.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Екскурзија Злоупотреба Гета

Задача

Целта на екскурзијата беше дека ние ќе се разбере екосистем структура и да можат да даваат забелешки и истражувања кои се важни за еден екосистем и интерпретираат нив.

Материјалните средства

Прва замав нето
2 Bottenhåv
3 зголемувачот
4 пластични послужавник
5 6pcs пластични тегли со капаци
6 поле Флора
7 лопата

Тела

Зедов на дното на нето и "скенираат" дното за мали животни и интересни работи, бидејќи ние не нашите анализата на почвата каде што зеде лопата и вкопани во дното на клисурата до најдовме 3 слоеви, а потоа одевме се малку и врши истата постапка
Малку подоцна ќе се најде инсекти и мали животни, јас отстрани горниот слој од мов да се види она што беше, и ископа малку во стариот трупците и стари граѓа.
Слушнав бучава додека бев во потрага меѓу старите урнатини и погледна и имаше верверица.

Резултати:

Анализа почвата:

Ги анализиравме почвата и сфатив дека во долниот / горниот дел на клисурата е на врвот 3 слоеви ѓубре, хумус и белење на земјата, ние зеде примерок почвата од ѓубре.
Легло беше околу 5 см "длабоко"
Хумус беше 5-10cm "длабочина"
Белење на земјата е околу 10-20 см "длабоко"
Потрошувачите:

Знаци на големи потрошувачи:
Број на видови Локација
Верверица 1 во дрво
Помалку потрошувачи
Број на видови Локација
Ракчиња 1 карлицата
Комарец 1 воздух
вретено 1 во мов
Маска 1 во мов
Isopods 3 Во ќутук
1 полжав на трупец (во мов)
Гасеници 3 Под мов

Производители:

Долниот слој:
Локација видови Покриеност
Мов Одделение 3 Долна дефиле
Печурки Одделение 1 Долна дефиле
Трева Одделение 1 Горна дефиле
1 дрво киселица Одделение Право во кањонот
Поле слој:
Локација видови Покриеност
Ferns Одделение 2 Долна клисурата на вода
Боровинка Одделение 2 Блискиот на провалијата
Ängfrickan Ливада Конска опашка? 1 одделение Долна клисурата на вода
Грмушка слој:
Локација видови Покриеност
Висок Одделение 3 Комплетна клисура
Бреза Одделение 1 Горен дел (Сонцето)
Гран Одделение 2 Долна (на вода)
Дрво слој:
Локација видови Покриеност
Висок Одделение 3 Комплетна клисура (повеќето на вода)
Бреза Одделение 1 Горна Клисура (сонцето)

Заклучок / коментар:

Мојот / нашиот заклучок е следен:
1 Ние веруваме дека резултатот е разумно и природни се чувствуваат добро и имаат богатство, тоа имало добро организирана интеракција помеѓу производителите и потрошувачите.
2 Треба да има повеќе големи дрвја во долниот дел на долината, бидејќи постојат повеќе хранливи материи во таму, но дека не нашле толку многу, мислам дека варира од место до место, бидејќи постојат различни количини на одредени фактори како што се хранливи материи и просторот.
3 Тие се зголеми многу ferns во долниот дел на долината, но тие беа бидејќи тие се многу хранливи за нив и дека тоа е нивното природно живеалиште, имаат приближно ист заклучок за останатиот дел од екосистемот
4 Постојат голем број на комарци таму, мислам дека тоа е поради тоа што е толку влажна средина и тие може да го добиете крв им е потребно од помали животни.

Верувам дека ова е разумен заклучок со оглед на време поминато таму, и мал простор ние ја испитавме
Понт Laakkonen Bergdahl

based on 6 ratings Екскурзија Извештај од Гета 1,8 од 5 врз основа на рејтингот 6
Стапка екскурзија Злоупотреба Гета


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат екскурзија Злоупотреба Гета или на било кој начин поврзани со Екскурзија Извештај од Гета.
  • Нема сродни теми

Коментира екскурзија Злоупотреба Гета

« | »