. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Египетски историјата

Мемфис

Memphis var huvudstad i Egypten under Cheops tid och var då gott och väl 15 km långt strandområde efter Nilen. Мемфис се соочува со јаловиштето Gizehplatån, во која само пирамидите скрши пуст хоризонтот.
Кеопсовата владеел со две царства обединети Горен и Долен Египет, од величествен дворец во Мемфис.
Горен и Долен Египет се протега од Средоземно Море на југ кон првата катаракта на Нил (водопад).
Мемфис со своите палати, stormanshus, работилници, канцеларии, складирање згради и пристанишни објекти веќе одамна стана чакал, сега е таму само еден lerhyddeby опкружен со палмови дрвја правливи.
Но, еден чекори во кул спокојството на еден од гробот на lådlika големиот човек, кои го опкружуваат пирамидите, па се на бас-релјефи на своите богато украсени ѕидови прекрасен пластичната слика на Египет, како што некогаш беше.

ЗЕМЈОДЕЛСТВО

Земјоделството во Антички Египет беше водена главно во околината на Нил. Почвата овде беше особено плодна бидејќи Нил поплавени секоја година.
Потоа се собираат имено високо хранливи талог на полиња.
Затоа, земјоделците имаа добри култури во Египет.
Но, тоа не е доволно, треба култури се разбира исто така и на водата да порасне. И тој ја изградил каналите за наводнување на нивните полиња.
Кога собрани во Египет, присуствуваше на земјоделец пред неговата сопруга и намалување на жито со срп направен од дрво, кои беа на сечилото од кремен.
Неговата сопруга, која дојде откако отиде со кошница и се собраа на намалување на пченка.

Хиероглифи и папирус

Во Египет тие се користат хиероглифи кога сте го напишале. Овие може да се египетски толкување на Светото Писмо од Месопотамија, кој беше неколку стотици години пред тоа.
Зборот хиероглифи значи "света карактер".
Хиероглифи се претежно на ѕидовите на пирамидите или на пергамент, кој исто така се користи за изградба на бродови. Денес, папирус ретки.

Папирус фабрика е половина трева, кој расте во тропска Африка и во изолирани места околу Медитеранот. Можете да јадете коренот на растенијата папирус, и тоа веројатно немаше невообичаени во тие денови.
Но, она што е примарно направен пергамент познато е дека Египќаните се најде начин да ги користат папирусот стебла за да се произведе пишување материјали, вид на хартија.

Тоа го правеше папирус со сечење на папирус стебла во должина од 40-50 см и излупени од хард надворешната школка.
Срцевина остана уста, во ленти, што би било како широко е можно. По внимателниот сортирање го ширењето на папирус едни покрај други, во вертикалните линии на влажна одбор. Потоа се додава слој на врвот на хоризонтална.
Тогаш сето тоа натопени со вода, и притиснав на слоеви заедно, и забравена нив правилно, за да се добие два слоја ќе настане фузија. Но, тоа не е доволно, да се добие дури и мазна површина, сјајна, но со слонова коска парче или со мида потоа конечно најдобар пушеле со еден вид на лепак да се даде на површина конечна "завршница".

Во модерните времиња тоа исто така беше изградена пергамент бродови. Најпознати се Tor Heyerdahl е "Ра" и "RA2".
"Ра" потона во Атлантскиот кога Тор Heyerdahl се обидел да плови со papyrusbåt од Африка во Америка. Тој би можел да биде крајот со "RA2".

Хиероглифско писмо решение

Во 1798 година открил рок таму каде што беше и една натпис на грчки јазик и еден со хиероглифи, на Наполеон и неговите војници.
Наполеон, носејќи со себе 175 научници и уметници.
Овој камен ќе биде одлучувачки фактор за хиероглифско писмо решение.
Каменот беше пронајдена во градот на розета во реката "Делта" и сега е позната како Каменот од Розета.
Грчки на каменот беше лесно да ги прочитате, за грчкиот и бил дури и тогаш, познат јазик, но хиероглифи ќе биде потешко да се бори.
Многу научници се обиделе да го протолкува на каменот, но не до 1822 распукана на загатката. Човекот кој го направи ова бил француски јазик гениј, наречен Жан-Франсоа Шамполион. Тој тоа го сфатиле по 11 години напорна работа.
На каменот беше примерот дека свештениците од целиот Египет се собраа во Мемфис години 196 f.kr да дознаам како да му оддадат почит на кралот Птолемеј за сите негови работи за храмовите и свештениците.На средбата беше одлучено дека ќе подигне статуа на него во сите храмови низ Египет.
Тие, исто така, ќе подигне каменот, каде што беше кажано за својата одлука.
Жан-Франсоа Шамполион бил во можност да го стори тоа, бидејќи тој сфатил дека хиероглифи не само врз основа на личности, кои секако не во првиот, но тие не на крајот слог и звук карактер.
Хиероглифско писмо согласки беше вграден на но не пишува самогласки.

Египет е историја, 2,0 од 5 базира на 2 рејтингот
Оцени го овој Египет историјата


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа која е за египетската историја или на кој било начин поврзани со историјата Египет.

КоментарЕгипетски историјата

« | »

Во училиштето работи со максимум рејтинг