. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Genitikfrågor

1 а) Генетика - наследувањето доктрина = предавање за тоа како наследство се пренесува.
Генетски инженеринг - Лекарите / поправа со гени.
б) наследство да биде усвоен.
Цртеж за протеини производство. 2-ри а) клеточните мембрани
Мобилен инјектирање
Микроб
Митохондриите
Рибозомите
б) ДНК -
в) целосна цртежот се најде во сите клетки, но само некои елементи кои се активни. (Освен рудиментирана клетки).
г) Кога јајцето е оплодена.
д) ДНК - молекулата прави копија на себеси пред една клетка се дели на два дела.
ѓ) ген е едно парче од ДНК хеликс.

3 Едноподруго = нашето око.
Животната средина = коса боја, големина.

4 Грегор Мендел

5 а) Женски = ХХ Човек = XY
б) пол на едно лице е утврдена од страна на т.н. полни хромозоми.
в) ембрион - трансферот на оплодената јајце клетка поделени се и две нови поделба на.
Две ембрион трансфер - ТВ јајца оплоди со посебен сперма.

6 а) Промена на ген.
б) Неквалитетна мутации - клетките на ракот, пречки во развојот, поединецот умира.
в) Добар мутации - Голема отпорност на болеста. Адаптирање на промените на животната средина.

7 а) ГМ - вклучува инјектирање на туѓа ДНК во клетката.
б) напред ДНК од еден вид во друг, така што формира нова фабрика (= transgenic)

8 б) На мобилен составува амино киселини во протеините треба
9-ти PKU: Ментална ретардација.
Албинизам: Конгенитални отсуство на пигментацијата во очите, на косата и кожата.

10 а) метод на селекција, пресекот метод, mutationsförvanligar.
б) + произведува инсулин и хормон за раст, добро за истражување на ракот.
- Може да се опише со концептот на погрешен начин.

11 а) Чарлс Starrin
б) од поедноставните организми се посложени
в) 4.5 милијарди години = суштество на земјата
4 милијарди години = прв животот на Земјата

12 а) Уметност е тоа што почнаа да го разрешуваат животните на различни начини. Важно дека видови можат да го репродуцирате.
б) Луѓето се во состојба да се користат различни техники за да преживее.
в) За видови да преживеат.
г) Фосилен ДНК, феталниот развој, како и во скелетните

13 а) е само просто бактерии
б) сино-зелени алги
в) (Риба coelacanth) Водоземци
г) Инаку тревопасни животни имале што да јадат
д) шимпанзата, горилата

13 а) се смета за едноставен бактерии без јадро. Тие живееле на енергетски богатите молекули кои се формираат во водата со помош на молња и ултравиолетово зрачење (УВ) радијација од сонцето.
б) Тие се едноклеточни алгата со клеточното јадро, хлорофил гранулите и митохондриите. Новиот мобилен = фабрика клетка ќе стане високо конкурентна. Атмосферски нивото на кислород се крева повеќе.
в) Тоа беше водоземци беа првите копнени 'рбетници кои живееле на копно.
г) Тие не можеа да дојдат, бидејќи тоа би било ништо за нив да јаде.
д) најблиску роднина е џуџе шимпанзо, а таа се разликува само 1,6% од нашите гени, што значи дека сме имале заеднички предок пред за околу 7 милиони години.

Растителни и животински промени.
- Избор: дозволува некои поединци со пожелно црти да се одгледуваат многу почесто од другите. Екс камено доба човек имаше волци со добар лов инстинкти, кои беа смирени репродуцирате. Конечно, кучето развиени (-боксери, германски овчар)

- Пресек (централа): Различни видови може да репродуцира кога тоа би можело да биде новиот вид - на пр. јагода.

- Мутација промени: Измени на геномот / гени реж

based on 8 ratings Genitikfrågor, 1,9 од 5 базирани на 8 рејтингот
Оцени Genitikfrågor


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа што е околу Genitikfrågor или на кој било начин поврзани со Genitikfrågor.
  • Нема сродни теми

Коментар Genitikfrågor

« | »