.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Влијанието

Девојката што не се осмелуваат да одат на свој начин

Јас ги слушам, тоа "кул" банда. Со биволи чевли и тесни панталони стојат таму, во црвена тула ѕид припаѓаат на спортската сала, тие се само неколку метри од мене за да можам да ги слушаме како јасно како проточна вода на водопад. Идеално, јас навистина не може да застане и да се зјапа во нив, но тоа е тешко да не се.
Прашања во врска дури и јас бев како нив, кога бев 1314 години се врти наоколу во мојата глава. Моите прашања се добие одговор кога одеднаш слушам она што следната тема на разговор е околу.
"Господи, колку пијан бев минатиот викенд", вели еден од "кул" девојки.
"Да, знам. Така што едвај можеше да оди ", рече друг.
"Ох, ти би знаеле што мајка ти рече кога влегов дома, тогаш, дека јас дури и не може да се зборува, се превртува само што дојде, па јас едвај можеше да ја одговори. Мислам дека сфатив дека сум бил пијан, но таа вели, тогаш во секој случај, не, таа не се грижи, тоа е добро "
Не беше одговорот. Јас не бев толку, кога бев помлад, сега стана се повеќе и повеќе караше да се слушне фали за тоа како многу пиел овој викенд. Тие се само деца! Кога бев тоа време не постоела алкохол.
Зошто да не ќе ми вози брзо, мојата workout've е надвор за околу 8 минути мислам и да се најде дека јас сум сега оди наоколу во истото место во снегот за да си ја задржам мојата оптек за сосема извесно време.
Зборувајќи за алкохол и викенд escapades, кој го направил со кој и кој сака дека еден ќе се врати дома, во друга продолжува меѓу 5-6 тинејџерски девојки. Кога го испраќам нежни внимание таму, гледам една девојка која се издвојува, таа темна коса, за разлика од останатите изветвена, таа може да биде толку сахарин, ако таа не го направи како и остатокот од бандата, а заврши во "тренд црна шминка мешање" на косата е чисти и се надевам дека во мене дека таа никогаш не сте го blonderar. Јас буквално може да се види како непријатно таа е разговор на викендот, таа сака нејзините очи кон теренот и не сакаат да се направи контакт со очите со некого, досега не сум слушнал нејзиниот каже еден единствен збор. Тоа важи дури и за една минута и јас продолжам да го слушнете на бандата. Некој го бара одеднаш неа, малото девојче кои очигледно се нарекува тилда она што го прави овој викенд, бидејќи таа не излезе со останатите.
"Јас бев со мојата баба" Слушам беден глас се каже, и погледна повторно таму за да се види дали таа изгледаше од земјата, но не се. Сепак, неговите очи се фиксирани на снег покриени со земја. Кога тилда само рече јасно неговата прва реченица слушам другите почнува смеење со презир се смеат. Јас само ќе одат нагоре, да им кажам како о кул што всушност се и што всушност прават други работи на таа возраст од пиење и Месинг околу за време на викендите, јас се готви, само сакам да ми вози да дојде за да можам да нека одат Јас само Си. Не се лизна доаѓа и слушам на следниот разговор, пушењето. Сите, освен тилда зазема една кутија цигари, подигање на цигари, пали и да почне пушењето. Значи, извикува еден од блондинки.
"Тилда Но, не треба да имате еден?"
"Не, тоа е во ред. Не сакам никого "
Знам дека како чадот од цигарите е во мојот нос и јас се згрозени нешто толку страшно и не го разбираат како во светот можете да пушите.
Блондинки не се откажува, наместо да слушам како тие продолжуваат со своите jeers и вели:
"Стоп за сега тилда, по ѓаволите што на wimp сте"
На мало малку шеќер слатка црна насликани со црна јакна што става во калап за нејзината нежна телото се откажува и вели незадоволен
"Океј тогаш, дај ми време"

Слушам на палење и првиот здив тилда е. Гледам мојот возење доаѓаат и си одат неодобрување од мојот прегазени снег прстен додека слушам тие да зборуваме. Единственото нешто што можам да мислам на таа ноќ е тилда, кои не се осудуваат да оди против правилата и да биде девојка, таа е навистина, таа е само една во толпата кои паѓаат за пер притисок.

Оцени Влијанието


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Влијанието на средината или на било кој начин поврзани со притисок од врсниците.

Коментар група за притисок

« | »