. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Transgenic животни

Денес животните со модифицирани гени т.н. transgenic животни да многу. Најчесто користени пресуда трансгенски животни во фармацевтската индустрија, која нив ги користат како експериментални животни. Најчесто користени глувци, но дури и винските мушички аквариум риба, молци, зајаци, и стаорци се користат. Transgenic животните немаат сличност со клонирани животни. А клонирани животни добиле целиот свој геном е копиран, кој е довеле до идентична копија на животното. Transgenic животни биле еден гени променети, избришани или заменети. Во Шведска, извршиле експерименти со трансгенски животни пред се на болниците и универзитетите, но и фармацевтските компании ангажирани во истражување со transgenic животни. Она што се надеваме е дека со помош на експерименти врз трансгенски животни мора да најде лекови за многу сериозни болести. Трансгенски животни, исто така, може да се користи за да се произведе протеини директно од млеко може масно како лек за луѓето. Тогаш исто така може да ја смени гените на животното, така тие можат да служат како донатори на органи за луѓето.

загриженоста во врска со генетски инженеринг

Се си има своја добрите и лошите страни, вклучувајќи ги и ген манипулација. Предности што можам да мислам на генетскиот инженеринг се:
Можете брзо да ги најдете лекови за тешки болести. Животни може да послужи како донатори за луѓето. Животни може да произведе текс. Млеко, кои дејствуваат како лекови. Крави, исто така, може да се направи поголем така можете да добиете повеќе месо или млеко. Истото важи и за посевите од разни видови. (. И повисока добивка за земјоделската индустрија) на овој начин, цената ќе биде пониска за потрошувачите Недостатоци се дека: луѓето се вознемирени, тие сакаат очигледно поради некоја причина немаат ниту свиња срца трансплантирани или јадат генетски инженеринг супер крави. Затоа, овој тренд на bioengineered храна полека, потрошувачите едноставно не го имаат. Мислам дека тоа е вообичаено нешто. Во фармацевтската индустрија, тоа е сепак побрзо, бидејќи тие генетски инженеринг животните што се користат каде што повеќе индиректна улога во процесот на скеле што значи дека потрошувачите не реагираат како силно. Но тука се исполнети од страна на опозицијата од активисти за правата на животните кои мислат дека е непотребно животно тестирање кога станува збор за производство на помалку важни производи како. Шампон. И, се разбира тие се делумно во право, иако јас не се чувствувам некоја голема симпатија за глувци и слично.

based on 23 ratings Transgenic животни, 1,7 од 5 врз основа на 23 рејтингот
Стапка трансгенски животни


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат трансгенски животни или на кој било начин поврзани со трансгенски животни.

Коментар на трансгенски животни

« | »