.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Смртна казна

Факти за смртната казна:

Тоа загинаа најмалку 1252 луѓе во 24 земји во текот на 2007 Најмалку 3.347 лица беа осудени на смрт во 51 земји. Кина, Иран, Пакистан, Саудиска Арабија и САД учествуваат со повеќе од 80 проценти од сите егзекуции. 137 земји во светот ја укина смртната казна во закон или со неизвршување на смртната казна. Има шеесет земји кои ги задржат на смртната казна, која исто така извршена затвореници во текот на изминатите десет години.

Аргументи за смртната казна:

• Ако сте земале некој друг живот, така достоен една не живее.
• Тоа е поевтино за државата поради тоа што не треба толку многу затворите.
• Во Библијата се вели дека треба да се казни со смрт ако тие ги убиваат некого.
• Казната никогаш не може да се направи нов прекршок.
• Помалку луѓе се изврши убиство или други сериозни кривични дела, бидејќи се плашат од смртта.
• Дека тоа е главно сиромашните кои се осудени на смрт, бидејќи тие не можат да си дозволат добар адвокат не е добар аргумент, бидејќи тогаш се доведува во прашање правниот систем.

Аргументи против смртната казна:

• Невини можат да бидат казнети.
• Ако некого убивате казнети, ние се направи истата грешка.
• Дали имаме право да одлучат дали тие живеат или умре?
• Во истражувања, не постои доказ дека тоа е сторено со малолетно лице злосторства построги казни.
• Обично тоа е сиромашните кои се осудени на смрт, бидејќи тие не може да си дозволи добри адвокати.

Оние кои се погодени:

Постојат оние кои стануваат невини казни како тоа е најголемиот проблем. Друштвото е исто така погодени, бидејќи тоа не се добие како многу криминалци и ако тоа е смртна казна. Помалку луѓе можеби ќе сакате да биде адвокат, бидејќи постои можност дека тоа помага да се добие еден невин убиени. Но, дури и оние кои се во затвор, како што може да се преполни во затворите и ако тоа не е на смртна казна. Семејствата на оние кои биле на пример, Убиени, исто така, ќе бидат погодени, бидејќи тие сакаат сигурни дека тие ќе бидат значително казнет за тоа што го направиле.

Решение еден:

Тоа не им е грижа дека невини може да биде казнет, ​​и ја направи истата грешка себе и имаат смртна казна во не-толку-сериозни случаи.  Кога луѓето се плашат да го сторат кривични дела. (Според предлагачите на смртната казна)  Кога знамето криминал.  Потоа ќе има помалку луѓе во затвор.  кога не се потребни толку многу затворите.  ќе го спаси државни пари.  Потоа Стејтн потрошат пари на пример, подобро бенефиции за невработеност.  Тогаш ви треба помалку луѓе да прават криминал да преживее.  Кога знамето криминал.  Потоа ќе има помалку луѓе во затворите и така натаму.

На пример, 5 луѓе биле казнети. Гунар е лажно обвинет за убиство. Тој се чувствува ужасно, бидејќи тоа не е така лесно да се само чека за тој да умре и да биде обвинет за убиство на некого. Така тој се чувствува ужасно додека не умре. Еден месец откако тој беше убиен тие ќе се најдат докази дека Гунар е невин. Така тие се убиени четворица криминалци и невини и не само дека тој бил убиен, па тој се чувствува навистина лошо до тогаш. Може да има помалку убиства или други сериозни кривични дела, но невини казнети. Но, тоа е навистина достоен за тоа? Во Кина тоа е многу честа со смртна казна. Според нивните деонтологија, па тоа е во ред со смртна казна. Во овој случај, тоа е мир најважниот аспект туку и за доброто на мирот, потребно е фер.

Решение две:

Таа целосно ги отстранува смрт.  Потоа ќе има повеќе луѓе во затворите.  Кога државата мора да се изгради повеќе затвори.  тогаш државата помалку пари.  Кога државата не може да потроши колку за училиштето заштита.  Тогаш станува потешко да се добие добри работни места и levnadsvillkor
Потоа мора повеќе да се направи криминал за да добиете добри услови за живот.  Ова ја зголемува криминал.  Потоа мора да се изгради повеќе затвори.  Државата добива помалку пари итн
Исто така, постои поголема шанса дека опасните криминалци излезе повторно или да се одржи и да се посветат на нови кривични дела.  Неизвесно е  Државата мора да трошат повеќе пари на полицијата  држава станува посиромашен.  Државата не може да си дозволат да потрошат толку многу пари за болниците и училиштата.
Станува потешко да се добие добри работни места и услови за живеење.  зголемува криминал  Тогаш ние треба повеќе затвори.  Државата станува посиромашна и така натаму.

Во овој предлог, располагањето етика бидејќи намерата е добра, но не постои сигурност дека тоа ќе биде толку добро и така тоа е дека не треба да се употреби насилство најважниот аспект ..
На пример, Велиме дека Гунар има убиен три лица без причина и силување на деца. Постојат докази дека тој го сторил сето ова и не постои сомнеж. Тој е осуден на доживотен затвор. Тој седи во затвор сите негови. Тоа ќе ве чини државата многу пари. Мислам дека во овој пример тоа ќе биде во ред со смртна казна. Во овој предлог, тоа е ненасилен, најважниот аспект.

Решение три:

Тоа им овозможува на смртната казна во сериозни случаи на масовни убиства, акти на тероризам и други тешки кривични дела и каде што тие се 100% безбедно, тогаш оние што ги осудат на живот може да биде полошо во затворите, на пример, дека тие може да се спаси за работи како кабловска телевизија и интернет пристап до затворениците. Тогаш тие се намали на храна, така што тие се достави храна толку многу што ќе добиеме во училиште.  Државата заштедува пари, кога тие не мора да се грижи за криминалците се повеќе и besparningarna со интернет пристап, кабловска телевизија и maten. држава може да се стави своите пари на пример училиште, невработеност и медицинска нега  Повеќе подобар живот термини.  помалку треба да се извршат злосторства да се добие добар живот термини.  криминал паѓа  Тоа не треба толку многу затворите.  Државата заштедува пари. De да додадете уште повеќе пари за училиштата, осигурување при невработеност и медицинска нега.
Повеќе подобар живот Услови и така натаму.

Ова е консеквентна етика, бидејќи целта е да се добие што е можно повеќе луѓе да бидат задоволни, и размислување за последиците при донесување на одлука. Одлуката е во право за конзистентноста е добро. Во овој предлог, тоа е мир најважниот аспект туку да го најверојатно насилство добие.

Во некои случаи, тоа е потребно да се има на смртната казна, на пример, Кога тие пронајден и уапсен на Садам Хусеин. Ако тие му даде живот многу ќе го видите како загуба за САД и оние кои го поддржаа Садам ќе го видите како победа против САД. Тоа сигурно ќе биде повеќе ги вознемири во Ирак ако не добил смртна казна, а потоа тие ќе мора да имаат многу добра покриеност од него, бидејќи тие навистина не сакате да го да излезе повторно. Тоа станува многу скапо за државата да има таков часовник така што тие може да ги зачувате на други работи. Таму ќе биде посигурно и поевтино да му даде на смртната казна.

Следниве решение е најдобро за мене:

Мислам дека решение три се најдобри затоа што не им дозволуваат на смртната казна ако има нешто сомнителните или ако сте навистина сериозни случаи. Јас не мислам дека треба да има смртна казна, но во некои случаи Мислам дека тоа е потребно. Ако убиство на 42 жени Ахмад Suradji направено. Па мислам дека тоа е во право тој да биде осуден на смрт. Па јас не се согласувам со тоа Амнести апелираше до него да не се изврши.

Ричард Hellenberg

based on 26 ratings Смртна казна, 2.3 од 5 врз основа на 26 рејтингот
Оцени Смртната казна


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Смртната казна или на било кој начин поврзани со смртна казна.

Еден одговор на "смртна казна"

 1. Даниел на 15 април 2009 во 09:36 #

  Анг. "Аргументи за смртната казна: • Таа е поевтина за државата поради тоа што не треба, многу затвори."

  Тоа е всушност не е точно. Барем не во САД сега дека тоа е / беше lågkunjuktur толку многу држави во Америка размислувале за укинување на смртната казна поради осуди чини повеќе од својот живот, осудени на пропаст.
  "Зошто?" Вие најверојатно се прашувате.
  Одговорот е дека стражарите мора да се вклучат повеќе на лице осудени на смрт за последните денови од животот ќе биде што е можно пред да умрат, а цел живот осудени само седи во ќелија без понатамошно одржување.
  Разликата резултира всушност во многу американски долари.

Коментар за смртната казна

« | »