. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Пијалоци

Тема: Храна

Вотка коктели

ALABAMA Slammer
2 cl Водка
2 cl Southern Comfort
2 cl Амарето
12 cl Сок од портокал
1 цртичка на Гренадина хајбал чаша
Bygges
Мраз
ORANGE Сплит
3 cl Водка
3 cl Frangelico
Сок од портокал хајбал чаша
Се гради
Портокал сечете
BANANANUTBREAD Замрзнати
2 cl Водка
2 cl банана ликер
2 cl Frangelico
2 топки ванила сладолед
1/2 банана
Лешници
1 лажичка од кршен мраз Голем Пијалок стакло (40 г)
Блендер
Веб плоча
Baybreeze
6 cl Водка
6 cl Cranberryjuice
6 cl Сок од ананас хајбал чаша
Мраз гради
BLACKRUSSIAN
4 цл Водка
2 cl Kahlua карпи стакло
Bygges
Мраз
Блади Мери
6 cl Водка
Сок од домати
Сол
Бибер
1 лажиче сок од лимон
2 капки Табаско
2 капки Вустершир сос хајбал чаша
Изградена (цел: Хокеј - зачини (не сол) - Духови - сок од домати - сол!
(Целер Род)
Мраз
BLUE понеделник
4 цл Водка
2 cl Сина Курасао
Овошје Сода хајбал чаша
Пополнете ја со овошје Сода
Лимон Парче
Cocktailberries
БОСТОН GOLD
3 cl Водка
1 cl крем де Bananes
Сок од портокал хајбал чаша
Пополни со Сок од портокал
Портокал сечете
Срање
4 цл Водка
4 цл Drambuie
2 cl Kahlua
7-up
Мраз хајбал чаша
Стави состојките во чаша
CAJUNVODKATINI
5.5 цл Апсолутна Бибер
0.5 цл Noilly Прат
3 капки Табаско коктел чаша
Предизвика
Црвена Chili овошје
Е ако behagas
CapeCod
6 cl Водка
12 cl Cranberryjuice хајбал чаша
Bygges
Мраз
CHIQUITA
4 цл Водка
1 cl крем де Bananes
малку пире од банана
1 cl сок од лимон
1 лажичка сируп Шампањ стакло
Се меша
Сила во стакло
Портокал сечете
CHOPNUT
2 cl Водка
2 cl Малибу
2 cl банана ликер
3 cl Сок од портокал
3 cl Половина & Половина коктел чаша
Протресете
COLORADO BULLDOG
4 цл Водка
2 cl Kahlua
10cl Половина & Половина
Кока Кола хајбал чаша
Се меша
Мраз
Пополни со Кока Кола
Диктаторот
4 цл Водка
1 cl Питер Heering
1 cl кајсија Бренди карпи стакло
Се меша
Сила во стакло
Кршен мраз
Лимон Парче
Цреши
Динамо
2 cl Водка
4 цл Рафаел коктел чаша
Предизвика
Сила во стакло
Кора од лимон
FESTRUS
2 cl Водка
2 cl Гранд Marnier
2 cl Cinzano Горчливи коктел чаша
Се меша
Сила во стакло
Авијатичарот
2 cl Vargtass (вотка + брусница сок)
2 cl Lipovitan (енергетски пијалок) Flygar стакло (мали ракија чаши)
1 коцка мраз
Замрзнати црна Ирски
2 cl Водка
2 cl Kahlua
2 cl Бејли
2 порциите сладолед,
1/2 лажичка кршен мраз вино стакло
Се меша во блендер чаша
WASP
4 цл Водка
2 cl банана ликер
Ѓумбир ale хајбал чаша
Се гради
Мраз
Лимон Парче
GINANDME
3 cl Absolut Citron Водка
3 cl Absolut Vodka Kurant
1 cl Вар
5 cl Cranberryjuice коктел чаша
Протресете
Ромски
5 cl Водка
1 cl бенедиктински
1 цртичка Angostura Горчливи карпи стакло
Предизвика
Кора од портокал
Кума
3 cl Водка
3 cl Амарето карпи стакло
Кршен мраз
GOTL Е NDSKGRYNING
2 cl Водка
4 цл PASSOA
половина Горчливи лимон и овошје Сода хајбал чаша
Стави состојките во чаша
ЗЕЛЕНА ALASKA
4 цл Водка
2 cl Зелена крем де ментол Шампањ стакло
Меша со искршен мраз
Cocktailberries
Зелени очи
4 цл Водка
2 cl Сина Курасао
12 cl Сок од портокал хајбал чаша
Се меша
Мраз
Лимон Карамфил
GreenSea
2 cl Водка
2 cl Зелена крем де ментол
2 cl Сува Вермут коктел чаша
Предизвика
Сила во стакло
HAIRYNAVEL
3 cl Водка
3 cl Peachtree
12 cl Сок од портокал хајбал чаша
Bygges
Мраз
HARVEY ЅИД Banger
4 цл Водка
2 cl Галијано
Сок од портокал врв со портокал сок
HASHIBASHI
4 цл Водка
2 cl Кампари
12 cl Горчливи Лимон хајбал чаша
Bygges
Мраз
Huberta
2 cl Водка
2 cl кајсија Бренди
2 cl сок од лимон коктел чаша
Се меша
Сила во стакло
JOJOMEN
3 cl Explorer lingonberry
3 cl Vargtass (вотка + брусница сок)
4-5 cl Lipovitan (енергетски пијалок) карпи стакло
Се гради
3 коцки
KANGAROO
4 цл Водка
1 cl Сува Вермут коктел чаша
Предизвика
Сила во стакло
LADY VIOLET
2 cl Водка
2 cl Џин
2 cl Рим
2 cl Сува Вермут коктел чаша
Предизвика
Сила во стакло
Кршен мраз
Лимон Парче
MADRAS
6 cl Водка
6 cl Cranberryjuice
6 cl Сок од портокал хајбал чаша
Bygges
Мраз
MARDESANREMO
3 cl Водка
3 cl Рим
3 цртички Сина Курасао Шампањ стакло
Кршен мраз
Мело Бали
4 цл Водка
2 cl Мидори
12 cl Сок од портокал хајбал чаша
Се меша
Мраз
Веселата вдовица
2 cl Водка
2 cl Dubonnet
2 cl Сува Вермут
1 цртичка горчлив портокал коктел чаша
Предизвика
Сила во стакло
MidnightSun
2 cl Водка
2 cl Strega
Сок од портокал
А малку сок од лимон
Гренадина хајбал чаша
Се меша во блендер
MOSCOWMULE
6 cl Водка
12 cl Ѓумбирот пиење / ѓумбир ale
1 цртичка на розите Вар хајбал чаша
Bygges
Мраз
Вар чешне или нане лисја
Никита
4 цл Водка
2 cl Cointreau
2 cl сок од лимон коктел чаша
Се меша
Сила во стакло
Оранжада
6 cl Водка
Сируп
6 cl Сок од портокал
6 cl Лимонада (лимонада) хајбал чаша
Bygges
Кршен мраз
Портокал Карамфил
PEACH здроби
3 cl Водка
3 cl Peachtree
6 cl Sourmix
6 cl Cranberryjuice хајбал чаша
Се меша
Мраз
СОВРШЕНО ЏОН
4 цл Водка
2 cl Triple Sec
12 cl Сок од портокал хајбал чаша
Bygges
Мраз
2 Вар парчиња
1 портокал сечете
Piggelin
4 цл Водка
2 cl Мидори хајбал чаша
Се гради
Портокал сок, овошен сок или млеко? (Fråga!!)
Рагнар
6 cl Absolut Vodka Kurant
3 cl Вар
Руски хајбал чаша
Се гради
Мраз
Вар Карамфил
RUSSIANBEAR
4 цл Водка
2 cl крем де какао
2 cl Крем коктел чаша
Се меша
Сила во стакло
SALTYDOG
6 cl Водка
12 cl сок од грејпфрут хајбал чаша
Bygges
Мраз
Сол работ на стаклото
SCREAMINGORGASM
1.5 цл Водка
1.5 цл Бејли
1.5 цл Амарето (може да се намали)
1.5 цл Kahlua
8 cl Половина & Половина хајбал чаша
Мешана електрична енергија подаваат
Мраз
Шрафцигер
4-6 cl Водка
Сок од портокал хајбал чаша
Пополни со Сок од портокал
SEABREEZE
6 cl Водка
6 cl Cranberryjuice
6 cl Сок од грејпфрут Голем Пијалок стакло (40 г)
Се гради
Мраз
СЕКС - на - на - BEACH
3 cl Водка
3 cl Peachtree
6 cl Cranberryjuice
6 cl Сок од портокал Голем Пијалок стакло (40 г)
Се гради
Мраз
SLAGBJ Z RN
3 cl Водка
3 cl Blackberry Ликер
Овошје Сода хајбал чаша
Стави состојките во чаша
SMIRINOFFKICK
6 cl Водка
3 cl Вар
Ѓумбир ale хајбал чаша
Се гради
Мраз
Лимон Парче
Снежни топки
2 cl Водка
4 цл Адвокат
Овошје Сода хајбал чаша
Изградена и предизвика енергично
Nota bene: На 3 - без вотка, само Адвокат!
Јагода HILL
3 cl Водка
3 cl Dolfi
4 цл Сок од портокал
4 цл Whipped хајбал чаша
Се меша
Многу искршен мраз
Сончаница
4 цл Водка
2 cl Triple Sec
12 cl сок од грејпфрут хајбал чаша
Bygges
Мраз
Лимон Карамфил
Suska
4 цл Водка
1 cl Зелена Курасао
1 cl Anisette
10 cl Сок од ананас хајбал чаша
Се меша
Сила во стакло
Портокал сечете
Cocktailberries
VODKAFIZZ
4 цл Водка
4 цл Џус од лимон
2 лажиче шеќер сируп карпи стакло
Се меша
Сила во стакло
ВОДКА GIBSON
5.5 цл Водка
0.5 цл Noilly Прат коктел чаша
Предизвика
2 џем Лампи
Може да пушачи во различни начини од страна на гости, на пример, потресена, или rentutav со Џин наместо вотка, проверете!
VODKASTINGER
4 цл Водка
2 cl крем де ментол коктел чаша
Се меша
Сила во стакло
WHITERUSSIAN
4 цл Водка
2 cl Kahlua
12 cl Половина & Половина хајбал чаша
Мраз гради
Бела боја пајакот
2 cl Водка
2 cl крем де ментол (бело)
2 cl крем де какао (бела) Коктел чаша
Се меша
Сила во стакло
Ву - Ву
3 cl Водка
3 cl Peachtree
12 cl Cranberryjuice хајбал чаша
Bygges
Мраз
Vanilla Sky
3 cl Ванила Водка
3 cl Sourz Ананас Спрајт Истурете ја водка и ликер во шејкер. Се тресат и се прелива во чаша. Пополни со самовила и мраз. Украсете со ананас.

based on 5 ratings Пијалаци, 2,5 од 5 врз основа на 5 рејтингот
Стапка Пијалоци


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со молотови или на било кој начин поврзани со коктели.

Еден одговор на "Коктели"

 1. Дик на 1 декември 2008 во 12:52 #

  Бел Руски
  2-4 cl вотка
  2 cl kahlua (кафе ликер)
  Голем коктел чаша со restrerande млеко

  ps да се различни вкусни вкусови вие само може да се земе било кој друг вид на ликер како што се боровинки, тогаш тоа има вкус на млеко

Коментира Пијалоци

« | »