.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Штетен при забава насилство

Има страшна многу на насилство во визуелните медиуми и неговото можно влијание врз нас. Во текот на седумдесет години спроведе истражување за насилство во медиумите објави илјадници студии на измислен насилство. Во принцип, и почеток и крај истражување и дебата за медиуми насилство со осуда на медиумските содржини за своите наводни ефекти врз децата и младите луѓе.
Повремено, укажува дека сè е во ред комерцијалноста. "Има толку многу насилство, кој го продава", рече таа. Филм и ТВ пазари се, и после сè, комерцијалните пазари каде што потрошувачите сакаат да се продаваат. Дали има многу насилство на филмот и телевизијата, тоа е затоа што насилството е многу популарна, но треба популарноста значи дека самите млади луѓе почнуваат да се остваруваат насилство? Јас не верувам во тоа, но тоа е очигледно оние кои мислат поинаку. На "забава насилство е претерана и нереални," Морам да ме дека слушнав некој велат. И јас можам да се согласам дека тоа е. А човекот не би можел да добие десетици удари во лицето, а потоа да се вратат во еднакви количини. Всушност, може да се во несвест по доволно и добро насочена тешко удари во лицето. Правилото може да се справи со неа и за некое време, но десетина? Тешко, тогаш сте, а како камен.
За да се вратите на прашањето: Како ќе се погодени од насилство во гледање телевизија и филмови? Одговорот мислам дека е различно од личност до личност. Еден тешко може да се стави сите луѓе во истата категорија, ниту пак некој може да полот или возраста ни се категоризираат во прашање. Мислам дека тоа ќе зависи од менталната состојба на поединецот. Дали сте лесно под влијание како што се. Потоа на алкохол и други дроги има влијание врз луѓето е сосема друга работа. Јас немам конкретни факти за тоа, но доволно, луѓето генерално се поагресивни кога тие имаат алкохол во вашето тело. Но, овој факт не направи ништо за забава насилство влијае на нас да се направи, освен ако не се лекови и се погледне на насилството филм истовремено. Тогаш некој би можел да го добиете идеја работи, работи кои што нормално не си ни сонувал да прават. Да се ​​оди надвор од градот со дрвена безбол на готовс и да се сврти на сите човек шета минатото не е нормално истурам лице ќе го добиете идеја да се направи. Во таа ситуација, мора да има нешто друго освен насилство филм кој има рака во играта. Алкохол и дрога, мојот одговор на тоа прашање. Ова не значи дека секој со алкохол во крвта се однесува така.
Јас не мислам дека ние се добие конкретен одговор на прашањето за тоа колку насилството на забава влијае на нас. Алкохол, дрога и вишокот на тестостерон, мислам, а тоа предизвикува сите насилството што го имаме денес ... и дека луѓето се глупави, се разбира. Сè што Досаѓање кои забава насилство нарушува нашиот поглед на животот и отпорност на човечкото тело мислам дека е сосема непотребно. Патем, без разлика колку политичарите од дават, забава насилството ќе продолжи. Многу, бидејќи тоа е толку популарна и на тој начин продаваат добро. И длабоко во себе, не бил добар живот досадна без акциони филмови?

based on 3 ratings Штетен при забава насилство, 2.5 од 5 врз основа на 3 рејтингот
Стапка Штетни забава насилство


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се штетни за забава насилство или на било кој начин поврзани со опасни забава насилство.

Коментар Штетни забава насилство

« | »