.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Животна средина!

од страна на SAFA

Јас живеам во стан, а тоа е 118 (m²), ќе имаме пет соби, две купатила, едно со рамен екран, два компјутери и еден лаптоп, четири автомобили, машина за миење садови и ние ја делиме на машината за перење со нашите Соседско што е многу добро за животна средина. Ние купи облека секој месец, especiallywhen мене ми се допаѓа шопинг. Имавме два автомобили, но сега имаме само еден Бидејќи татко ми го продал друг автомобил, тој смета дека ние треба само еден. Мајка ми го зема автобус секој ден на работа. Ние се обидуваме да се купи еколошка храна колку што е можно, но понекогаш ние сметаме дека е премногу скапо и не сакате да. Нормално ние одиме на одмор оние или два пати годишно со авион. Ние чак во ѓубре на вистинското место, но понекогаш тоа добива на погрешно место. Ќе стави composte во посебен пластична кеса, која ќе добие од сопственикот. Мислам дека се еколошки, но ќе се обидам да бидат подобри во користењето на водата. -Што Е тоа што го правам, што влијае на животната средина и како тоа влијае на животната средина?
Ми се допаѓа да јаде чипс и Италија тестенини, и можам да го јадам често, но јас ќе треба да се размислува за последиците Понекогаш, бидејќи тоа треба да се транспортира до Sweden.This вид на транспорт е Dependant на гориво .На повеќе јадеме од овие стоки, толку повеќе ние плаќаат за да ја загадуваат атмосферата со јаглероден диоксид во transportion емитуваат. Во туш секој ден за 30 минути .Јас се мие, миев забите, црвенило тоалет со unneccssary вода. Тоа е само лошо за животната средина, бидејќи тоа бара повеќе енергија и вода. Најлошото нешто
Дали е тоа многу чиста вода е потресена во туш и во toilets.There се места како толпата Summerland и други кои ви треба автомобил за да стигнете до .Ние користат бензин
до автомобилот, и тоа е многу лошо, бидејќи нафтата во светот ресурси се сушат. Не можам да живеам без мојот мобилен телефон и мојот mp3 и јас не мислам дека тоа влијае на животната средина толку многу како на пример автомобили. Но, секако дека е потребно многу квантитативното производство на животната средина Поради мобилен е од метал и сајбер Смит машина. Облека Погодени средина, бидејќи е-носат од други земји. Тоа е многу голема забава на industrys мраз алишта производство во светот.
-Што Можам да направам тоа подобрување на животната средина?
Јас навистина ќе им помогне на животната средина, ако јас само купи англиски храна и болни крава месо. Ако јас го користам вода оскудни forexample туш и кран, а реален така треба да се намали потрошувачката на вода со 40% .Тоа е многу здраво да одиме и да ги преземат циклус. Што можам да подобрување а реален да се соберат на кокс кутии дома, а потоа се добие парите назад да се врати bottels. Ние треба да се има на помалку топлина ако имавме изолирани прозорци и ѕидови. Ние може да се купи штедат електрична машина или помалку electronies .It'sa добро решение за енергија и користење на електричната енергија.
-why е подобро за животната средина?
Продавници продаде она што луѓето сакаат да имаат .На повеќе се купи forexample јаболко, Тоа е повеќе во продавница за купување на Apple. Ако јас само купи шведски храна ќе се болни кои имаат потреба од странски навики во исхраната. Ако секој би го сториле тоа, продавниците купуваат помалку навики странски јадење, и тоа ќе decrase товар, а тоа decrase испуштање јаглерод диоксид withsome проценти .Јас го исклучите светлата кога ќе ја напуштите собата, ќе биде подобро да се префрлат на машината. Еден aluminiumtin може да ја врати до 100%. Тоа е meansthat секое враќање bottels калај, тоа да биде нов калај .Without дека фабриката треба да заврши нов matrial.

Денес, луѓето се мрзливи, бидејќи тие имаат за-користење како компјутери машини и автомобили. Дека и покрај manypeople сака да го подобри inverometal прашање.
Мислам дека треба да има повеќе луѓе кои Работи со рекламации и селекција. Таа даде пречеше работи за луѓе и добри cosequence за животната средина.

/ Откако сте го направиле ова дело Јас почнаа да размислуваат за животната средина. Мислам, пред да се користи само износот на пример вода што сакав. Кога ќе се туширани никогаш не сум помислил на животната средина. Јас не се грижат за животната средина. Но, сега се обидувам да се користи помалку вода и да се подобри во исклучување на машини. Тоа е за нашите животи, па ќе мора да ги заштитиме нашите животната средина. Се надевам дека сите од нас тоа го прават.

based on 13 ratings Животна средина: 2.2 од 5 врз основа на 13 рејтингот
Оцени животна средина!


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на животната средина! Или било кој начин поврзани со животната средина !.

Животна средина коментар!

« | »