.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Хероинот

Хероинот е дрога.
Хероин беше претставен како еден вид на лек за зависноста од морфиум 1897.
Тоа беше откриено дека е подобро кашлица медицина и болка лекови од морфиум беше, со, исто така, даде поголема зависност. Хероинот е сега доминантна употреба на дрога. Тоа се вика на пример, Мирис, ѓубре, Срање, `h`, Skag, Браун, коњ, Хари и момче во одредени кругови. Хероинот може да се направи од страна на морфиум и морфиум се направени од опиум. Опиумот е исушена течност и можете да ја земете од bolls на opievallmon. На морфиум, исто така, може да произведе кодеин. Сите овие се наречени опијати и се користи во здравствената заштита, но исто така и како дрога. Хероинот може да чини помеѓу 15 и 40 £ околу 200 500 долари за една инекција.

Облик ...
Хероинот е достапен како бел прав, кој лесно се раствора во вода и да се внесе.
Обично направени инјектирање во вена, бидејќи тој ги максимизира ефектот.
Една, исто така може да душкаат и пушењето хероин.

Ефекти ...
Ефектот на земање на дрога може да варираат од прекрасно да се ужасно. Многу зависи од ситуацијата сте во и на оние околу врска наоколу. Алкохол и дрога, исто така, може да влијае на ефектот.

Ефектите се приближно една минута се нарекува краткорочни ефекти. Тие обично исчезнуваат за неколку часа. Кога сте проголтан доза на хероин потиснати на активноста на нервниот систем и ќе добиете чувство на пријатност. Ако некој требаше да внесат поголема доза ќе биде личноста топло, устата станува сува и екстремитетите се чувствуваат тежок.
Вие оди наоколу во светот на свој, без контакт со надворешната средина и нема контрола над себе.

Неколку смртни случаи се случиле поради предозирање. Лицето кое има добиено респираторни заболувања и срцев удар.
Долгорочните ефекти ...

Откако сте ги направиле хероин во долго време за да се добие долгорочни ефекти.
Долгорочните ефекти манифестирани со болести. Некои корисници добиле ХИВ, бидејќи тие имаат заеднички инјектирање шприцеви со други корисници на дрога. Кога инјектирање на погрешен начин, исто така, може да обезбеди одредени болести, како што се тетанус и болести на црниот дроб.
Хероинот долго време, исто така, може да имате проблеми со едноставни болести како што се инфекции и забоболка. Тие едноставно не знаат болката поради хероин аналгетски ефекти.

Хероинот во здравството ...
Хероин и други опијати се користи првенствено за акутни и лекови против болки за оние кои ги изгубиле крв или операција.
Дозата на пациентот може да се стиши по неколку дена или една недела, но одредени функции во телото, тоа може да потрае до шест месеци за да добие нормално.

Што значи на законот велат дека ...
Хероинот е чиста дрога.
Хероинот е нелегално да се купи, продаде, трговија, позајмуваат, подарите, поседува, и употреба.
Во различни земји култивирани растенија како таа се прави од страна на наркотик.
Некои семејства да живеат од тоа, но тоа е, исто така, е незаконска.
Дрогата не може да се транспортираат, пакувани или се чуваат.
Казната за прекршоци поврзани со дрога се одредува по колку сериозен криминал е.
За помали прекршоци може да се казни со парична казна или затвор не подолг од шест месеци.
За големи злосторства, казната може да биде од два да десет години.

Факти:
www.can.se
www. Drubsmart.com/fakta/heroin/index.htm

http://area51.upsu.plym.ac.uk/infoserv/drugs/graphical/grp/hopia.html

http://area51.upsu.plym.ac.uk/infoserv/drugs/graphical/grp/opiahist.html

http://www.iogt.se/fakta/heroin.html

based on 4 ratings Хероин, 3,4 од 5 врз основа на рејтингот 4
Оцени хероин


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на хероин или на било кој начин поврзани со хероин.

Коментар хероин

« | »