.nu

Училишна работа и есеи од средно училиште
Барај училишен

Карбуратор

Карбураторите се достапни на сите бензински нешта како што се: мопеди, мотоцикли, сите видови на мотори, освен електромотори дека јас знам.
А карбураторот е метална кутија, може да се каже, со различни форми, во зависност од тоа дали е мопед, мотоцикл, трактор, итн
Постојат различни делови од карбуратор, на пример. Гас позиција, плови, влезот и shoke.

Сите информации кои што јас пишувам ова за нив овие документи се од мојот Хонда MT5 стои во продавницата дома во Bohus.Nu е некои информации за различните делови на карбураторот:
Гас: гасот кабел е гас. Од рачката за гас на кормило кабел оди преку
црево надолу до карбураторот, и завршува со еден вид на орев доцна пролет,
мал ракав и еден вид игла на дното на gasifier во дупка таму.
На плови: É мала плови може да се вели во внатрешноста на дното на карбураторот. Каде
бензин доаѓа во, кога дел од карбураторот Холандија е полн со бензин
испливуваат и исклучување повторно, така што нема да навлегувам во повеќе бензин во
карбураторот. И кога сте користеле гориво во пливачки отвора
покрие и тоа може да добиете на повеќе бензин во карбураторот.

Зафат: колектор На доза не е било кој дел на карбураторот но тоа е дел кој е прикачен на
Карбураторот.
Тоа, рече доза зборуваме постои дел кој седи со 4 завртки за
карбураторот и седнува во претвори во цилиндерот, каде што на горивото и маслото во моторот
да се оди во цилиндерот.
Филтер: Филтерот е, исто така, во прилог на карбураторот. Таа ги зема воздух (кислород) и се меша со
бензин во карбураторот. Ако станува премногу или премалку воздух
така што моторот работи полошо или може да умре.
Shocke: Schocken може да се користи во случај на моторот не се пали, откако е
таг. Ако се повлече од шокот, тоа би требало да биде малку повеќе
бензин на карбураторот од вообичаеното, па тоа ќе почне полесно.

based on 10 ratings Карбуратор, 2.0 надвор од 5 врз основа на 10 рејтингот
Стапка Карбуратор


Поврзани со училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на карбураторот или на било кој начин поврзани со карбуратор.

Коментар gasifier

« | »