.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Пребарување училишен

По војната

Тема: Војна

Сега сум повторно ќе се врати, се врати во Германија за да го споделам со вас, читателите,
на она што го слушаат и гледаат. Сега стојам пред споменикот во Берлин,
Тоа би требало да биде војници кои утврдени нивните раце, да се издише, за ова е крајот! Назад во Германија!, Се борам како глатко како е можно да се дојде преку сите буричкаше камења и сите остатоци што останува на земјата по војната. Тоа не е доста поглед на улица, но јас безбедно може да гарантира дека германскиот народ е насмевки, сега дека Хитлер е нема и војната е завршена, осветли целиот град. Можеме да им се заблагодарам на сојузниците за тоа? Мислам, тоа беше, по сите, тие што слета падобранци преку Сицилија, италијански, кои подоцна се предале. Подоцна дојде инвазијата на Нормандија, а подоцна продолжи и во Германија. Да, тоа беше лесно за сојузниците да се постигне. Но, како тоа изгледа сега? Сите Германија е срушен, кој сега ќе се врати работите право насекаде? Само погледнете во цивилното население, тие едвај се чуваат со она што се случило, тие и понатаму остануваат на истото место како и кога сето тоа започна, но изгледа неверојатно како парична казна како тогаш. Па, една работа водеше кон друга, и мај 1944 година падна Берлин и Германија се предаде. Там не беше шанса во светот во Германија ќе се држи преку сето тоа, па тоа беше добро очекуваното. Конференции, оние кои сето тоа организирано, конференции во Јалта и Потсдам. Тоа беше тие кои одлучија дека Германија ќе биде поделен на четири окупациони зони, кои ќе бидат управувани од страна на Велика Британија, Советскиот Сојуз, САД и Франција. Сметаат дека еден создавање на единствен бог може да се вклучи и се претвори во сите различни начини, без никакви проблеми, колку беше во право е тоа? Кој е задолжен во текот на земјата? Точен одговор: Не, ние сите го споделите. Там се чинеше да биде тешко за "владетели", за да се разбере. Но, тогаш дојде за спасување, тие почнаа да се разбере германските воени репарации ќе биде целиот 20 милијарди долари. Тоа е доста кога крава чини два долари, ако знаете што сакам да кажам ... Но, каде треба да одат парите? Кој треба да добие пари? Па, тоа е "Сиромашните СССР" да се добие половина од парите. Но она што ми е чудно прави е дали Советите навистина го заслужуваат тоа, тие не се толку невини, мислам тоа е, по сите, над 200.000 Германци кои загинале во молња војна динамика, како се умре? Сега дозволете ми да ви објаснам; тоа е "невин" Советите кои ги убија. Ако се сеќавате на овие "владетели" што сум го напишала за за прибл Пред петнаесет реченици, три од овие владетели е Черчил, Рузвелт и Сталин. Тие сакаа да се обезбеди траен мир во иднина, наскоро формирана која очигледно повика на ОН, кој треба да биде во можност за решавање на конфликтите, без војна. Па ние ќе добиете оваа "вечен мир", ако не сега, овие моќни земји кршење ветувања и да стане гладен за суровини и масло на другите земји. Но ние ќе ги одржуваме нашите прсти ја преминал. Како може да се чуе пред некое време така Рузвелт починал, неговиот наследник Хари С Труман. Многу лош потег на САД, овој човек ќе биде крај на светот. Што се случи со invaderingen кога се утврдува војна? Зошто тој не обични, "нормален" начин да се нападне и да се бори против оние кои, всушност, влезе во војна, оние кои сакаат војна? Не, ова "паметни" мораше да се откажат од атомски бомби врз цивилни лица, кога тие беа на пат кон работа и на училиште. Труман атомската бомба фрлена првата, а потоа во Хирошима во Нагасаки. Над 200.000 јапонски цивили беа разнесени во воздух. Е тоа человек направи? Мали деца кои беа на пат кон училиште, возрасни кои биле на пат кон работа, исто како што тоа го правеа секој ден. Но, еден ден кога светлината, посветол од сонцето излезе и го привлече моќ на ѓаволот, тој ден беше различен. По овој настан, војната заврши и јапонскиот император потпишан предавање и предавање на земја. Дека е срамота тоа, многу се чинеше дека тие не би можеле да живеат со него, тие ги извршиле самоубиство. Сепак, тоа беше чудно не Труман извршил самоубиство, како би можел да се живее со себе си после тоа, можеби тој е човек со мртви души, тоа е само еден "на оние" кои можат да извршат такво нешто.

based on 1 rating По војната, 2.5 надвор од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка по војната


Поврзани училишен
Следниве се училишни проекти кои се занимаваат со повоената или на било кој начин поврзани со по војната.

Коментар повоената

« | »