. Сега

Училиште дела и есеи од средно училиште на
Барај училишен

Хакан Hellström

Речиси пет години поминаа од Хакан експлодира во шведскиот музичката историја со песната не чувствуваат тага за мене Гетеборг. Млади и стари дозволи неговата поп песни одат директно во нивните срца. Дека еден човек од никаде би можеле да предизвика такви чувства преку неговите песни е апсолутно неверојатен. Hakan беше навистина нешто посебно. На 2 април 1974 е роден на Hakan. Тој израснал во големиот град Гетеборг, како што тој секогаш ќе се одржи драги моето срце.

На десет годишна возраст доби Hakan тапани од страна на нивните родители, а потоа полетал соништата за формирање на бенд и да биде рок-ѕвезда. Во средното училиште тоа се случи, Хакан и неговите пријатели формираше бенд наречен Брат Даниел. Тие играа да добие потврда од снобови видови на училиште, нема социјална почит и очигледно за девојки. Hakan престанам бендот неколку недели пред Broder Даниел доби рекордни договор, кој навистина беше "гаф" Хакан. Тој почна наместо да играат во мед мраз Кул за да се потисне нивната вознемиреност, но неколку години подоцна, тој се врати во Broder Даниел.

Хакан е пишување песни, бидејќи тој беше 17 и од чувството на песни, кои вклучуваат љубов и тага се подеднакво сериозно, тој станува жестока мислења и дистрибуира како изобилство. Тој секогаш успева да се најде рамнотежа помеѓу фантазијата и реалноста. Нешто како сон, таа се чувствува толку реално, но тоа е само фантазија. Неговите песни се на издавачките компании од страна на невреме и тие му дадоа свој рекорд договор. Наместо да продолжите да учествуваат во Broder Даниел, тој се обложуваат на неговиот соло кариера.

Хакан дека човек никогаш не ги интригира или влијаеше на мене особено, и на размислување, тој нема ниту една убава пеење глас и харизма. Она што мислам дека луѓето се фатени за неговиот различен стил да ја одиграат својата музика и тој навистина убедува сите дека тој пее песни од срцето. Сепак, неговите песни ме плени. Тој го прави песни, па живи и драматични, тие само експлодираат кога пее. Секоја песна има своја приказна, свој чувствуваат и звук. На повеќе пати пееш Håkans текстови, од збор до збор, не конечно направи го чувствуваш тоа како еден свој.
Hakan пее за она што се случи во неговиот живот, секојдневни работи. Проблеми кои се околу нас цело време, љубов, тага, среќа, радост и трагедијата. Тој самиот вели дека тој има тешкотии постигне гол во другите луѓе ситуации и проблемите на другите луѓе, бидејќи тој избира да пеат за своите проблеми и сето она што тој доживува. Првата песна на hakan "не чувствуваат тага за мене Гетеборг," е дека тој сака да побегне од градот, далеку од сивата секојдневниот досадата, каде што ништо никогаш не се случува.
Во песната "Магија, но трагично", тој пее нешто што навистина го признае себеси внатре Тој пее: "Секој сонува на птици вклучувајќи ве и вас, вклучувајќи ме и мене. Одеднаш ќе се заокружи и под трамвај. За vasastan е како Кинески. "Тој мисли дека секој очигледно ќе биде бесплатен и може да прават што сакаат дури и ако тоа е тешко да си признаеш дека си понекогаш. Но, кога најмалку го очекував, тоа е нешто што ќе трае повеќе од еден и искине се што ви се потиснати. За малите е навистина огромна.
Песни на hakan не се целосно беспрекорно, во некои песни, тој едноставно украдени речениците од некои од неговите идоли, Морисеј, Everlife и ковачи. Hakan го објаснува со тоа дека постојат реченици кои значеше многу за него. Еден пример е тука:
Hakan - "Uppsnärjd од ведро небо" - Еден ден, јас и ти навистина се стари. Но јас те сакам сега.
Морисеј - "разочаран" - млада девојка, еден ден ние навистина ќе бидат стари. Но работа е што те сакам сега.

Најсилните симбол на hakan е веројатно бела морнарски костум тој обично носи на неговите концерти. Тужбата доаѓа од една од неговите примарна улога модели, Lasse Dahlqvist. Lasse Dahlqvist беше балада пејач и тој напишал сите неговата музика во морето. Hakan е неверојатно инспириран од неговата музика, но исто така е далечен роднина на него.

Сликата на hakan е да се биде. Да се ​​биде човек кој е само како и секој друг, а тоа е не се разликува од било кој друг во најмала. Каде што некои се чувствуваат многу се препознае себеси во Хакан. Тој самиот вели дека тој се уште е иста губитник кој, кога тој беше 17. Дека тој не успеа да го промените на сите. Песната "Ние два, 17" е само за тоа.
Што целниот пазар и публика Хакан возврат да, мислам дека е многу разновидна. Оние кои се погодени од песни и ги зема сам за себе, може да биде било човек. Некои луѓе едноставно на Hakan смешна средовечен човек кој треба да расте. Но постојат оние кои не гледаат неговата шармантна весел начин да се игра својот пат низ животот.
Кога ќе застане таму и види го пее на сцената, изгледа навистина, тој сака она што тој го прави тоа. Харизма и ентузијазам тој не може да се спореди со некој друг. Гледаш луѓето околу него, да стојат и да пее заедно на песни. Секој сака нивниот удел на Хакан.
Мислам Хакан е неверојатна соло артист. Тој никогаш нема да биде "Tabloid крал" како и сите весници само љубов, Хакан е честа појава. Тој е само како и секој друг. Тој е еден од нас обичните луѓе со обични проблеми. Тој е Хакан.

based on 2 ratings Хакан Hellström, 3,8 од 5 врз основа на 2 рејтингот
Стапка Хакан Hellström


Поврзани училишен
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Hakan Hellström или на било кој начин поврзани со Хакан Hellström.

Коментар на Hakan Hellström

« | »