.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Хајнрих Химлер

Предмет: Биографии

Химлер бил германски нацистички политичар. Тој е роден во 1900 и умрел
како Хитлер и Мусолини во 1945 година кога на Втората светска војна.
Идеолошки, тој беше rasfanatiker. Тој немаше вистинска
лидерство и беше лесно под влијание на посилниот моќ. За разлика од Хитлер и Мусолини, тој не е толку познат. Но, тој
исто така имаше значајна улога нацист. Тој се приклучил на
десничарски екстремистички групи и стана во 1925 година е член на Нацистичката партија. ВО
Првично, тој беше само лидерот на тогашната незначителен организација на СС.
Тој го трансформира од еден од честички се во високо дисциплинирана
елитен тим. За време на нацистичката преземањето на власта во 1933 година се зголеми неговата
моќ и влијание, тој стана шеф на Гестапо, тајната политичка
полицијата.

Тоа е сега дека Химлер го постави првиот концентрационен логор
за политичките затвореници. Тој беше да им се кажува rasfanatiker и имаше во голема мера
на нацистичкиот терор, холокаустот и брутални
миграционите текови.

Тој имаше големо политичко влијание за време на Втората светска војна. Тој
е одговорен за внатрешната безбедност на целата германска окупација
Европа.

Во 1943 година, тој стана министер за внатрешни работи. Тој ја започна спроведување на тајни
преговорите со, меѓу другите Folke Bernadotte на посебен мир со
Западните сили. Тоа значеше дека, сепак, безусловното предавање, и кога
Хитлер дознал за експерименти тој даде Химлер отпуштен од работа. Тој беше уапсен од страна на
Британските трупи но избегна судење од самоубиство
со капсула отров скриени во заб.

based on 4 ratings Хајнрих Химлер, 1.0 од 5 врз основа на рејтингот 4
Стапка на Хајнрих Химлер


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со Хајнрих Химлер или на било кој начин поврзани со Хајнрих Химлер.

Еден одговор на "Хајнрих Химлер"

  1. gvhbyhnj на 2 април 2008 во 21:43 #

    Многу добар.

Коментар Хајнрих Химлер

« | "