородените деца јадат инсекти но mostely Кога тие растат Тие почнуваат фаќање на се повеќе и повеќе поголеми животни.

Како да го фати нивното пленот?

Крокодили е Ејвори паметни рептил и не пливаат наоколу и да бараат за храна и енергија отпад. Insted Тие само се скрие некаде и чека својот плен да пливаат. Кога крокодили ловат Тие го попречи враќањето на место каде што имаше видено храната уште пред време. А крокодилот wich лежи само под површината на водата брзо да скокнете до од водата и го фати животни wich е за да се напие. Ако е потребно крокодили можат да скокаат неколку метри во воздух. Тие на пример скок кога тие е за да се фати летање птици во воздухот, или ако тие сакаат да го фати птица или друго животно качување мраз во дрво виси над водата. Ако риба Плитко мраз пливање до потокот од неколку крокодили можат да ловат заедно и сила на fishs Против плажа во потокот и фати нив. Кога тие се фатени риба Тие ги доведе до на земјата каде што fishs брзо умира. Кога крокодили ловат tigether Тие не се насилни да eachother. Многу крокодили може да го споделуваат плен на голем само еден крокодил. На пример зебра не може само да го убие onecrocodiles самото село, па другите крокодили може да дојде да им помогне. Кога ќе убие Тие имаа зебра прескапата удел на зебра меѓу нив. Тие формираат круг околу пленот и трае неколку каснувања секоја, а потоа тие да ги проголта и стопи pice месото.

Колку често јадат?

Многу од крокодили wich е фатен има празен стомак. Постојат некои научници Тант дека новите роден крокодили можат да живеат без храна за околу четири месеци. Исто така тие сметаат дека еден возрасен крокодил можат да живеат и до две години без храна на сите. Но, повеќето од крокодили јаде околу еднаш неделно. Во текот на зимата Тие речиси не јадат ништо, бидејќи во текот на зимата Тие се половина заспан.

Како да се топи нивната храна?

Крокодили има два стомаци. Една од нив е наречен стомакот мускулите и содржи swallowd Стоунс ови Помага да се ублажи својата храна. Откако бил мелено оди во текот на glundular желудникот (вроден стомакот) каде што храната се топи со помош на стомакот киселост. Крокодили има повеќе стомакот киселост од другите животни ови помогне на крокодилот да се топи тетка на храна, па дури и се топи надолу животински коски на. Речиси сите масти Тие добиваат од храната што ја запази во својата опашка и долж грбот. Крокодилите е многу мрзливи животни и сака да живее на тапани Тие се качиле на своите барел складирање. Тоа е причината зошто крокодили секогаш се движат бавно и не им се допаѓаат да се преселат во место. Исто така, тие растат многу бавно, бидејќи тие не јадат многу oftentime.

Што happends ако тие губат заб?

Ако крокодил изгубите заб некако, тоа fastly расте од нов заб. Тоа happends доста да се спречат крокодили затоа што кога ќе Clapps нивните вилици заедно повеќе плен Тие понекогаш залак во нешто тврдо.

Вистински или лажни?

Многу луѓе тврдат дека крокодилите Кет thier пленот, а потоа го крие својот плен на дното, а потоа се врати неколку дена откако за да го јадат. Но, тоа не е точно, Крокодилите не се врати по крие тоа, но тоа може да се следи дејствието ако крокодили е фатен плен на голем за да се јаде во само еден ден. Ако тоа happends крокодил може да се врати неколку дена по да јадат она што е лево.

Всушност sourses

Прво јас се користи само една книга наречена крокодили Таа книга е на англиски јазик и можат да се најдат во библиотеката Gunnesbo.

Резиме

Crcodiles е најголемиот рептил живеат денес. Тоа може да расте долга 9 метри и тежина ocer 1000kg. Крокодили мраз водоземци ови значи дека тие живеат пречеше на копно и во вода. Крокодили живее во свежо водни површини, како езера, реки и езерца. Но, постојат некои Видови кој живее во солена вода, прескапата во морето.

based on 5 ratings Крокодили, 3,0 од 5 врз основа на рејтингот 5
Стапка Крокодилите


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Крокодилите или на било кој начин поврзани со крокодили.

Коментира Крокодилите

« | »