.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Главниот лик Хитроу ноќ

Овој есеј е анализа за главниот лик Расел во книгата "Хитроу ноќи". Тој е еден тинејџер со проблематичниот ум. Во текот на целата книга тој разговара за неговиот живот, мисли и други работи поврзани со неговиот живот дека him.The пречи Главниот лик во Хитроу ноќи мраз Расел Џегер тинејџер кој е за 15 години и живее со неговата мајка Сара и неговиот очув Кристофер Хаг . Расел не му се допаѓа неговиот очув, Забелешка, бидејќи тој е средство во било кој начин - Расел не го сакаат затоа што тој се оженил толку брзо со неговата мајка. Секој кој има се оженил многу брзо со неговата мајка се вика Клавдиј, Бидејќи Расел споредува својот живот со Хамлет во претставата Хамлет од Шекспир.

Приказна Ноќта Хитроу започнува со Расел зграпчување писмо од директорот која вели дека тој, Адам и Курт се суспендирани од училиштето посета на Cumbria, затоа што тие го прекина претстава во театар Ројал. Тој го прави брз пресудата да избега разочарување од неговата мајка и очув и одлучува да патуваат до Лондон со неговите двајца пријатели непослушните Адам и Курт. Расел е лидер на неговиот пријател група и станува навистина загрижени Кога тој, Курт и Адам не може да остане во Shanti е (сестра на Адам) Стан И тие завршуваат во аеродромот Хитроу. Конечно Курт и Адам се надвор од својот пат, бидејќи нивните parents'll се најде таму каде што навистина каде што наместо да биде во Cumbria. Ова остава Расел себеси, мислејќи повеќе во длабочина за неговиот живот досега.

Расел улога во приказната на почетокот, е еден загрижен татко улога, еден вид тинејџер кој не е бунтовен на било кој начин, тој го прави својата домашна задача и не се во неволја. Улогата татко тој Преземање на време неговиот татко бил жив, беше затоа што татко му беше пилот, тој никогаш не бил дома. Затоа Расел стана ова се грижат тинејџер кој беше попречи сам со својата мајка, да се грижи за неа. Расел се развива во бунтовен тинејџер, по смртта на својот татко и веднаш по неговата мајка се премажила. По смртта на својот татко Расел станува суров и не бунтовен работи, тој го напушта својот дом за да оди во Лондон со своите пријатели и не се грижи ако загрижени неговата мајка. На крајот на книгата, сепак, тој се враќа назад на својата нормална себе и конечно прифаќа г. Хаг како очув. Расел трансформира назад во тоа се грижат тинејџер што некогаш беше, но без да се земе улогата на таткото во тоа време.

Мислам дека причините за тоа зошто Расел се претвора во бунтовен и "значи" тинејџер мраз затоа што не ја заврши тагува за загубата на неговиот татко и веќе има да се справи со ново лице "натрапник" неговото семејство - Очувот. Расел промаши своето татко многу и тој покажува дека селото е неучтиво да се очувот Кога тој го исполнува - Мислам дека thatthis однесување, исто така може да биде начин да покажува лојалност кон неговиот вистински татко. Расел не се каже толку многу во почетокот на книгата, но кога тој постепено се менува за да не се бунтовен, тој ќе почне да мисли повеќе, ги изложи своите мисли и чувства, со подобрен начин.

Верувале или не, Расел однесување не е еден од еден вид. Тој се однесува исто како и многу други тинејџери не би го направил во неговата ситуација - тој е мирен и не ги искаже своите мисли и емоции. Наместо да биде (кој се чини дека уште една честа појава меѓу бунтовничките Тинејџерите) Расел избра да страдаат во тишина Кога почувствува дека биле третирани лошо весел и гласно.
Јас сум мирен тип на тинејџер исто како Расел, но тинејџери што бунтовен и тишина, definatley иста ситуација како и Расел ќе се идентификуваат повеќе со него многу повеќе од мене, бидејќи на нивната личност е иста. Тинејџерите со истата личност и семејни прилики, како Расел ќе се идентификуваат со него повеќе од мене.

Јас може да се идентификуваат со Расел во someways, не дозволувајте некој види моите емоции, јас сум претежно тивко и јас не покажуваат своите чувства на било кој начин или да каже нешто кога ќе havebeen deficiently третираат. Јас сум навистина ми се допаѓа Расел, ако сметате дека партиите на личноста, освен бунтовен страна од него; Јас никогаш не би се избега од дома, да се грижи моите родители. Најголемата разлика меѓу мене и Расел е тоа, јас никогаш не би сторил ништо да се однесуваат на нив толку многу што јас ќе избега од мојот дом.

А тинејџер кој бил низ истите искуства како Расел веројатно може да се однесуваат повеќе за него отколку што правам јас, но она што сите ние teenagers'll имаат заедничко, е да размислиме за нашите животи како Расел и мислам дека многу за смислата на животот Особено ако некој близок Да ни definatley загинаа, а потоа одеднаш смислата на животот станува се повеќе важно прашање да се размислува за. Во овие аспекти Расел однесување и мисли за својот живот Одразуваат сите внатрешни борби на младите со смислата на животот

Јас може да се идентификуваат со прескапата Расел бидејќи имав внатрешна борба со смислата на животот пред тоа, во многу сличен начин, especiallywhen на прашањето "Што се случува со вас, откако ќе умреле?"
Расел цитира Хамлет "Да се ​​биде или да не биде" кога неговото размислување за смрт и ова е доказ од bookthat Тинејџерите размислуваат за смрт.

Искрено, мислам дека приказната се зборува за смислата на животот борби тинејџер, во тоа што Пребарување мраз промени и дека тој се плаши од промени. Негативните за книга е тоа што авторот Јан Марк можам да ја опишаа неговата чувства, мисли повеќе во длабочина отколку што беа, отколку што би havebeen многу полесно да се разбере своите емоции. Книгата можеше да биде повеќе физиолошки отколку што беше, да се добие подобра илустрација на своите мисли.

Расел дискутира многу за смислата на животот, во otherwords смрт. Верувам дека тој толку многу се дискутира за тоа, затоа што неговата грижлив татко починал, кој беше голем дел од својот живот и тоа е причината зошто тој почна да размислува за таа тема. Плус, на "натрапникот" Г-дин Хаг - е пристоен човек, но Расел ЗАБЕЛЕШКА тагуваше доволно за татко му и тој не може да ги споделите со некој нов во своето срце. Тој не знаеше татко Тоа брановидни кога татко му бил жив и тоа е веројатно најголемата причина зошто тој не сака да биде пријател со неговиот очув. Не само што има неговиот татко починал, неговата мајка само во брак, а тој само се здобија со очув. Расел однесување и мисли за својот живот Одразуваат внатрешни борби за сите млади луѓе со смислата на животот, затоа што тој размислувам за нешта како смрт, самоубиство и да избега од дома - како тинејџери thinkabout заедничко. Тој ќе пристигне во неколку одговори во однос смрт, тој не мисли дека мртовецот се некаде во духови, тој смета дека тие се само не таму и thatthere не е задгробниот живот.

Мислам дека Расел е тинејџер Тоа е многу слично на многу тинејџери и дека неговата борба да се справи со својот живот и својот идентитет е многу сличен на живот и идентитети многу бунтовен тинејџерите. Но, да бидам попрецизен, секој тинејџер веројатно, имаше внатрешни борби со смислата на животот слични на Расел. Тинејџерите се борат многу со смислата на животот, бидејќи тие се движи кон зрелоста што значи едноставно преземање поголема одговорност и се ранливи исто како и Расел.

Аника Hossain

based on 5 ratings Главниот лик Хитроу ноќ, 2.1 од 5 врз основа на рејтингот 5
Главниот лик стапка Хитроу ноќ


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат Хитроу ноќ главниот лик или на било кој начин поврзани со главниот лик на ноќта Хитроу.

Коментар главниот лик Хитроу ноќ

« | »