.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Првите обиди да летаат

Предмет: Историја

Првите обиди да летаат

Првите обиди направени за да се обиде да летаат беше направен од страна на кинеската за пред околу 1000 години, со помош на летала и балони на топол воздух. Во Европа, Леонардо да Винчи скицира првиот дизајни за воздухоплов; бадем рендан конструкција со мавташе крила, речиси како крило на птица. Тој, исто така, го направи првиот скици во хеликоптерската-како дизајн и падобран. За жал, тоа беше дело на Леонардо не е надвор од скици на хартија, за еден не можеше да се најде било кој вид на извор на енергија што може да се добие "летала" во воздухот. Подоцна почна да го скицирам и експеримент на балони на топол воздух. Во текот на 1700-тите измисли еден водороден балони, што доведе до почна да експериментира со погон. Првата вистинска airships прво со клипни мотори, кои биле измислени од околу 1900. За време на доцните 1800-ти почна да експериментира во многу различни правци со летање и со принципот потешки од luft.Otto Лилиентал е веројатно првиот човек да лета едрилица што лебдеше слободно. Тој направи многу различни експерименти и мерења на различни модели и исто така се тестираат со Менинг планирам летови. Која отиде како што. Пред тој успеал да се стави крај тестираат своите теории на летот со помош на клипни мотори пропелер па тој исчезнал за време на експериментот. Обиди беа, исто така, на аеродинамичен студии и испитувања во Франција и Англија, но ниту една не успеа поради тоа што не успеа да се најде било кој извор на енергија што работел доволно добро. Тие се тестираат со користење парни машини, но воздухот машини стана премногу тешки да се расчистува тогаш.
Некои информации за браќата Вилбур и Орвил Рајт

Двајцата браќа се подобро познати како "браќата Рајт", бидејќи тие имаат чест на истражување на аеродинамиката. (Аеродинамика е проучување на протокот на воздух околу, како на пример, авион) браќата Рајт имаше велосипед продавница во Дејтон, Охајо, но веќе долго време експериментираше и студирал на летот. По смртта на Лилиентал почна на браќата Рајт да експериментирате со неговите планови. Гледаа преку Лилиентал се обиде и структури, кои на крајот им овозможи да ја изгради првата едрилица. Тоа се случи во 1900 година Неколку летови се врши и охрабрени од резултатите започна браќата Рајт се изгради поголема план. Тие почна да експериментира со неколку различни модели и дизајниран мотор со внатрешно согорување е инсталиран во биплан со две испакнати пропелери. Браќата Рајт донесе авион интереси во целиот свет. На 14 декември, го направи првиот обид со Флаер 1, но бидејќи Вилбур беше над водич како ги подигна на рамнината на остар така што авионот се урна авионот слезе, но била поправена како брзо.

17 декември 1903 во Кити Хок беше првиот лет со моторот, авионот подоцна беше преименувана во "флаер". Орвил полета за 12 секунди лет растојанието е 36,5 метри.

На 3 Март, 1908 беше потпишан договор со Французинот Lazare Велер. Договорот беше дека Вилбур Рајт ќе се направи некои лет тестови и кога тие беа завршени ќе Lazare Wellers компании продаваат и користат летечки машини Рајт во Европа. Браќата одлучи да Орвил ќе навлезат на американскиот пазар во исто време отвори додека Вилбур замина за Франција. На 8 Август 1908 година Вилбур полета својот прв лет демонстрација на трки Hunaudieres. Неколку активни пилоти беа меѓу гледачите. Вилбур започна и чекори, направи неколку пресврти и слета по 1 минута и 45 секунди. За просторот причини, бизнис беше преместен неколку недели подоцна во воениот терен за обука на Auvours. Постојат, исто така, е изграден на едноставен хангар за неговата Флаер IV. На 28 септември 1908 година, Вилбур освои награда од 5000 франци, од страна на летање од 24 метри помеѓу двете ознаки на еден километар подалеку едни од други. За подвиг, тој доби францускиот Аеро клуб златен медал. Француската компанија одлучи дека тоа ќе произведе 50 парчиња Флаер IV за европскиот пазар и дека Вилбур ќе се обучуваат тројцата пилоти. Се започна на летање училиште во Пау.
На летање училиште во Пау ќе браќа и сестри Вилбур и Орвил е Кетрин, каде Кетрин служи како нивната секретар. Во пролетта 1909 Оди Вилбур, Орвил и неговата сестра Катерина во Рим, каде што ги спроведува серија на воздухопловни манифестации и едуцира два италијански офицери за пилоти. Во мај 1909 година, тие патуваат назад во Дејтон за изградба на нови авиони, кои се наменети за Армијата на САД. По договорот за продажба е потпишан во август 1909 година патување Кетрин и Орвил во Берлин за да продолжите маркетинг во Европа, додека Вилбур уморни од летање, остана во САД да се обучуваат на неколку офицери на Армијата корпус на сигналот. Откако ќе го предаде првиот американски воздушен машини за Армијата на САД, Вилбур одлучи да се повлече од летот и фабрика операции. Тој почина во 1912 година на тифусна треска.

Англискиот весник изгасне награда од 1.000 фунти во првото знаме во текот на Ла Манш. Победникот беше Французинот Луј Blériot полета пат во јули 1909 година по што почна на авионската индустрија разви во брзо темпо. Изум Рајт Манаки "беше успешен, човекот сега може за прв пат лета! 1931 беше изграден првиот авион, управувано од четири мотори, што вкупно би можело да потрае 16 патници и да лета на 2000 метри надморска височина. Светски војни беа страшно, но тоа даде развој на авионот поттик за време на Првата светска војна имаше успешна дизајн план кој би можел да достигне брзина од 200 km / h, а во вториот авион кој може да лета над 650 км / ч.

Сликата ја покажува браќата Рајт на еден од нивните летови.
Авионот

Типови на авионите е името на летала кои се користат за транспорт на луѓе и стока. Возачот нарекува пилот. Воздухопловот што полетува и земјиште обично на аеродромот. Патнички авион е некој авион, чија цел е за транспорт на патници и нивниот багаж. А карго авион се користи за транспорт на стока. Авиони, исто така, можат да бидат вооружени и се користи како борбени авиони.

За авион да лета, тој мора да се генерираат кревање сила што е еднаква на нејзината тежина и имаат нафрли што е најмалку еднаков на отпорот. Воздухоплов специјално дизајнирани за aerobatics често имаат симетрични аеродинамичен да имаат добри маневрирање во сите режими на лет, вклучително и во лежечка положба. Постојат два типа на мотори, или пропелер мотори или млазни мотори. На авион моторот работи со компресори предниот дел на моторниот облоги на воздухот и притиснете ја во коморите за согорување под висок притисок. Тие внесуваат гориво и согори постојано. Воздухоплов кој влијае на протокот на воздух со кормило на задниот раб на крила, перки и стабилизатор, ailerons, кормило и лифт. На ailerons обично седи на врвот на крилата на авионот и може да се навалува странично за да се олесни вртење. На перка добие авионот да се следат кон воздухот што влегува и кормило на опашката перка контрола пилот на прецизни во особеност. Лифт движење во хоризонтална стабилизатор, водич носот на авионот нагоре или надолу и се користи кога авионот е да се зголеми или да се намали под агол од напад. За време на полетување и слетување, свитканите клапи во задниот крај. Ова, исто така, обезбедува повисок повлечете, кој им помага на авионот да се забави пред слетувањето. Можете да добиете дополнителни отпорот на воздухот со воздушни кочници, кој обично седи на врвот на крило и се користи кога авионот се забавува по слетувањето или во воздух.
Воздухоплов

Случувања

Со текот на годините, авионот станат модерни, поголема и побезбедно. Оваа техника е речиси иста, некои имаат авионот имал повеќе функции, но пронајдоци браќата Рајт се оставени во модерните авиони на денешниот ден. Никој не знае како воздухоплов ќе изгледа за 20 години. Мислам дека тоа ќе биде дури и повеќе модерна, со можеби продавници, ресторани итн на одборот. Можеби постојат пилоти кои го контролираат авионот без овие
донесе одлука од страна на роботи од летот кула на земјата. Едно е сигурно, а тоа е дека развојот е во тек, но можеби не секогаш за најдобар ...
Авионот има приближно иста структура како кога браќата Рајт изграден првиот авион. Очигледно, некои работи се сменија, но основите се уште е иста. Една од главните делови на воздухопловот се крилните позиции. Крилјата се направи така што авионот да полета на земјата и да ја задржите самиот уште во воздухот.
Авиони и животната средина

Денес авион е и закана за животната средина и здравјето. Ако живеете во близина на аеродромот, може да се слушне мотори на авионот како шум. Авионот, исто така, порака загадувачи. И покрај тоа, загадување на почвата во Шведска полошо од емисиите на издувни гасови. Еден може да мириса на керозин за милји од аеродромите. Керозин е направен од сурова нафта, што се случува ако сурова нафта еден ден снема? Тоа е прашање кое многу се обидуваат да се избегне, но која е од витално значење. Затоа, ние треба на луѓето итно да најде начин да работат на овие нафта зависни gadgets, ние ги користиме на друг начин. Авионот е, исто така, негативно, во смисла дека горивото влијае на озонската обвивка на земјата, особено на авиони летаат на повисоки надморски височини. Ова е најголемата опасност за животната кога станува збор за авиони. Ако ние не можат да дојдат на поинаков начин да се работи на авион со, озонската обвивка со тек на време стануваат потенки отколку што веќе е. Без озонската обвивка се изгорени човечки суштества на земјата нагоре. Истото важи и со автомобили, повеќе возиме, толку повеќе се зголемува ризикот дека земјата еден ден ќе прегревање на озонската обвивка е премногу тенка. На транспортот на нафта ја загадува животната средина. А како изгледа тоа, ако некој авион се урна? Илјадници деловите на воздухопловот се шири на земјата.

Како што луѓето станаа свесни за загадување на животната средина, се авиони често се идентификувани како голем загадувач, особено по зголемувањето на бројот на автомобили доби хибриден погон и катализатори и се повеќе и повеќе автобуси почнаа да работат на етанол наместо дизел. Предлози добиле е дека повеќе долги патувања, доколку е можно, треба да се направи со брод или воз. Број на летови и авиони заминувања скрати малку, фала му на меѓународната дипломатија во поголема употреба на видео конференции, наместо да се сретнат во лице на секој состанок. Во исто време, авионската индустрија да се фокусираат повеќе на се обидува да развие повеќе еколошки авиони. Денес, многу авиокомпании, аеродроми, воздушната индустрија и владините агенции инвестираше многу за подобрување на еколошките перформанси во воздухопловството, а тие го направиле бидејќи воздухопловство е најбрз водечките транспортни и тоа се исплатеше. Ниту еден друг начин на транспорт се покажа толку успешна во подобрување на животната средина во последниве години. Развојот има значително влијание врз животната средина. Понови авиони, исто така, излезе со помирна и повеќе енергетски ефикасни мотори дека помалку луѓе се вознемирени од летот. Друга работа која воздушниот сообраќај има направено за авиокомпании да не се наруши помалку луѓе е дека тие имаат додадена прелетуваат. Помала потрошувачка на енергија, исто така, доведе до воздухопловот испушта помалку јаглероден диоксид и азотни оксиди. Пресметано е дека емисиите на јаглерод диоксид и азотни оксиди по патник, исто така, се преполови на изминатите неколку години. Сето ова е индустријата која го прави авиони, авиокомпании летаат нив, аеродроми, а властите се направи за да се добие подобра лет животната средина. Значење за животната средина на авионот има начин во текот на годините да стане многу подобро и дека можеме да имаме почист воздух.

Новиот авион се градат се повеќе еколошки од стариот, но проблемот е во тоа што се гради се повеќе и повеќе авиони, но истиот број на стари авиони не укинат, но тоа добива, а повеќе авиони во вкупен кои ние ги користиме да лета со. Еден ќе го замени сите стари план со нови, со цел да го добиете најдоброто резултати од перспектива на животната средина, но, се разбира, многу скапо. Повеќе авиокомпании одат надвор од нивниот рекламирање сега дека тие само што летаат со еколошки авиони како на пример Нова ерлајнс и Аполон патувања. Овие авиони се можеби повеќе еколошки од некои други, но сосема безопасни за животната средина, тие сигурно не може да биде. Тоа веројатно може да има кога авион додека не дојде во која било друга гориво отколку возење со авиони.
Општество

Како што разбрав по проучувањето дали воздухопловот има многу големо влијание во општеството, ние сега живееме. Со цел брзо да се движат од едно до друго место авион е флексибилна алатка. Благодарение на авиони имаат мазни во можност да истражуваат делови на светот, како што порано не сте знаеле постоел. Таа, исто така ни дава одлична можност да патуваат во целиот свет на одмор, посета на пријатели на другата страна на светот, да се истражуваат светот мм. Патување со авион стана нешто заеднички за повеќе и повеќе луѓе, сум бил во странство неколку пати и поголемиот дел од времето ние се вее до дестинацијата. Тоа е повеќе заеднички за семејства за авионот да излезе на одмор.

Патување со авион, исто така, може да биде корисна алатка во војната, и да се брани и напад со. Но, развој, исто така, носи некои негативни работи. За жал, истражување помина досега очекуваме тој човек, ако сакаме да, може да ја избришат голем дел од светот со помош на бомби, чај x атомски бомби и воздушни напади. Воена авијација може да се грубо поделени во набљудувањето на летот, бомбардери, си поигруваше со авион и товар. Тие имаат различни функции кои се развиени со цел да се измамат непријателот и да бидат способни да летаат брзо и непречено на пример радар.
Позитивно со авион во воените состојби е тоа што може да се користи авиони за транспорт на хуманитарна помош во областите погодени од војната. Тоа е натоварен теренот со ќебиња и други потреби кои потоа се намали од воздухот затоа што не може да излезе со луѓе кои навистина е потребна помош во обичните автомобили на патиштата. Потоа авиони беа многу корисни. Исто така постои и авион кој е опремена со мебел како болници со aktumottagningar, операционата сала, итн, кои може да лета на различни локации каде што се појавува итен случај и каде што локалната болница не е доволно.

Други примери каде што авионот се користат во позитивен начин, шумски гаснење пожар. Ова се користи многу во САД и Австралија, а каде што можете да заштедите многу шуми и полиња, која во минатото била целосно уништена кога не летаат таму и може да го изгаснат пожарите. Борба против шверцот со дрога е уште една работа што им помага со авијација, американската воздухопловна Херкулес авион за да им помогне со специјален радар за да пребарувате за smugglande авиони и бродови.

Времето извиднички е, исто така, една работа што им помага на воздухопловна општество, овие авиони имаат посебен радар кој може да го следи времето и да ги предупредат јавноста кога е циклони и урагани ветриштата на време во една област.

Основање на авионот има големо влијание врз поединците и општеството. Сон на човекот со векови е дека птиците можат да летаат. Со подобра и подобра технологија и побрзо пратки, ние можеме и транспорт на стока ни земе околу тоа каде сакаме целиот свет за кратко време.

based on 34 ratings Првите обиди да лета, 2.1 од 5 врз основа на 34 рејтингот
Оцени првите обиди да летаат


Поврзани училишните
Следните училиште е работа која е во врска со тоа првите обиди да летаат или на било кој начин поврзани со првите обиди за летање.

Коментар Првите обиди да летаат

« | »