.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Есеј

Како тоа може да биде дека некои приказни од минатото се уште постојат во денешното општество, се предава на студентите, го направија филмот одново и одново? Дали има нешто екстра во овие приказни кои го фати нашиот интерес? Дали е тоа на старомоден начин на сето тоа што го прави интересно?
Тристан и Изолда, Ромео и Јулија, Пирам и Thisbe е 3 приказни од минатото кои се 'уште живее и денес. Сите тие се за еден маж и една жена се заљубуваат, но се спречени да бидат погодени поради определени околности. Сепак, тие не може да биде, освен, предизвикувачки сите да бидеме заедно. Сите 3 жал завршува во трагедија, кога нејзиниот сопруг почина поради недоразбирања и жени се убиваат кога таа не може да живее без својата сакана. Три не се исти, но имаат иста градежни блокови.
Пирам и Thisbe беа две лица кои беа во љубов, но им било забрането да ги исполни нејзините родители. Сепак, во комуницирањето нив низ пукнатината во патниот и одлучи на состанокот на едно дрво. Thisbe пристигна првата и видов хранење лав на својот плен. Побегна за својот живот, но лавот успеа да се ahold на некои на робата. Кога Пирам виде лавот со крвавите мантија, тој мисли на најлошото и си го одзел животот со меч. Thisbe пристигна малку подоцна и ги виде неговата сакана мртов, и си го одзел животот.
Ромео и Јулија се сретнат на топка, каде што тие ќе трепка во љубов, сепак, им припаѓа на две семејства се караат меѓу себе. Тие забрануваат двајцата млади љубовници да се исполнат. Сепак, тие се состанат и да се омажи во тајност на крофна. Најдобар пријател на Ромео, подоцна убиен од братучедот Јулија води кон Ромео го убива. Што го прави одметник и тој е принуден да го напушти градот. По некое време на монахот укажува на тоа дека треба да се земе Јулија отров што прави да изгледа мртов за сите, но дека по два дена се разбудам повторно. Идејата беше дека Ромео ќе слушне за смрт на Јулија и да се вратат во градот, каде што тој бил информиран за планот. Но, нешто не беше во ред и Ромео никогаш приемот на известувањето. Тој му го одзеде животот со нож, кога виде неговата сакана Јулија се мртви. Откако Јулија разбудив таа ја најде Ромео мртов, па го зеде ножот и ја зеде неговата liv.Tristan и Изолда сретне случајно Тристан бил погоден со отруен копје и побара неговиот крал Марк да му испрати на брод со неа харфа за да умре. Сепак, тој дојде во Ирска, каде тој исцели царската ќерка Изолда со златна коса. Кога тој закрепна, тој се враќа во неговиот крал во Корнвол. 2 ластовиците носи златна коса збор за кралот Марк и тој прашува Тристан да се погледне до оваа жена, кој тогаш Изолда со златна коса. Ќе се вратат во Корнвол, но што се случува за време на патувањето пијат љубовна напивка наменет за кралот Марк и Изолда. Тие се среќаваат во тајност, но царот ќе врз нив и ги осуди на смрт. Сепак, тие успеваат да избегаат, а потоа живеат во шумата. Но Марк ги пронаоѓа, но нека биде. Тогаш Тристан пренесува Изолда на цар кои се мажат, туку неа.
Тристан е прогонет од земјата и да патува околу како херој, пред да пристигне во Бретања
каде што тој се ожени со Изолда на белите раце. Сепак, враќањето во Тристан унд Изолда со златната коса, но ова излезе брак Тристан и сака да разговара со него. Тој се враќа со тага во срцето. Тој е за да оди лудо и повторно да се оди назад во Корнвол. Но предавник го видам и тој бега назад, но завршува во војна и да се повреди. Тој испраќа за Изолда. Таа е на бродот, белите едра, инаку црно. Откако на кораб, Изолда со бели раце љубоморен и кажува дека Тристан едро е црна и тој се откажува и умира. Сепак, бела и Изолда со златната коса дојде премногу доцна и умре од тага на негова страна.
Тие се многу различни верзии на овие приказни, малку детали кои се менуваат со текот на годините, како и. Тоа може да биде дека писателот кој решив да напишам еден од овие приказни ќе има свој мастило и потоа преминува малку. И со текот на годините имаше некои промени тука и таму, кој го создал различни верзии. Тој исто така може да се направи своја интерпретација на приказната.
Сакаш меша со трагедија, тоа може да биде впечатлива комбинација? Е дека она што ја направи приказната најде за толку долго време, и продолжува да се направи одново? Фантазијата дека некој би сакал толку многу што не сакаат животот на еден е малку романтично. Во денешното општество, романтиката не е исто, луѓето сметаат дека е потешко да се покажат своите чувства. Во моето мислење, особено момци. Овие денови, се ќе биде во мачо, момци не треба да плаче или да се покажат слаби. Но смешно нешто од сето тоа е дека постојат момци кои ги напиша овие љубовни приказни, Вилијам Шекспир, Овидиј, а Томас D'Angleterre (сепак, Пирам и Thisbe грчка митологија дека Томас има направено за)

Кога слушам Вилијам Шекспир Ромео и Јулија, првото нешто што го замислите. Мислам дека приказната е изградена на Пирам и Thisbe приказна .. Меѓутоа, сегашните Тристан и Изолда поинаква приказна малку. Без родители што ги одвојува за разлика, но наместо тоа е други, кои стојат на патот. Љубов има се разбира своите пречки, може да биде симбол на овие филмови се најде нивниот лек не е секогаш лесно и може да pop-up кога најмалку го очекував. И сите услови имаат секако нивните пречки. Вие само треба да се добие во текот на пречки и да се борат заедно. Се прашувам што мислеа на писатели и чувствував кога ги напиша.

Тереза ​​Rosvall

based on 14 ratings Есеј, 2.3 од 5 врз основа на 14 рејтингот
Стапка Есеј


Поврзани со училишни проекти
Следниве е училишен занимаваат есеи или на било кој начин поврзани со есеј.

Коментар Есеј

|