. Сега

Училиштето и есеи од средно училиште
Барај училиште работни места

Хакан Nesser: Ким Новак никогаш не се избањал во Галилејското Море

Тоа е напишано во мојот форма и е за нараторот Ерик и луѓето во неговото присуство.
Тоа е летните одмори и Ерик, неговиот брат и Ерик е пријател Едмунд да остане во својата земја дом во Галилеја во текот на летото. Додека приказната се одвива во Галилеја, како што е, исто така, направи други работи како што мајка Ерик е во болница. На почетокот на одмор, се е задоволството трае, но по неколку недели во убиството на нивниот паркинг, и приказната продолжува да биде за ова убиство. Книгата е поставена во почетокот на 1960-тите години во тогаш типичен Стокхолм животна средина. Галилеја, кој е и нивна татковина куќа, е тивко место нема соседи, но инаку мора да се користат на бродот ако сакате некаде. Животна средина агилни Gennesaret опише со некои мали детали од време на време, тоа е прилично убаво така да не се добие сè што во една реченица. Животната средина портрет не е толку важно во споредба со остатокот од содржината, на животната средина наративен носи имагинацијата на себе.
"Како да е ангел, или обоени како што прозрачна боја таа игра -. Jonsson се користи да се применува на snowmen во прозорецот на Божиќ украси во декември"
Не е многу Хакан Nesser "даде" нас, но сепак, така што тоа е доволно.

Луѓе

Ерик, кој е "јас" во книгата, е и еден вид на лик, тој е 14 години кога приказната започнува, никогаш нема да може навистина било идеја што изгледа, но тој најверојатно како и повеќето четиринаесет години момчиња беа. Тој, како што мислам дека многу сте забележале, многу паметни идеи, најмногу го презема од другите. Што се однесува до мисли и ставови, тоа е тешко да се издвојат ништо, бидејќи таму е многу тој размислува, тој има еден збор бидејќи како што се користи за да се повлече кога е нешто лошо: Рак - Треблинка - љубов - ебам - Смртта, приказна додава Тој, исто така Edmunds вистински татко, но тој го зема.
Мајка Ерик, кој јас не се сеќавам на името, се наоѓа во болницата во текот на приказната, па таа знае малку за, освен дека таа е таму за рак. Таа умира на крајот на летото.
Неговиот татко останува дома од Галилеја беше со неговата сопруга, тој е кукавица кога станува збор за водење на автомобилот, но подоцна може да дознаете дека тој конечно прејде автомобил на денот на Хенри пуштен на слобода. Хенри, тоа е брат на Eric тој е во Галилеја во текот на летото. Тој е осум години постара и има автомобил што тој го нарекува "убиец", тој добива заедно со Berra сопруга Ева Kaludis, заменик Ева во училиште на Eric. Хенри пуши Лаки и да напише книга.
Едмунд, кој е пријател на Eric доаѓа со од Галилеја за време на летните одмори носи очила и имаше дванаесет прстите кога тој е роден, но работел надвор од излишни двете мрежи беше шест. Неговиот татко имал проблеми и се користи за да го победам, но родителите се разведени сега и мајката, која случајно е пијан, имаат новиот човек кој е убаво да се Едмунд. Тој е инаку малку како Ерик, тенк засилувач човек.
Вие исполни друг човек, комесар Lindstrom, кој истражува убиството на Berra Albertsson. "Lindstrom зедов цевка Bronzol од џебот и ја заниша од две pastilles. Со оглед на нив за неколку секунди во рака пред тој да ги фрли во уста со добро балансирана движење. "Ова е превземена од првиот од двата интервјуа со Bronzolrör чешел Ерик Lindstrom да добие малку на знак за него.

Книгата е порака

Авторот има обезбедено без директна порака, но токму оваа книга е само добра книга на летото 1960 за две четиринаесет годишно момче.

Јазикот

Од романот е напишан -98 така што не е многу необично / тешко зборовите, но тоа содржи доста сленг и некои вулгарности. Постојат десетина поговорки кои може да седне и да зборува.
"Ќе времето ќе си го дозволи."

Лични мислење

Ким Новак никогаш не се избањал во Галилејското Море, тоа е многу повеќе од книга, тоа е нешто што само вие само може да се опише со себеси. Ако јас да се избере еден мал дел од книгата, таа веројатно ќе биде кога Ерик и Едмунд пролази за време на ноќта да се провери на Хенри и Ева на крајот на летото навечер.
"Тој почна да дише со отворена уста и десната рака отиде околу како на клипот долу во пижами панталони. Јас зеде длабок здив и почна да го стори истото. Потоа, ние snuck далеку. Без збор, отидовме во текот на росна трева на езерото. Лулање надвор на мостот понтонски и скокна во најтивко што би можеле, така што не би се чуе над куќата. Со пижами панталони и сето тоа. "

Мислам дека книгата е многу добра.

based on 6 ratings Хакан Nesser: Ким Новак никогаш не се избањал во Галилејското Море, 3,6 од 5 врз основа на 6 оценки
Гласај Хакан Nesser: Ким Новак никогаш не се избањал во Галилејското Море


Поврзани училишни проекти
Следниве училиште работа која е за Хакан Nesser: Ким Новак никогаш не се избањал во Галилејското Море или во каков било начин поврзани со Хакан Nesser: Ким Новак никогаш не се избањал во Галилејското Море.

Коментар Хакан Nesser: Ким Новак никогаш не се избањал во Галилејското Море

" | »