.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Криза

Криза

Криза е еден вид на несреќа, што значи дека радиоактивното јадро на нуклеарен реактор прегрее на своите произведува таква висока топлина да се топи. Во зависност од видот на реакторот може да бидат последиците Minde или повеќе сериозни лига. Многу нуклеарни централи се изградени да издржат криза со мало влијание врз животната средина. Ризикот од сериозна криза е многу мала ако нуклеарни централи на гради и успеа правилно се гледа. На островот Три Милји несреќа во 1979 година, каде што на мало влијание врз животната средина. Кога несреќата во Чернобил во 1986 година, каде што секој катастрофа, бидејќи тие биле неправилно згрижени од страна на вработените.

Секој ден умираат, поправени и обновени милијарди клетки во нашето тело. Но, ако тоа умира премногу ќелии, така што телото не имаат време да се опорави и да се направи нови клетки, станува опасно. Кога такво нешто се случува, телото е изложен на премногу висока доза на зрачење. Тоа е, зрачењето е илјада пати повисока од нормалната количина на зрачење. Во зависност од тоа колку зрачење ќе го добиете само по себе може да се измери акутна зрачење кое е на три нивоа. На првото ниво оштетени производство на нив црвените крвни зрнца - тоа умира по неколку три недели. На второто ниво започнува со тенкото црево ќе престане да работи - ќе умре прилично брзо по кој ќе ги добиете сите хранливи материи од тенкото црево. На трето ниво да се претвори сите на централниот нервен систем надвор и да умираат побрзо.

Кога радиоактивен отпад во животната средина, ние не можеме да направиме ништо да загубиме исчезне од животната средина, радиоактивен отпад ќе исчезне сама по себе и по 10 000 години не се смета за отпадоци штетни за животната средина, животни или луѓе

Растворливи во вода супстанции се најлесно да се реши. После тоа речиси сè на земјата е направен од вода, растворливи во вода супстанции се шири низ сите дека вода има во себе, тоа е исто така се шири преку реки, бари, езера, можеби и океани.

Растворливи во масти супстанции се малку потешко да се распушти по потребните масти за тоа да се направи штета. Растворливи во масти супстанции ширењето на пр. мал цвет е предмет на себе, а потоа доаѓа малку глушец кој јаде цвет, на глувчето станува малку заразени од опасната материја, но потоа, во голема птица грабливка и јадат малку глувчето и голем птица грабливка се многу глувци да се мери така што се добива многу од опасните супстанции во телото. Потоа умира Raptor и волкот јаде фаг. Да, така се шири на масти растворливи материи.

Иако анализа покажува дека постои минимален ризик дека ние во Шведска ќе добие нуклеарна несреќа никогаш не можат да бидат целосно сигурни дека тоа ќе биде така. Шведскиот завод за радијациона заштита [SSI] придонесува за возврат да се пресмета и да се измери тоа како и каде радиоактивност може да се прошири и како да се заштитат од емисиите. Задачи СКИ се за ист со исклучок на копје во сообраќајна несреќа. Катастрофа во Чернобил покажа дека последиците од нуклеарен инцидент освен копје може да има ефекти во други земји далеку од местото на несреќата. SSI во Шведска има потпишано договор со неколку соседните земји.

За да се спречи нуклеарен материјал да падне во погрешни раце и се користи за пример нуклеарно оружје како што е запишано и објави сите нуклеарни материјали за ски (Државниот инспекторат за нуклеарна енергија). Сите транспорт на нуклеарни материи треба да бидат овластени и пријавени за вас знаат каде е тоа.

За да се спречи радијација и радиоактивна материи протекување, постојат бариери во нуклеарни централи за да се спречи истекување дури и во ски несреќа се бара секогаш да се зачуваат подготвеност за евентуална несреќа и деноноќно се офицер задолжен за донесување на одлуки кои донесуваат одлуки за итни безбедносни прашања. Ако случајно да скапуваат ќе треба да ви се појави што е можно поскоро да преземат мерки за санација. Кога sanitizes во место со град - или приградски карактер како калеми на покривите, ѕидови и отворен асфалтни површини. Тоа, исто така, се намали тревници, дрвја и грмушки, како и користење на чистач на улици.

Александра Mikkola

based on 11 ratings Пропаѓање, 4.0 од 5 врз основа на 11 рејтингот
Стапка Meltdown


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Meltdown или на било кој начин поврзани со колапс.

Коментар Meltdown

" | »