. Сега

Училишен и есеи од средните училишта
Пребарај за училишни проекти

Garphyttans Националната

ИСТОРИЈА

Кога национален парк е основана, во 1909 година, нека слета развие слободно за тие чувствуваа дека националниот парк, исто така, ќе бидат заштитени од човековото влијание. Паркот повторно почнале да растат како се повеќе и тоа ќе трае 30 години пред се 'е направено во врска со тоа.

ПРИРОДАТА

Garphyttan се состои претежно од дрвја и ливади креирано од човекот преку земјоделството и шумарството.

Природата во Garphyttan е многу убава и десно наизменично се должи на редовно одржување и дека земјоделците се зголеми во деновите одамна. Земјоделците, исто така, се намали на горниот дел на многу високо густи дрва за сточна храна за своите животни, тоа е направено така што пејзажот е отворена и дека постојат повеќе зелени пасишта. Еден може да го доживее зелени ливади, листопадни шуми, зимзелени шуми, како и на Роки и ридски терен.

ПОГЛЕДОТ

А трага систем со повеќе рунди во паркот, еден од ливади, а другиот за Svensbodaberget. Ако имате енергија за да се искачи на планината и ќе видите сите Närkeslätten.

Атракции

1870 kalhöggs речиси сите дрвја кои припаѓаат на Исток, која ја поддржува дел на паркот, па како да се kolved користи како гориво што се јаглен ракување. Затоа, може да се најдат старите јаглен јами во многу места во шумата.

ЦВЕЌЕ

Tibasten, Hepatica, Anemone, Cowslip, и Лили од долината на реката во пролет. Цвеќе обично е тешко да се преживее сама по себе, има многу како што е редовно одржување.

ПТИЦИ

И песна Траш, клукајдрвец, був, Chaffinch, Робин, Hawfinch, Blackcap & Стоун пејачи

ЖИВОТИНСКИ

Dormouse, бреза глувчето и Hazel змија

Запомни дека не се

• камп, што го прави оган и возење.

• скрши гранки, го намали или на друг начин штета живи или мртви дрвја, гранки и грмушки.

• собереш или ископа растенија, инсекти соберат или други животни, лов, донесе отвори патот за неограничена кучиња, или на друг начин ги вознемири диви животни.

• работат моторните возила од назначените патишта и паркинзи.

• оштетување на почвата и камења.

Знаци во паркот нуди комплетни посетител прописи

Неколку факти

• Со националниот парк ги опфаќа 111 хектари.

• земјопоседници: државата (конзервација фонд)

• Менаџер: На Каунти одбор

Површина: 111 хектари.

Локација: На Kilsbergen ридот Lekebergs Општината, Orebro Оринџ.

Советите за патување: преземат излез пат од E18 западно од Оребро доведува до Свен леење во паркот граница.

Kville - недопрената зимзелени шуми

Калмар Каунти

ИСТОРИЈА

Паркот беше основан во 1927 година и се состои од примитивни борова шума, па нема дрва, што е многу ретко да се биде во Шведска. Целта од почетокот е до парк да се развие слободно од древните шуми.

ДРВОТО

Шумата не беше најавен за повеќе од 150 години, а некои од борови се колку што е 350 години. Борови се најчестите дрвја во паркот и таму некои кои се 2,5 метри во периметар и 35 метри висока.

Крстоносните

Во прилог на боровите шуми, постојат мов покриени со камења, паднати стебла и високи дрвја кои го прават тоа тешко да се добие околу. Многумина го гледаат, но сепак, ова како предизвик и стана мода да се шета во паркот. Постојат се разбира исто така, имаат патека која може да се следи. Ако тогаш успеваат да се нагоре на Idhöjden (рок) и ќе видите прекрасен поглед.

Рекичка

Во внатрешноста на паркот е мало езеро наречено Idegölen покриени со езерцето вода, и детелина.

Атракции: Старата, голема борова шума и богата флора.

Површина: 114 хектари.

Основана: 1927, продолжен 1989 година.

Локација: Во Vimmerby Општината, Калмар Оринџ.

Советите за патување: Националниот парк е во близина на патот меѓу Vimmerby и Норвешка VI, 7 километри јужно од Ydrefors. А обележани страна патот води во паркот. На паркинг-просторот постојат информации за природните областа на

based on 11 ratings Garphyttans Националниот парк, 3,2 од 5 врз основа на 11 рејтингот
Стапка Garphyttans Националната


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште работа која е за Garphyttans Националниот парк или на кој било начин поврзани со Garphyttans Национален парк.

Коментар Garphyttans Националната

« | »