.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Филозофија - Убавина

Тоа е пишува во него?

Често слушам дека тоа е во него. Но, тоа е навистина така? Во денешното општество ќе им се суди од страна на нивниот изглед. Ако некој е богат или сиромав, убав или грд, успешни и неуспешни луѓе мислат дека знаат како да се на внатре. Секогаш ќе има предрасуди и тоа е веројатно нема да стори ништо за.

Идеал за убавина и сега и тогаш

Ако го земеме за пример на изгледот, пред да почнаа да зборуваат со некого е единственото нешто што знаете за лице како што изгледа. Но, што е тоа што се одреди денешниот идеал за убавина? Денес идеален за жените да бидат тенки, големи гради, големи усни, високо јагодички јасни, бронза, итн Еден треба да бидат добро обучен, долги, стилизирана коса, тешки вилицата. Но, тоа не беше за пример, пред 200 години. Кога беше идеалот на дебелината бидејќи ако сте биле тесни, па тоа беше знак дека тие немаа што да јадат и затоа бил сиромашен. Таа, исто така ќе биде многу бледо, бидејќи ако тоа беше кафена беа, исто така, е знак дека тие биле надвор на сонце и работел. Во 1920-тите, па жените не би изгледаат како жени, но повеќе како tomboys. Тие ќе бидат мали, украсена со мали гради. Тоа е само неодамна дека овој неприроден идеален стана популарен. Поради тоа, исто така, има пластична хирургија значително се зголеми. Денес, тоа само станува се повеќе заеднички дека жените се стави некои силиконски тука и таму. Денес, таму е веројатно едно списание без некои статија за диета, козметичка хирургија, козметички совети, обука и така натаму. Кога сте едно девојче кој игра често со Барби кукли. Само погледнете во нив, тие се убави и тенки и така натаму. Ова исто така продолжува во текот на животот, по Барби, различни програми на телевизија, бидејќи тоа само продолжува. Но, јас не се каже дека тоа е само девојки кои биле под притисок да изгледаат добро. Многу момци во филмови и на телевизија се многу добро обучени и изгледа добро и се тешки. Но, тоа не е само медиумите што се под притисок, и момчињата и девојчињата се под притисок од се, заедно со. Ова исто така се испраќа погрешна слика за тоа како "треба" да изгледа. Постојат многу млади луѓе кои се нарушувања во исхраната, па дури и може да умре од сите притисокот тие треба да бидат "десно".

Моќ, пари и успех

Веќе при поаѓањето на училиште почнат да се измери до нивните соученици знаење. Ќе го добиете брзо печат. Ако сте добри во училиште брзо се печат "pluggis" на класа кои не се толку талентирани. Откако ќе го потврдите печат го следиме со текот на учебната дури и ако тие го заслужуваат тоа или не. Но, тоа беше класа светлина во текот училиште време, најверојатно, ќе добиете добра работа подоцна во животот, а со тоа и добра работа, висока плата и многу да се каже. Додека оние кои не се однесуваат како добри веројатно нема да добие како добра работа, итн Но, успехот и изгледот одат заедно. Ако имате еден силен глас, иако не изгледа толку добро, тоа е потешко да се биде успешен во индустријата како што се вокал отколку ако еден изгледа добро, но не се подеднакво специјалните говорни.

based on 9 ratings Филозофија - убавина, 3.4 од 5 врз основа на рејтингот 9
Оцени филозофија - Убавина


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат филозофија - убавина или на било кој начин поврзани со филозофија - убавина.

Коментар филозофија - Убавина

« | »