. Сега

Училишен и есеи од средните училишта
Пребарај за училишни проекти

Војникот среќа

Имаше еднаш еден војник, кој бил на пат кон дома, по стража должност на палатата. Да стигнам дома на неговите постари мајка - војник се 'уште живеат дома со неа -, тој се потребни за да поминат низ големи темни шума. Како што одеше по патот, средината на шумата, тој се состана една стара, стара жена. На старата жена lugging задишан и стенкање во вреќа. Војникот запре и праша жената ако таа сака да помогне да се носат дома торба.
-Да, ви се чини дека за да биде силна, тогаш не треба итно, и никаде да одам, што веројатно може да се добие ми помогне ", одговори на старата жена, да ги преземе торба сега, и јас ви го покаже патот. Жената даде војник торбата и почна одење. Како што одеше малку таа замавна со на мал пат. Откако залута некое време, кој се чувствува многу долго, нишајќи се на вистинскиот пат, за крај, и кога тие отишле околу свиокот се појави малку сива куќа. На растојание видов куќа надвор да биде многу стари и истрошени, но кога тие се доближи на војникот дека тоа е многу добро негувани, а не на сите излитена. Кога тие биле далеку напред беше старата жена беше војник ќе се приклучат во торбата, тогаш таа го покани на кафе во, благодарение на помош. Кога тие пиеле кафе, побара од војник, ако тоа беше некоја друга жена треба помош.
-Ах, да, рече жената, а потоа, веројатно би било убаво да се добие дрво донесе, па ако немаш ништо друго да прават, јас сум само благодарен.
-Мајка не знае кога ќе се дома, па веројатно јас имам време за да се помогне.
-На дрво е upphuggen во мал расчистување неколку минути источно од тука. Да ја искористам оваа кошница и пополнете го со толку многу парчиња од дрво, кој ќе одговара, па јас ќе ви понудиме супа кога ќе се вратите.
Војникот отиде да достигне цена од дрва за огрев, а кога се вратил, тој доби ветената супа. Кога тие заврши јадење, војникот мислев дека можеби тоа и беше повеќе жената потребна помош, па тој праша:-Дали има нешто друго можам да ви помогне со тоа, благодарение на супа?
-Да, да, водата ќе бидат потребни, така да сеуште имате време, можете да ги искористат овие кофи и ќе ги преземе доволна количина на вода од потокот неколку минути западно од тука.
На сонцето се случува долу, па војник побрзаа да се пополни кофи со јасни ладна вода. Кога дојде во шумата во близина на куќата, не беше во куќата, но замокот го видел. Надвор од замокот беше најубавата принцеза тој видел! Кога на принцезата виде војник ме изненади, таа рече:-Тоа сум јас, стариот жена! Јас се трансформира од страна на злобниот вештерка, и никогаш не би можело да биде себеси повторно, освен ако не доброволно ми помогнаа со три работи. Како ви се заблагодарам реши магија, мора да се омажиш за мене. На свадбата траеше седум дена и како многу ноќи, и по тој датум тие живееле засекогаш среќно, додека нивната ќерка беше киднапиран, но тоа е друга приказна.

Стапката на среќа војник


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште работа која е за среќа војник, или на кој било начин поврзани со среќа војник.

Коментар на среќа војник

« | »