. Сега

Училиштето и есеи од средно училиште
Пребарај за училишни проекти

Скапи јавни работи

Билети за автобуси и метро е премногу скапи, особено во Стокхолм. Еден билет чини скоро 20 евра! Читам една статија за патување со автобус во Стокхолм е најскапиот, ако плаќате со готовина (може да се случи дека го заборавите картичка SL дома).

Јас разбирам дека билетите се скапи за SL да добијат пари, за плати, грижа за станици, возовите, итн

Многу се одвиваат далеку, а автомобилот да работи за кои цените на билетите се толку скапи.

Но, ако SL намали цените на билетите, неколку автобус и воз, кој ќе ја зголеми продажбата на билети. SL ќе добие од продажбата на многу скапи билети наместо за продажба на помалку скапи билети. Ова ќе доведе до помалку автомобили на патот, елиминирање на сообраќајниот метеж. Емисиите на јаглерод диоксид ќе се намали, како повеќе луѓе ќе почнат да се менуваат, наместо за преземање на автомобил. Тоа ќе биде и на животната средина, луѓе и особено Стокхолм сообраќај добивка.

Мислам дека мојата идеја е прилично добро, а јас сум сигурен дека многу се согласите со мене. Така направи она што вие може за тоа да се случи. Може да знаат политичар кој да ја искористам оваа во парламентот, што знам?.

До цените на билетите се зголеми, а потоа секогаш можете да вози велосипед, тоа е добро за природата.

Бојкотот скапи јавен превоз!

based on 16 ratings Скапи јавни работи, 3,8 од 5 врз основа на 16 рејтингот
Гласај Скапи јавни работи


Поврзани училишни проекти
Следниве училиште работа која е за скапи работи колективно, или на кој било начин поврзани со скапи јавни работи.
  • Не поврзани мислења

Скапи коментар за јавни работи

« | »