.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Само-преглед

Задача 2

Треба да дознаете фактите за тест притисокот е направено. Вие треба да се пишува прашање на најмалку пет прашања и одговори на нив. Разговараат во групи и да напише заеднички одговор.

1. Од каде можам да добијам плочи притисок?
2. Што значи различни плочи?
3. Како да ги користите?
4. Колку степени да се задржи на примероци?
5. Колку долго треба да се задржи печатарски плочи?
6. Кои се резултатите од тестот на ендо агар плоча?

Одговор:

1. Притиснете плочи се одржи на најблискиот храна лабораторија.
2. Постојат два вида на овие, TGE - агар и ендо - агар
3. Да се ​​земе примероци од плочи притисок тоа го прави, така што ќе чисти како и обично и тоа трае еден од овие плочки и да ги изврши притисок врз таква работа клупи, ножеви, сечкање одбори, итн
4. При земање на примероци на различни места и објекти во фабриката, така што е потребно и ќе престанат во сад и чувајте + 37º
5. Треба да ги чувате на плочи во + 37º во 1 или 2 дена.
6. Врз ендо - агар плоча се појавува можеби т.н. coli бактерии и тие се јасно метален сјај

Задача 3

Треба да дознаете фактите за тоа како оди микробиолошко испитување на
Разговараат во групи и да напише заеднички одговор.

Одговор:

А микробиолошко испитување оди, така што на претприемач зема мостри од една или неколку производи, а потоа да ги испратите далеку да студираат во лабораторија. Да се ​​испита дали постојат такви микробиолошки организми кои придонесуваат за храна се подложува на расипување и ацидификација, тоа исто така може да се прикаже на несоодветно ракување со храната. И таква студија финансиран целосно од страна на претприемач.

Задача 4

Треба да се објасни она што е чистење на контрола и како таа работи. Разговараат во групи и да напише заеднички одговор.

Одговор:

Чистење контрола може да се направи на различни начини во зависност од нивото на контрола, но секогаш се направи форма на чистење инспекција најмалку еднаш неделно, а потоа да одите наоколу, кога чистење и проверка на алатки, клупи, термални извори, бунари и така натаму изгледа добро и сето тоа да пишуваат и потоа се регистрирате. Ако тие се случи да биде труење со храна се случи, тоа е одговорност на лицето кој го потпиша документот. Но, во редовни интервали го прави, исто така, повеќе темелно проверки, меѓу другото, форма на kontaktplatts контрола како што се печатарски плочи или цевки.

Ваквата проверка е направено на таков начин да се поврзеш на компании кои продаваат такви тестови материјали печатарски плочи и цел.
Кога ќе потоа да се материјал примерокот така треба да се изврши овие проверки, како што е опишано на површини или објекти што сакате да ја проверите. Површините треба да се тестираат треба да се исчистат со вообичаените рутини, површини мора детално да се исуши. Потоа направете тест тест и печат. Од тогаш би требало примероци треба да бидат соодветно означени и да се пополни во испратницата дека од носителот мора да го потпише.
Бидејќи примероците веднаш ќе го достави до лабораторија или инкубираат сопствено парно кабинет во согласност со упатствата на производителот.
Задача 5
Објаснете што инспекција на испорака е и она што се подразбира под непрекинат ладење.
Одговор:
Набавување е проверка за да се направи на испорака на стоките кои проверува дали нема предмети се оштетени за време на транспортот. Дека сите стоки наведени во фактурата и сите стоки вие сте го нарачале се вклучени. И дека тие се правилно обележани и многу повеќе. Непрекинат синџир значи да се биде во замрзнувач има на пример, -3 Се исти температура во текот на патувањето до кога пристигнуваат во ресторанот и преземањето на стоката прави контрола на температурата.
Задача 6
Кога Како и зошто да се направи контрола на греење и ладење? Разговараат во групи и ги запишувам на заеднички одговор.
Одговор:
Топлина контрола: А топлина контрола се врши во соработка со други главните контроли како што се фрижидери и замрзнувачи. Ова значи дека ќе го направи тоа еднаш неделно.
Ладење контрола: Ова е направено кога да се олади варен во право, како што палачинки па го зема пред поставување на производ во фрижидер па е потребно температурата на јадрото, а потоа за четири часа, тогаш треба да температура на фрижидерот уште еднаш и потоа температурата треба да се намали одредување на околу 8. Ако ладење е премногу бавен, постои ризик дека бактериите напредува.

Задача 7

Сите денови: CEPS на подот, ја бришам подови, клупи, сушење на сите машини, тоалети, празна сите бунари, чистење на машина за миење садови

Понеделник: Прикажување на Temp на сите фрижидери и замрзнувачи
Вторник: чиста плакарот метла
Среда: Трансферот на редот во сува складирање
Четврток: чистење на машина за миење садови екстра внимателни
Петок: Прикажување на temp за ладење храна, апарати за чистење со цел фрижидери и замрзнувачи.

based on 2 ratings Само-контрола, 3,5 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Стапка Само-контрола


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат само-преглед или на било кој начин поврзани со авто-инспекција.

Коментар Само-контрола

« | »