.nu

Училишните книги и есеи од средно училиште
Барај училишен

Исланд

Остров Најважно е на риболов: тоа е таму од државата ќе добие најмногу пари (приходи). Тоа е само 7% кои работат со риболов и одгледување на Исланѓаните. Рибарски бродови се модерно и добро опремени. Две места на листата е туризмот кој е втор по големина приход на оние кои се на туристите да се оди таму е специфичната природа убава земја. Многу Исланѓаните се специјализираат во преработка и извоз на програми за да се зголеми. Алуминиум на енергетски интензивни е профитабилен, бидејќи енергија е евтин.

Христијанството во Исланд

Транзицијата кон христијанството беше еден историски настан. Општество кое се откажа од Norsemen hediska вера и прифатиле христијанството, наместо. Одлуката е донесена на годишниот собир на парламентот најстарите во светот, на Althing, на pingvellir околу година 1000.

Увоз

Раните земјоделски општество во Исланд речиси доби за да се издржуваат во целост. Некои увозот се случи кога увезената храна потоа увезени пишувате житни работи. Во 1100s почнаа да внесуваат сол пред тие имаа само морска сол. Луѓе не биле во употреба на обична сол отколку на почетокот на 1900-тите, бидејќи тоа беше скап увоз. Исланд увезува многу и да се најде рамнотежа, така риболов е производ е многу важно за исландската економија.

Стапка Остров


Поврзани со училишни проекти
Во продолжение се дадени училишни проекти кои се занимаваат Остров или на било кој начин поврзани со Исланд.

Коментира Остров

|