.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Компјутери - основните

Модул 1: Општи ИТ знаење се работи што треба да знаете за компјутери, како што се Она што го разликува
суперкомпјутер на супер. Таа, исто така може да биде она што го прави оперативниот систем. Или ако различни печатари како што се што е матричен печатар е и она што ласерски е. Тоа дури може да биде на сите различни работи во компјутерски процесор, матична плоча, графичка картичка, итн .. Модул 2: Оперативни системи и управување со датотеки (Windows XP, Windows Explorer, екстензии на датотеки)

На оперативен систем (OS): Оперативниот систем е една или повеќе програми кои не се гледате себеси, но ако тоа не беше таму, не би на работа на компјутер! Оперативниот систем управува со компјутер, стартувајте ја програмата и кажете тоа што да прави. Оперативен систем, исто така, се справува со управување со датотеки.

Датотека за управување со: управување со датотеки е кога оперативниот систем е водење на програма, како што се Збор, но за оперативниот систем да се знае што програма за стартување на датотека во листата мора да има продолжување. Проширувања може да биде "Док", кој ви овозможува да се започне Word ", xls" кој им овозможува Excel започнува "exe", која започнува на програмата.

Истражувач: Explorer е токму она што звучи како. Таа ги истражува компјутер за програми, документи или други работи. Ќе ја стигне со Start.menyn - All Programs - Алатки - Windows Explorer (во Windows XP).

Модул 3: Обработка на текст (Word)

Програми за обработка се програми кои ракуваат со зборови (текстови). Зборот е еден од овие и каде да ти напишам домашна задача, приказни, добро, речиси ништо. Зборот е многу добра програма можете да додадете слики во текстот на пример

Модул 6: Презентации (Power Point)

Презентации се направени во Power Point која ги поврзува слики, аудио и текст, и да додавате ефекти, така што крајниот резултат е добар бара производ.

Модул 7: Информации и комуникација (интернет и е-мејл)

Интернет е многу добар за вас да го користите за да пребарувате за информации, закажуваа средби, играат игри, итн Е-пошта е исто така одлична алатка да се испраќаат пораки без никакви метеж, но мора да пазете се дека нема вируси или хакери да влезат .

based on 11 ratings Компјутери - Основни, 1.8 надвор од 5 врз основа на 11 рејтингот
Стапка компјутер - Основни


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти се занимаваат со компјутери - од суштинско значење или кои се на некој начин поврзани со компјутери - основните.

Коментар Компјутери - основни

« | »