.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Индискиот храна

Тоа е тешко да се каже нешто во врска со индиската храна, затоа што Индија е многу голема земја со многу култури и религии. Многу луѓе јадат вегетаријанска храна, а бидејќи на хиндуизмот, тешко некој јаде говедско месо. Кравата е свето животно на Хиндусите. ПОСТОЈАТ прескапата муслимани кои не јадат свинско, Бидејќи свиња е нечиста aminal за нив.

Зачини се многу важни и со оглед на нејзината посебна индиската храна вкус. Смешно е тоа што ние го нарекуваме кари зачин не постои во Индија. Тоа е мешавина на неколку индиски зачини. Кари во Индија е зачинета антена, како грав кари или peacurry.

Индиски оброк состои од леб и ориз, неколку "главни" јадења, а некои "ситни" јадења. Рајс се става на средината на плочата и садовите, покрај оризот. Оризот е потоа се меша со јадења.

Кинеската храна

А заеднички став на кинеската храна е веројатно "ориз и слатка и кисело сос." И да, кинеска храна се состои во тоа, но прескапата на muchmore.

Има посебен начин на пржење, се промешува-пржење, thatgives кинеската храна е посебен вкус и мирис. Промешајте-пржење значи дека топлина масло за јадење на многу висока температура, додадете храна ви се случува да се промешува-СРЈ (месо или зеленчук во парчиња) и мешајте брзо во текот на неколку минути или дури и помалку од една минута. Сите парчиња да се запрашаме на големината Сами и се промешува пржени храна треба да се служи топло.

Честа кујнски прибор е добро познат вок. Вок е округла тава се користи за возбуда-пржење, длабоко пржење, варење и испаруваат.

Еден кинески оброк секогаш вклучува месо, риба или морска храна и зеленчук, варен во различни основи, со ориз.

АВСТРАЛИСКИ ХРАНА

Всушност, не постои Австралија храна. Храна во Австралија е мешавина од европски и азиски храна, најмногу месо. Првите доселеници од Велика Британија кон крајот на осумнаесеттиот век донесе храна и готвење fromtheir сопствената земја. Ова остатоци од храна.

Храна во Австралија се меша Поради имигранти од разни земји. Последните триесет години австралиската навики во исхраната се промени, бидејќи на имиграцијата. Денес, може да се најдат речиси секоја храна во поголемите градови.

Туристите се спречат јадат кенгур месо, но австралиската-роден луѓе ретко прават. Овчо месо е честа појава и евтини.

Најчестите топол пијалок леден чај и најпопуларниот алкохолен пијалок е пивото. Постојат неколку видови на пиво и вино. Виното се произведува во повеќе од деветстотини винарски визби низ целата земја.

Стапка на индиската храна


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат со индиски храна, или кој е на било кој начин поврзани со индиската храна.

Коментар индиската храна

« | »