.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Француската револуција

Филозофи

Филозофите за време на Француската револуција беше главен фактор. Без нив и нивните мозоци францускиот крал би можеле да освои прилично лесно. Сите три филозофи да има најмалку две заеднички работи:

* Сите беа писатели од почетокот.

* Сите напиша како тие ќе им помогнам на Франција со владата, а не од страна на кралот.

И тоа е од Франција демократијата започна. Имам напишано кратко за нивните животи.

Наполеон Бонапарта

Она што беше тој како да не беше?

Одговор: Тој имал мозок и армија која немаме, ниту пак ќе има. Тој ја искористи неговата војска до максимум и затоа го освои såmånga војна. Тој исто така се користи тоа значи дека тој доби. Тој може да се планираат на многу добар начин. Со тоа што постарите ќе го добиете повеќе да те заборавам, и го погоди N.Bonaparte. И тоа е можеби затоа што тој ја загуби толку многу војни на крајот. На повеќето stupidest нешто што го правеше во своето време како врховен командант и владетел на Франција нашиот кога маршираа во Москва. Тој може да се добро планирани многу подобро и сфати дека зимата која може да убие неговите луѓе. Но, како личност беше многу умен и насочени. И тоа е причината зошто тој бил крал на царството кое беше колку било каде во неговото време.

* Наполеон Бонапарта

* Кралот Луј

И не смееме да заборавиме дека корените демократија доаѓаат од Франција.

Жан-Жак Русо (1712-1778)

Shweizisk-францускиот писател и политички филозоф на Француската револуција, кој е роден во Роден во Женева. За време на неговиот живот, тој работел со поголемиот дел од работните места кои постоеле за време на неговото време. Кога беше на 16-годишна возраст тој го најде својот учител, а подоцна и неговиот учител Мадам де Warens и тоа беше таа која го учел на mesta.Men својата прва книга, не излезе до närhan беше на 40-годишна возраст. Тој, исто така напиша книга за тоа како треба да се организира на државата и кој треба да ја води државата. Тој стана познат yackvare дека е популарен во сите области, а тој слушаше луѓето. Може да се каже дека тој е устата на луѓето. Таму тој беше најмногу познат по беше книги за развојот на детето.
де Монтескје, Шарл де Secondat (1689-1755) францускиот правник и филозоф. Како и сите други философи биле, исто така, првично писател неговата работа "персиски писма" беше еден од најпочитуваните дела за време на неговиот живот во Франција. Се работи за две лица кои се во согласност со секоја друга, кога тие се во Франција. Неговиот живот беше прилично досадна за мене. Во неговата последна книгите што ги напишал за тоа како ќе влијае на Франција, но кралот и владата.

based on 10 ratings Француската револуција 1.3 од 5 врз основа на 10 рејтингот
Стапка на Француската револуција


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на Француската револуција или на било кој начин поврзани со Француската револуција.

2 Responses to "Француската револуција"

  1. Strutt на 13 ноември 2009 во 06:24 #

    "И ние не смееме да заборавиме дека корените демократија доаѓаат од Франција." ????

    Целосно погрешно, лулката на демократијата е веќе во античка Грција. Постои дури и грчкиот збор: "демо" = луѓе. "Kratos" = правило.

  2. Noxes на 24 јануари 2012 во 23:27 #

    strutt ви е дел од демократијата беше Грк, но демократијата започна во Франција ... тоа .check Up

Коментар Француската револуција

« | »