. Сега

Во училиштето работи и есеи од средната и средно училиште
Пребарување училиште работни места

Имиграција - апатични деца

"Многу од апатично азил деца не се апатични за реално. Здравствени работници сведочат за прв пат за мајки и татковци кои тајно ги прехранат своите деца, но исто така и за тоа како родителите активно thwarting заштита.

Пред неколку недели откри дека SvD Имиграција служба има загриженост во 13 случаи, каде што децата би можеле да се апатични жртвите на криминалот. Сега се потврди слика на здравствените работници родители кои ги користат нивните деца, за семејството да остане во Шведска. "

Причини за овој проблем:

Секако дека постојат многу причини за овој проблем. Тоа зависи од која страна гледате на тоа од. Од Шведска и државата, па можеби и ова е голем проблем, бидејќи има толку многу имигранти кои пристигнуваат во Шведска секоја година од војната и мизерија. Секој не може да добие азил или uppehållstillsånd во Шведска, а потоа можеби и многу семејства се види дека има дупки во законот што го прави возможно да се остане на лажна основа, а со тоа трикови за миграција одбор дека имате болно дете, иако ти не. Ова е, секако, не сите семејства кои имаат болни деца, но некои.

Јас исто така разбираме дека тој мора да биде многу тешка за едно дете кое ја доживеало многу трагични нешта што не ме изненади дека некои се разболат.

Ако се погледне во него од фамилија со апатични дел на детето, кое не е апатично, јас би го сторил истото доколку сум бил бегалец. Не сум сторил ништо за да преживее и да стигнете до безбедна земја. Тоа е случај за многу семејства низ целиот свет, не можат да се вратат во родните земји, тие избегале. Постојат веројатно неколку причини за тоа, како војна или на власта во било која земја не ги сакаат назад.

Вистинската причина за оваа problmet мислиш дека јас сум во медиумите (радио и ТВ-тите) вина. Тие имаа многу често извештаи на телевизија за само апатично деца кои само лежеше во кревет без јадење. Но таквите приказни слушнат или да те видат повеќе. Дали е тоа за сите семејства со апатични деца им беше дозволено да се престојува во Елшани?

based on 1 rating Имиграција - апатични децата, 5,0 од 5 1 врз основа на оценка
Оцени Имиграција - апатични деца


Поврзани училишен
Следниве се училишна работа која се занимава со имиграцијата - апатични деца или на било каков начин поврзани со Имиграција - апатични деца.

Коментар за имиграција - апатични деца

« | »