.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Делфините

На Bottlenosedolphin е најстариот познат вид на делфин. Тоа е солидна пливање и игрива животно. Овие делфини се пријателски настроени и интелигентни. Нивниот јазик се состои од различни видови на свирки, ние, луѓето може да се слушне некои од овие звуци. Но, некои од нив се толку високо што не сме во можност да ги разбереме.
Делфини живеат или во групи на само еден секс или со смеса од мажи, жени и деца. Тие секогаш eachother помогне кога тие се лов, испораките и со болните. Делфини не може да издржи живеат сами. Период колега за делфини мраз текот на пролетта и летото. Бебето се роди во вода, но женската е бремена од 10 до 12 месеци пред да се роди. За време на испорака женски можат да добијат помош од други жени, бебето останува со неговата мајка најмалку 16 месеци. Ако делфин е повреден, тој плаче за помош на другите делфини, па тој може да излезе на површината и дише.

Делфини јадат многу видови на риба, методот лов е прескапата различни со различни риби. Делфини секогаш cooprate Кога го напаѓаат групи на риба, можно е дека тие ги користат нивните свирки да се збуни риба. Тие прескапата јаде октопод и други риби живот под вода. На Bottlenosedolphin можат да пораснат до 3, 9 метри и тежат до 200 кг. Тие можат да живеат до 50 години.
Овие делфини живеат во Северна Африка, Јужна Европа, Велика Британија и во САД. Тие не се во опасност од исчезнување.

ЗАЕДНИЧКИ Делфин:

Заеднички делфинот е најбрз на малите делфини. Тоа може да се плива брзо како 44 км / ч. Тие живеат во големи јата Неколку стотици животни. Стадата се мешаат и тие немаат водач. Овој делфинот е тенок, и неговото тело е добро прилагодени за пливање. Тоа е попречи црна боја на грбот и бели подолу со кафеава и виолетова цртежи на двете страни, но бојата може да се разликуваат. Кожата на делфинот е многу мазна и не направи никаков отпор во водата. Овие делфини сакаат да живеат во топлите води во близина на брегот. Тие никогаш не се најде кон север, како делфини.

Заеднички делфинот поминува својот ден лов на риба и игра, но тоа никогаш не може да остане во водата повеќе од 3 или 4 минути. Тоа дише здив преку дупка. Од друга страна делфини може да остане под површината во текот на 15 минути. Сите делфини сакаат да играат, но заеднички делфинот е сигурно повеќето разиграни на сите. Некои луѓе го виделе многу од нив скокаат од водата во висок лакови и дишат на Пребарување. Сепак, тие се многу тешко да се скроти.

Заеднички делфини колега од октомври до декември, женскиот раѓа 10 месеци потоа. Нивната храна се состои од различни видови риба и октопод, но повеќето од сите тие јадат харинга и сардини.

Нивниот најлош непријатели китови убиство (Orcas) кои се исто така еден вид на делфин. Заеднички делфинот тежи до 85 килограми и расте до 2, 4 метри. Тоа можат да живеат до 25 години.

based on 1 rating Делфини, 5,0 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка Делфините


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Делфините или на било кој начин поврзани со делфини.

Коментар Делфините

« | »