. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Еволутивен сили

Еволуцијата е во биолошкиот контекст на процесот кој се менува со текот организми екстремно долги периоди на време. Од генерација на генерација. Како пример за еволутивен сили, јас имам брада. Избрана bävrars дедо, дедо, прадедо, дедо, прадедо, дедо, дедо ... итн. (Илјадници брада генерации и онака) Ексклузивни Beavers не изгледаат точно како Beavers за пред стотици илјади години. Разликите се можеби не толку голем, но можеби тоа беше брада заби помали или помалку опашка. Тешко е да се знае разликата. Но, одиме понатаму грбот, милиони години можеби, така што веројатно може да се најде уште поголема разлики.
Но, зошто е тоа така? Животните и растенијата се менува со исклучително долго време периоди? Одговорот е едноставно дека е полесно да се преживее. Бивер треба повеќе заби за да помогне да се најде храна, на опашката добива поголеми бидејќи ќе биде побрзо да плива. Може да се најдат многу примери каде што организми еволуирале во нешто што може да направи многу подобро сегашната еколошка средина. Затоа е најмногу околината на поединецот кои влијаат на тоа како се развива. Ако едно животно може да го направи добро и никогаш не се закануваше како тоа не се развиваат толку многу. Земете еден крокодил, на пример: на крокодилот за да пред 1 милијарда години изгледа речиси исто како и крокодили денес. Единствената разлика е во тоа што драстично е намален по големина, но само поради својата храна (претежно диносаурусите) за тоа одамна не беше доволно. На диносаурусите згаснато и крокодилите требало да се живее на помали суштества, исто така, загинаа во голем број на натпреварувачи, кога станува збор да се здобијат со месо и крокодилите речиси монопол на пазарот. Од тоа време па до денес, речиси може да се каже дека на крокодилот животни биле и капка, или нешто слично во секој случај. Единствената вистинска закана на крокодилите некогаш сте имале дошле во последниве години - од нас, човек. Додека јас ќе за луѓето, како можам да зборувам малку за henne.Med нашата неверојатна способност да размислуваат, ништо не успеа да направи да не спречи. Тоа е прилично горди на тоа што е човек. Од самиот почеток бевме мајмуни висат на дрвјата и јаделе банани и други јастиви нешта што би можеле да се најдат. По рака (или нога) се разви минливи суштества и учевме да заштедат повеќе на енергија, сигнали. Дури и понатаму во иднина има hjärnintelligensen зголемен и бевме со користење на едноставни алатки, како и копја. Живеевме како ловци и собирачи и еден ден имаше некои wacko кој ископа по неколку семиња од бобово стаблото и се врати после неколку месеци. Шантав видов дека тоа е пораснат малку на доаѓате на местото каде што се закопани на семиња, сфатил со неговите неверојатни мозокот разузнавачки информации дека мора да има врска. Денес ние шантав да му се заблагодарам за тоа што живееме како што живееме, па ајде, наместо да се однесува кон него како мудар елф. Една важна работа е да се спомене е дека откритието дека некој може да му се посветам на земјиштето има врска со еволуцијата, сепак, е резултат на еволуција.

Колку пати не сте виделе слика на влакнесто мајмун што одат на сите четири и во следната фаза, тој оди исправено, но со малку помалку коса? Фазата по сликата, тој се уште е малку поразвиена, и конечно тој станува и го претставува човекот денес (со гребло во раката?) Сигурен сум дека сите го видел и затоа се произведе повеќе хумористични пример.
Чарлс Дарвин, имаме веројатно сите слушнале. Живееше одамна (не важи за пред 30 милијарди години, но пред 150 години) Тоа е тој кој почна да се сомнева дека сите животни и суштества еволуирале од еден организам. Тој го стори еден ден кога тој пристигнал со брод до еден од неговите чудни островот, најде невидени суштества и растенија. Но, она што го фасцинира најмногу беше одреден број на птици. Немаше птици на островите, што видоа беше токму идентична со спротивно од законот. Näbbarn бил всушност многу различен. Некои од речиси идентични птици имал големи и силни клун, а некои имаа мал и тенок клун. Тие имаа прилагодени на нивните услови за живеење.
Дарвин почнала да се сомнева дека птиците првично потекнува од една птица, но дека тие еволуирале со текот на долго време. Тој смета дека ако овие птици навистина дојде од истата индивидуа, тогаш тоа не е сосема невозможно дека секоја птица првично еволуирале од една птица. Неговите идеи се шири, и може да се види како таа се развива. Тоа беше Чарлс Дарвин кој е основач на теоријата на еволуција, на кој ние во моментов верувам.
Јас имам една хипотеза за тоа како птиците еволуирале. Таа гласи. Гуштерите живеевме во близина на еден рид, не стрмен стрмен, но бездните. Тоа е место ödlerik и тие се и над и под планината. Кога е време за парење и угледување на гуштери други гуштери и не се шири за да биде оплодувањето помеѓу крвни сродници. Некои од гуштери се дојде до стрмен сртот и го прави својот пат надолу. И надолу по долги и енергија троши качување наоѓа други гуштери да се парат со. Тие ќе направат својот пат назад до планината, по многу долго и напорно качување. Ова се случува секоја година. Десет илјади години подоцна, тие имаат развиено лесни, рамни клетки. Тие стојат на работ на планината и фрли се извлечат, и тие планирам неколку метри и го носи цело време на патот надолу по планината. Сто илјади години подоцна, тој разви мала проектирање работи на гуштери, крила. Тие можат да планирам на целиот пат. Кога сто илјади години поминаа, повторно, на крилјата станат доволно големи за да планирам повеќе километри. На мали клапи своите крила за да полесно се утврди каде тие треба да земјиште. На малите детали на кои размавта нивните крила, многу години подоцна даде повод за тоа што беа тогаш птиците можат да се укине без фрлање на дното малку. Со ширењето на брзо низ целиот свет и се приспособуваат на околината. Еволуцијата е зад сè.

Кога телото се менува, благодарение на еволуцијата, тоа зависи од две работи: подобрување на тело или замена на функции на телото. На пример, окото, во рана фаза на око за пред неколку милијарди години беше тоа што окото гледа светлина и на организмот беше во можност да ги искористат предностите на ова. На очен лекар и на крајот беше на очите на денешниот ден.
Човек не треба да заборавиме дека тоа е само животните кои еволуцијата беше, има растенија, исто така. Зошто некои трнливи грмушки? Па, се разбира, да се направи подобро од сите "buskätare"

Луѓето денес треба едвај развиена, но кој знае? Околу сто илјади години кога живееме во просторот, нашите уши школки се двапати поголем. Денес ние може само да се на половина пат кога станува збор за нашите умови? Можеби и ние како добра визија како некои животни? Но, веројатно не е точно затоа што ние едвај можат да преживеат повеќе од лесно слух и види подобро.

Еволуцијата може да се спореди со шепотење игра. Дваесет и деца седат во круг, детето решава еден збор, таа ги одредува зборот "облак формација. Детето го шепоти на следното дете кое за возврат го давате на следното дете. Кога последното дете, конечно вели дека она што го слушнале, тоа би можело да биде "потврда момчето." Зборот Зборот се развила. Секако не за да преживеат во дивината, или да избега од месојади, туку затоа што децата не беа во право. А грешка.

Дејвид Касиди

based on 8 ratings Еволутивен сили, 3,1 од 5 базирани на 8 рејтингот
Стапка од еволуцијата сили


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа која е за еволуцијата сили или на кој било начин поврзани со еволуцијата сили.

Коментар еволуционистичка сили

« | "