.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Компјутерски познавања

1. Име три анти-вирусен софтвер.

McAfee, F - Безбедна и Нортон.

2. Постојат три чекори за да помогне да се заштитат вашиот компјутер, која?

Антивирус, firewall, енкрипција на податоците ... односно кој го енкодира е напишано дека никој без соодветна клуч може да го прочитате текстот.

3. Што се подразбира од страна на пребарувачите, значително помалку од 6 интернет пребарувачите

Пребарување мотори се користат за наоѓање на информации на интернет. Примери: Google, Yahoo, MSN, Altavista, Fast, и Lycos.

4. Што е datalag, објаснуваат информации чин?

Информациите дојдоа во 1973. Тој е дизајниран да се заштити интегритетот на личноста [1] во однос на своите ближни и до одреден степен, исто така,
органи. Законот за тековната информатичка дојде во 1992 година и уште неколку
промени стапи на сила на 1 јануари 1995 година, сега работи на нов
предлог за нов datalag да се координира со ЕУ. Важи Законот за заштита на податоци
исклучиво за датотеката лични податоци се зачувани на, на пример дискета или
хард диск. Предметите да се идентификува во било кој начин да го
се смета дека сте на личните податоци, како што се името и адресата.

5. Пишување за шведски историја компјутер.

А компјутерот е машина за автоматско пресметување и третман симбол. Терминот се однесува речиси секогаш дигитален електронски компјутер чии операции се контролирани од компјутер меморија складирани програми на.
Шведскиот име беше математика машина (популарно исто така, "електронски мозок"), во 1950 година, додаде терминот нумеричка машина, и во почетокот на 1960 година започна податоци кратенката на податоци машина. Сите овие термини се сега во голема мера е заменета со онаа на Borje Langefors предложениот збор компјутер, кој е шведски стандард.

6. Споредба на податоците и компјутер.

Компјутерот: А компјутерот е напредна, електронска машина која врши обработка на податоци:
Податоците за читање, пишување на податоци, се најде решение за податоци, да направат пресметки, и многу повеќе.
Со податоците е наменета броеви, букви и специјални знаци.

На податоци значи дека информациите.

7. Објаснете како ќе се покаже на иконата волумен во лентата со задачи.

Кликнување на Start менито, контролен панел, звуци, говор, и аудио уреди, а потоа кликнете на иконата, но обемот на иконата во лентата со задачи.

8. Што е хард диск податоци на вашиот компјутер?

На хард дискот е зачувана сите информации

9. Објаснете како ќе се измери простор на хард дискот. Колку простор е сега се достапни во вашиот хард диск?

Кликнете на локалната диск (C :) својства, и ќе видите колку се користи просторот и слободен простор. Постојат 30,4 GB слободен простор.

10. Дај акроним за хард диск.

HDD

11. Име најмалку три начини за да ја видите на IP адреса.

Кликнете на конекција е достапна мрежа од двете контролниот панел или во лентата со задачи. Потоа кликнете на поддршка и постојат IP - адреса. Исто така можете да кликнете на диск, отворен cmd и одма се командната линија, напишете "ipconfig" таму и потоа да добијат IP - адреса. Онлајн www.whatismyip.com

12. споменуваме програми достапни во Windows-мејл.

Outlook Express

13. споменуваме програми достапни во Microsoft Office е-мејл.

Office Outlook

14. Што е IP - адреса?

IP - адреса залага за интернет протокол, и тоа значи дека клучот на интернет.

15. Име најмалку три методи на медиуми за чување во компјутери.

ЦД, ДВД, хард диск и MP3.
16. Користење на Movie Maker да се создаде филм за ергономијата, името мора да дојде на крајот на филмот. Филмот ќе вклучуваат музика и најмалку 8 слики. Филмот има за цел да се објасни она што се подразбира под ергономијата.

17. Што се текст апликации сега се достапни во вашиот компјутер?

Microsoft Word, Notepad и WordPad
18. Што е испружен уред? Вметнете слика уред за покажување.
19. Уредот посочувајќи е наменета глувчето.

20. Што е десктоп?

Десктоп е ова место дека е на прво место, кога ќе го стартувате компјутерот, десктопот е програма која содржи некои фајлови или фолдери.

21. прикажете тастатурата на десктоп, објасни како?

Копче, Сите програми, Алатки, алатки се започне, а потоа кликнете на тастатурата на екранот.

22. Име најмалку четири аудио програми на вашиот компјутер.

Windows Media Player, Реал еден играч, Winap и iTunes.

23. Објаснете како може да се тестира брзината на интернетот.

Сатурација брз интернет = 141 kbit / s (www.kommunicera.umea.se)
Брзина на интернет сатурација = 297 kbps (http://myspeed.visualware.com/voip/index.html)

24. Кои типови на слики се работа со компјутери, споредба помеѓу видовите

.
JPEG и GIF

25. Спомнување единица на звукот на вашиот компјутер.

ДБ = децибели

26. Што е интернет телевизија?

Именува најмалку два веб-сајтови кои имаат ТВ онлајн.
Со интернет телевизија значи дека некој може да се види телевизија директно преку Интернет, две веб страници кои имаат ТВ http://mediahopper.com/portal.htm и www.witv.com

27. Име на еден метод на saturating брзина на интернет, ги запишувам вашата IP - адреса и брз Интернет.

Се влегува во www.kommunicera.umea.se, мојата IP - адреса 85.224.94.105 е и мојот интернет брзина е 297 kbps.

28. Што се подразбира под овие зборови:

Веб уникатна адреса за достапен на Интернет документ.
Главна страница на веб-страница, која е избрана да бидат прикажани кога ќе почнете вашиот пребарувач.
Пребарување софтвер моторот што го прави возможно да се бараат информации на Интернет.
Сурфање Гледање хипертекст документи и следете ги линковите содржани во нив
URL на документот HTML наоѓа на страницата

29. Што е промена?

Ова значи дека ние може да претставува 256 карактери, со една промена.

30. Колку парчиња се достапни во 4 бајти?

32 парчиња од 4 x 8

31. Што е бинарни броеви, во кој дел на компјутерот може да се чита бинарни броеви?

Бинарни броеви се нули и единици и тие се чуваат во процесорот.

32. Име две пакувања програми.

WinZip и WinAce

33. Користење на Microsoft Word, запишувам:

Подготвен сум да се биде студент на колеџ во Кембриџ сега, но јас не сум сигурен на кој програми мора да одам.
Зачувате датотеката, колку простор ќе ги преземе датотека во вашиот хард диск?
19.5 KB
Преземете WinRAR програма.
Отпакувате фајлот и типот на датотеката простор на HD.
22.2 KB

34. А компјутер 32 битен пиксели. Брои компјутер нијанси.

Одговор 2 32 различни нијанси на бои

35. Дајте го полниот назив за RGB.

Бои во вашиот компјутер: кратенки за црвена, зелена и сина

36. ја објасни целта на системот на податоци во компјутерите.

Кога defragementerar компјутер и стари додадени фајлови се избришани, со користење на системот, можете да го направите сето назад повторно.

37. Објаснете авто-старт задача.

Нејзината задача е да почнете програма директно автоматски по подигнување на компјутерот.

38. Што е адресар? Кој софтвер содржи адресар?

Управување со контакти и пребарување на луѓето и бизнисите користење Директориум на услуги.

based on 12 ratings Компјутери, 2.0 од 5 врз основа на 12 рејтингот
Стапка Компјутери


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се компјутерски науки или на било кој начин поврзани со компјутерски познавања.
 • Нема сродни теми

Еден одговор на "компјутерски науки"

 1. JustAnotherFag на 6 октомври, 2009 во 10:43 #

  Јас googled на оваа страница утре да се чита recention на комедија Infatil за тестот. Јас тогаш го најдете тука. LoL WTF скара? Кои се овие прашања? Зошто шест анти-вирус софтвер? Овие прашања се чини дека нема логичен редослед и најмногу од сè во врска со Windows и нема компјутери во целиот

  "9. Објасни како може да се измери до простор на хард дискот. Колку простор е сега се достапни во вашиот хард диск?

  Кликнете на локалната диск (C :) својства, и ќе видите колку се користи просторот и слободен простор. Постојат 30,4 GB слободен простор. "Не постои С partion за GNU / Linux

  "29. Што се менува?

  Ова значи дека ние може да претставува 256 карактери за промена. ", Веројатно ќе сакате да го вклучите зошто бајт е 8, а не 13 бинарни

Коментар Компјутери

|