.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Френклин Делано Рузвелт,

Предмет: Биографии

Fr дојде од † n "verklassens САД, со богата товар" жетварите татко. Тој F "DDE
1882 стр † семејство имот, и "gnade своето слободно † за лов и јавањето. 1907
Тој си го зеде judidikexamen на Универзитетот Харвард и Б "rjade
се практикуваат како адвокат. На 28 † Р † возраст даде отец во политиката. За разлика fr † n своите
семејство, кои беа републиканците, тој стана демократ. Во 1910 година тој беше избран за член
Сенатот.

година 1913 UTN "mndes тој беше почетнички" лидер на морнарицата. Мари министерот
С.Ј. "LV беше слабак, а † отец дојде во пракса да им служи како шеф ѓ" r
оддел.

1920 appeara "DDE отец, како потпретседател кандидат. Но, Демократска
кандидат ѓ "rlorade, и отец М" TTE неговата ѓ "станица и само политички motg † нг.

1921 година, тој страдал од детска парализа како г † беше сериозна болест, и l † g
ѓ "rlamad во три † r. Но, отец V "градус се да се откажат, а по уште три
† Р рехабилитација може да б повторно "RJA е" Ра. Тој беше во основа
h "nvisad инвалидска количка за живот, но тоа не го спречи неговиот
karri "r.

Во 1928 година тој беше избран за Guvern "RF" е состојбата на Њујорк, UTM "RKT шанса
подоцна kandidatera како претседател на САД.

Во предизборната кампања во 1932 година, тој отиде напред со својата програма, Њу дил. M † пареа
Американците него и неговата програма се допадна, а во јануари 1933 година тој би можел
tilltr "Da кои претседателот ѓ" r САД. Програмата стана succe † ng, 1936
тој беше избран за претседател за втор мандат со големо мнозинство.

Кратко време по † ДБ "rjade тоа е" сам по себе Ра во Европа, и Рузвелт беше една од
оние кои Полиса † g дека f "гласање. Тој ѓ "РС" KTE земе † tg "fire- и еден против" rdens
Демократите, меѓутоа, на Американците не сакаат да ги преземат † tg "rder кои би можеле да
цртање нив во војна која се закануваше. По падот на Франција † r 1940 "истражуван, сепак,
компјутер "тоа ѓ" политики r †, и кај Американците и Рузвелт доби † nyo
Америка компјутер "d.

H "Камен во 1940 година повторно беше на претседателските избори. Имаше непишано правило,
ниту еден од кандидатите морале да седат во повеќе "од две † † период од четири години.
Демократите тврдат дека ситуацијата е ОК † Дан дека тој треба v "ljas
"Уште еден g † нг, и Рузвелт tilltr" DDE функцијата претседател на САД ѓ "r
Третиот g † нг.

Во декември 1941 година, американската база Перл Харбор бил нападнат од страна на
Јапонски воздух. Соединетите Американски Држави беше развиен "rmed во IV" rldskriget против Германија, Италија
и Јапонија. Рузвелт учествуваа во војната во конференции со нивните
сојузници и utanp † ова, тој, исто така † многу други меѓународни
Национален "Verl" средства. На прес, сепак, беше ѓ "RH † ти ѓ" r на инвалидска количка
врзани, Рузвелт, и по конференцијата Јалта со Черчил и Сталин
во февруари 1945 година, тој беше целосно исцрпена.

Војната се сега страдаат до крајот, и конечно капитулираше во Јапонија
Германија. Но Рузвелт никогаш не добив да се доживее на војната. Го удрил
срце "rnbl" dning, а починал во Warm Springs, Вирџинија април, 1945 година.
Сепак, тој имаше UTR "ttat многу од неговото време, бидејќи тој бил избран за член на
Претседател во јануари 1933 година ....

based on 1 rating Френклин Делано Рузвелт 0.5 од 5 врз основа на 1 рејтинг
Стапка на Френклин Делано Рузвелт,


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на Френклин Делано Рузвелт или на било кој начин поврзани со Френклин Делано Рузвелт.

Коментар Френклин Делано Рузвелт,

« | »