.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишните

Иднината на информатичкото општество е

Денешните медиуми, како што се: телевизија, радио, интернет и весници се докажува главна карактеристика на човекот во текот на еден прилично долго време. Тоа не е секогаш така, но денес на дијалогот помеѓу човекот и неговата medpart станаа се повеќе дигитални. Дигитални е голем, тоа се покажа за користење на ТВ, радио, интернет и весници ги информациите патувал со неверојатна стапка, вклучувајќи и спаси толку многу животи. Различните медиуми денес имаат многу влијание и ќе продолжи да биде одговорна податоци посредник и јавното мислење, поранешниот во framtiden.Det медиум кој расте и расте и денес е на интернет и јас не мислам дека тоа е толку добро за светот мултипликатори колку што има земји денес кои немаат пари или условите за информатичкото општество. Тие потоа ќе заостануваат во развојот, што не е добро во глобалната рок. Тешко е да се предвиди иднината, но ќе се обидам. Еве четири различни медиуми кои сме работеле и слушнале за презентации.

ТВ

ТВ ќе продолжи да биде добар мултипликатори во иднина и јас не мислам дека тоа ќе изумрат во било кој начин. Причината мислам дека ТВ ќе бидат задржани и не стана помалку атрактивна е дека луѓето денес сакаат информации брзо и прилично не треба да се направи напор за да дознаете информации и ова е токму она што на ТВ ти дава. Човекот е како и ние најверојатно нема да се промени. Брзо и до точка е на телевизија и тоа е токму она што го сакаме.

Интернет

Интернет ќе биде поголем од она што е денес, како се повеќе и повеќе станува индустријализираните земји во денешното општество. Јас исто така верувам дека во иднина, на интернет ќе го преземе весникот во пренос на информации. Причина јас мислам така е во тоа што веќе постојат луѓе во автобусот кој го чита вестите на мал лаптоп, наместо на читање на весникот и на овој мал компјутер, може да пребарувате за она што го сакате информации. Постојат исто така можете да го направите во весникот но тоа е поедноставно да го направи тоа на компјутер, така што мислам дека на интернет ќе стане поголем и поголем медиуми во иднина.

Радио

Радиото ќе апсолутно не да изумрат. Луѓето ги слушаат радио секој ден кога ќе се вози до работа, бидејќи тогаш не постои ништо друго да прави. Многумина, исто така, да ја слушам во утринските часови. Мислам дека радио стана толку вообичаени за нас дека тоа нема да изгние далеку во денешното општество. На радио е исто така многу добар дисеминаторите на информации кога информациите се брзо и безбедно.
На радио еволуираше многу, мислам дека во иднина на радио ќе има многу повеќе вести од музика. Радиото има безбедна иднина, ако мене ме прашувате.

Весник

Весникот, според мене следниот најдобар медиум, јас всушност сакам читање на весникот. Тоа дава добри информации за што е можно. Списанието е околу за многу долго време и ќе продолжат да имаат милиони читатели секој ден. Сепак, во иднина најверојатно ќе списание да стане поголем и поголем, бидејќи тие сакаат да ги собере повеќе информации.
Овие четири медиуми, се јасни победници денес и во иднина. Но, како што реков претходно, сепак, овие медиуми за да ни даде информации, но понекогаш и повеќе извртени приказна од она што всушност се вели и се случи. Само да се направи ни повеќе заинтересирани и да ни се да ја прочитате. Медиумите имаат многу влијание во денешното општество и ќе продолжи да го имаат. Без медиумите не се познати многу на сите. Тие стануваат се повеќе и повеќе развиени и, секако, ќе станува повеќе и повеќе компактен и целна публика повеќе од она што некои мултипликатори денес. Денешната медиумска исто така ќе биде се повеќе и повеќе внимателен во иднина да не се во спротивност со другите земји и групи, како што се случува денес, сите премногу често.

Оцени информатичко општество иднината


Поврзани училишните
Во продолжение се дадени училиште проекти кои се однесуваат на иднината на информатичкото општество или на било кој начин поврзани со иднината на информатичкото општество е.

Коментира за иднината на информатичкото општество

« | »