.com

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Да го забрани пушењето

Не ми е јасно зошто луѓето чад е толку лошо во секој поглед. Тоа е скапо, производството на цигари не е добро за животната средина. Пушењето е лошо и за сопственото здравје и за животната средина на пушач. Големи површини шума и дождовни шуми исчезнува во Јужна Америка, само за да бидат во можност да обезбеди простор за одгледување на тутун. Оние кои работат таму, мора да дишам никакви опасни материи и тие не живеат многу долго. Ако се намали надвор, што многу лесно може да се случи, на пример, нож или растителни тутун и контакт на раната со фабриката за тутун може да биде отруен и умре. Многу пушачи не мислите на оние кои се вознемирени од чадот, само пушат до луѓето. Го скратува својот сопствен живот и го пропушти многу убави спомени и животни настани. Пушач и најголем егоисти во светот. Тие не мислам дека семејството и пријателите ќе биде жал кога ќе умрат. Тоа е исто така многу скапо да пушат во Шведска. Една година потрошувачката на цигари чини околу 13 500 шведски круни. Наместо на пушењето, може да се оди на одмор или да купите нов компјутер или телевизор. Таа, исто така го чини општеството на многу пари, со сите срцеви напади и удари кои се создадени од пушењето. Да бидат примени во болница и хирургија не е слободен. Единствениот кој има корист од ова се неколку копилиња кои поседуваат бизниси. Дали мислите дека тие пушат? НЕ! Тие заработуваат само многу пари и живеат во огромни луксузни. Филип Морис е сопственик на неколку големи компании од цигари и мулти-бренд цигари; Marlboro, премиерот и Ева (Ева цигари "за" жени, пакување е украсен со цвеќиња). Г-дин Морис не пуши, тој само заработува пари (во теорија) да се убиваат луѓе. Постојат закони за тоа како да се дојде до пазар, производство и продажба на цигари, тоа не е доволно. Ние треба да се забрани целосно.

Јас дури и мислам дека треба да се воведе забрана етер пури и цигари, даде големите парична казна и на неколку години затвор за оние што ќе продолжат да пушат, во секој случај. Исто така треба да се изврши на производителите на цигари. Тоа е она што јас мислам.

based on 54 ratings Забрани пушењето, 3.2 од 5 врз основа на 54 рејтингот
Оцени го забрани пушењето


Поврзани со училишни проекти
Следниве е училишен занимаваат забрана за пушење или кои се на било кој начин поврзани со забрана за пушење.

Коментира забрани пушењето

|