.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Соништата

Зошто соништа важно? Постојат соништа кои предизвикуваат нас да се направи нешто на живот, на пример, работат со професијата што сакате да одите во странство и го гледаат светот со свои ögon.Människor треба да сонуваш. Преку соништа да се создаде иднина. Врз основа на соништа тогаш може да се постават цели. Како и многу други работи во животот треба да имате трпение со соништа да ги исполни. Мора да веруваме во себе и да се воспостави разумна цели. Со цел да не се разболат на патот кон долгорочна цел, па можете да го поставите краткорочни цели и да ги преземат мал чекор во исто време.

Имам многу соништа и цели во животот. Сонот дека да се борат повеќе за право сега и тоа значи многу за мене е тоа што јас сакам да стане фризер. Овој сон јас имале бидејќи јас бев малку. Од 2yrs врати, сонот ме да се будам секое утро и одат на училиште и се направи најдоброто што можам да стигнам до мојата цел.

Моите родители имале цел или подобро сон. Сонот не е за себе, но за мене и моите браќа и сестри. Тие ни сака да биде подобро. Тие сакаа ни да се добие многу можности да имаат добра иднина. Нивниот сон се реализира. Јас сум засекогаш благодарни на нив за сè што ми даде во животот.

Соништа прави да се оди напред и се развива. Со цел да ги постигнат своите соништа, треба да веруваат во себе и да се бори. Единственото нешто што може да се направи невозможен сон е стравот од неуспех. Соништата немаат граници, но тоа е вас, кој одлучува колку далеку може да оди. Сон на!

based on 2 ratings Соништа, 1,5 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Стапка соништа


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училишна работа е за сите соништа, или на било кој начин поврзани со соништа.

Коментира соништа

« | »