.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Даниел Дефо

Даниел Дефо беше британски автор кој пишува на пр Робинзон Крусо.
Тој е роден 1659, а починал на 24 април 1731.
Тој пишува книги во текот на просветителството, а пред тоа работел како шпион / политички новинар.
Кога тој беше 60 години, тој напиша Робинзон Крусо, мојата омилена bok
Понекогаш Дефо плати скапо за тоа власти не сакаат неговите книги.
Робинзон Крусо е за човек кој се насукани на една напуштена остров на Карибите и е таму за 28 години, тој имаше придружник кого тој го нарекува Петок, бидејќи тој го најде на ден од седмицата петок.
Се верува дека името доаѓа од Дефо на Крусо соученик Тимотеј Cruso кој исто така пишува книги, веројатно инспириран од Cruso Дефо во "Робинзон Крусо".
Даниел Дефо име Даниел непријател, но додаде дека "на" да тоа ќе биде малку повеќе "благородна"
Кога читам поглавјето "Трагите на плажа", мислев дека е тажно кога тоа беше над, бидејќи ми се допаѓа многу тоа беше возбудливо, таинствена, смешно, и многу како
Е тешко да се објасни.
Па сакам да ја прочитате книгата наскоро.
И зошто тој е да се започне пишување, кога тој беше 35, а потоа се приклучи на неговото семејство бизнис во стечај и тоа беше една од причините што тој додаде дека "На" во името.
На прво тоа беше мисла дека Дефо ќе биде проповедник, но наместо тоа тој му напиша писмо на 20-весници како новинар.
Тој сакаше да патуваат многу и често патувал низ Европа.
Големина Дефо лежи во кој нараторот раскажува реализам и радост.
Почнал па дури и свој весник кој поминале добро.
Тој беше како голем број мажи и просветлувањето е многу иронично и сатирични.
Сите не им се допаѓа, па тој мораше да седи една ноќ во затвор, што тој мислел дека е многу непријатно, бидејќи тој беше клаустрофобични, а потоа може да се замисли дека тоа не е така може да се замисли дека тоа не е толку пријатно.

based on 30 ratings Даниел Дефо, 2.1 надвор од 5 врз основа на 30 рејтингот
Стапка Даниел Дефо


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти се занимаваат со Даниел Дефо или на било кој начин поврзани со Даниел Дефо.

Коментар на Даниел Дефо

« | »